Mit kezdjek egy önző, egoista és akaratos 8 évessel?
Nem a saját gyerekem, tehát a fenyítési módszerek elég korlátoltak.
A probléma a következő: ordibál velem, ha nem kap meg valamit vagy nem ugrok elsőre teljesíteni. Parancsolgat, utasít, hogy mit csináljak, mi a dolgom. Ha én kérek valamit, egyértelműen rávágja, hogy nem. A ruháit ahol leveszi ott hagyja. A suli táskáját az ajtón bedobja, ha véletlenül ő ér előbb a postaládához az újságok is erre a sorsra kerülnek. Nem kér semmit, hanem akarom akarom, ha nem kapja meg vagy rászólok, hogy szépen akkor üvöltözik velem és lehülyéz.
Egyre kevésbé bírom cérnával, félek, hogy előbb-utóbb lekeverek neki egy taslit, viszont akkor a munkám bánja. Mi a fenét csináljak? Nem jön be a fenyegetés, semmi nincs rá hatással.
Vagy szarjam le csináljon amit akar és ne vegyek róla tudomást?
Kaja és pénz függő (igen, már 8 évesen az számít neki, hogy minél több pénze legyen)
Ami még érdekli, az a Nintendo, viszont azzal csak szerdán játszhat fél órát. Hiába jutalmaztam azzal, hogy játszhat 1et is, meddő dolog, másnapra elfelejti.
Még chipest enne, viszont azt meg nem ehet (egyáltalán). Tv-t nem nézhet (csak pénteken és hétvégén). Ha délután itthon van, általában leterelem a játszótérre, de ha jön az egyik barátja, akkor egyből jön, hogy most azonnal menjünk fel. Próbáltam a kompromisszumot is, hogy maradjunk még fél órát a levegőn és utána felmehetünk. Ebben az esetben belém rúgott.
nem tudom, hogy mennyire van idod olvasni de probald beszerezni a Faber Adele "Beszelj ugy, hogy erdekelje, hallagasd ugy, hogy elmeselje" cimu konyvet. Hidd el csodakra kepes es ellat tanacsokkal meg peldakkal, hgoy milyen szituacioba, mit kell a gyerektol kerdezni, hogyan kell helyzetekben reagalni es mit lehet tenni buntetes helyett. Peldakat ad arra, hogy hogyan lehet a gyerekekekt valasztasi lehetosegek ele tenni, anelkul, hogy veszekedes legyen belolle. Hogyan lehet oket olyan utra teriteni, hogy megtalajak a megoldasokat maguk. Eletet mento ez a konyv es tiszta egyszeru peldak vannak benne. Nem tudom milyen orszagba vagy de Angliaban biztos beszerezheto a cime: "how to talk so kids will listen & listen so kids will talk" sajnos mas nyelven nem tudom a cimet de vilagsiker igy biztosan mas nyelven is megvan. En 1 het alatt kiolvastam (estenkent 1-2 ora olvasassal).
Kitartast neked nagyon sajnallom, hogy ilyen gyerkocot fogtal ki. :(
Köszönöm szépen, mindenképpen rákeresek, hátha megtalálom pdf vagy doc fájlban a neten.
Olvasni imádok, délelőtt még időm is van, szóval menni fog.
Régen sokat néztem a szuper dada című műsort, hát egy csomó dolgot láttam benne, de semmi nem maradt meg pedig most nagy szükségem lenne rá :D
Svájcban vagyok.
Köszönöm, megpróbálok nem kikészülni :)
Miért nem lehet egy hatalmas pofont adni neki?
És mi lenne ha megvonnál tőle mindent. tudod mit? SZ*RD LE HA LEHÜYLÉZ. Ne érdekeljen. Mond meg holnap neki hogyha nem hagyja abba ezt a viselkedést nem foglalkozol vele. Ha ez sem érdekli akkor vonj meg tőle mindent: SOHA TV. Nintendo ELVESZED, kajét is elveszed, zsebpénzt nem kap.
Tegyél úgy mintha nem is létezne. Majd csak rájön hogy meg kell változnia ha nem törődnek vele.
Ha lenyomok neki kirúgnak aztán még talán bíróságra is citálnak, mert bántalmazom szerencsétlent. Képes arra is, hogy kitalálja, hogy naponta verem. (az anyja feladata lenne, de hát...)
Tegnap este azt csináltam, nem vettem róla tudomást. De fifkás a kis hülye, a hugát küldi hozzám, hogy megenegedem-e a Tv-t vagy lemegyünk-e a játszótérre. Az nagyon felbosszantotta, hogy levegőnek nézem bármennyire is ordít a fülembe.
Valószínű marad ez a taktika, mert tegnap este közölte, hogy akit ő utál azzal így viselkedik és érezzem magam megtisztelve, hogy még nem vert meg. (egy 8 évestől ez már picit erős)
De ha tovább folytatja, felmondok.
Azzal nyugodtan fenyegethet hogy feljelent. Ha te örökbe adod vagy intézetbe (nem tudom hogy most melyik melyik) és ezt nyugodtan mond el neki. Ez ellen szerintem semmit sem tehetne.
Ha legközelebb ilyet mond akkor mond neki hogy ő meg örüljön neki hogy gondját viseled mert más mer összeverte volna és örüljön neki hogy EDDIG nem adtad intézetbe.
Szerintem jól verd meg,aztán húzd el a csíkot.Komolyan nem tudom,hogy bírod ezt idegekkel,már elolvasva is szörnyü..mióta vagy kint?Az egy dolog,hogy egyértelműen elkényeztetett kis hüylegyerek,de nincs valami neurológiai problémája?Az,hogy ilyen idegbeteg legyen egy gyerek az nem normális
Amúgy mi lenne ha a saját hülyeségével tartanád sakkban,röhögd ki,alázd meg,a nitnendóját vedd el,édesség nincs,dugd el,vagy edd meg te,hogy ne tudja kiszolgálni magát.A cuccait amit széthagy dobáld be a szobájába. Közben tedd a dolgod,gondolom takaritanod is kell meg ilyesmik,a gyereket abszolút hagyd figyelmen kivül,ha őrjöng röhögd ki,ne lássa rajtad,hogy fel tud idegesiteni,mert annál jobban csinálja.Azért ha fellökne ,én biztos megrángatnám,te vagy erőfölényben.
Esetleg vedd videóra hogy viselkedik a gyerek,és mutasd meg a szüleinek. Igy nem hazudtolhat meg ő sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!