Mit tehetek ha nagyon féltékeny rám a nevelt fiam? és akaratos nagyon csunyán beszél és ha együtt vagyunk a párommal ki követeli a figyelmét és borzasztó idegesitö?
Ezzel te nem tudsz mit tenni, csak a párod!Neki kell vele beszélni, téged megszerettetnie...Neked meg tűrnöd kell, kedvesnek lenned, hiszen neki gondolom fáj, hogy szétmentek a szülei.
Mennyi idős amúgy?
Hát én bizony nem hagynám, hogy a gyerek csúnyán beszéljen velem. Az igaz, hogy az apjának (meg nyilván az anyjának) kéne megnevelni, de Neked akkor sem kell/szabad mindent elviselni! Ha csúnyán beszél Veled, akkor szép nyugodtan mondd meg neki, hogy Te ezt nem tűröd el, és ha ez nem tetszik neki, akkor kimehet egy másik helyiségbe, aztán ott úgy beszél, ahogy akar.
Miért kéne Neked mindent eltűrni, csak azért, mert a párodnak van egy neveletlen kölyke???
Ha ne állsz a sarkadra, hidd el, semmivel sem lesz jobb! Ha Te mindig kedves vagy, de nem tűrsz el mindent, akkor egy kicsit talán még tisztelni is fog, rájön, hogy nem tehet meg mindent, akkor sem, ha a szülei bármit elviselnek tőle.
Még valami:
Ha Téged csak az apja "véd" meg, akkor a gyerek szemében gyenge vagy, tehát bármit megtehet...
"Ha nem helyénvalóan viselkedik, hagyd ott"??? Hát, ha Te vagy otthon, akkor ne Te hagyd ott, hanem ő menjen ki a szobából.
Riri!
Egy 10 éves gyereket ha egy "idegen", pláne ha az "ellenség" próbál meg rendreutasítani, abból csak nagyobb balhé lesz. Annál inkább rosszul fog viselkedni. Itt a kérdezőnek - akármilyen nehéz is- el kell viselnie. A gyerek szemében ő az oka mindennek- még akkor is, ha voltaképpen semmi köze nem volt a váláshoz. A szüleinek kell megnevelniük. Elsősorban az apja kellene hogy komolyan elbeszélgessen vele.
Pl Kati hozzám tartozik, nem kell szeretned, ha nem akarod, de tisztelned kell. Nekem fontos, az életem része, ugyanúgy, ahogyan te is. Ha ő viselkedne veled így, mit szólnál hozzá? Te is elvárod tőle a tiszteletet, add meg neki te is. Ha nem megy, akkor nem kell többet találkoznotok. Majd te meg én elmegyünk a parkba, ahelyett, hogy otthon lennénk.
Nevelési tanácsadóba kéne elmenni ott sokat segithetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!