Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Problémák a testnevelés órán....

Problémák a testnevelés órán. Hogyan vegyem rá a 9 éves lányomat, hogy "normálisan" tesizzen?

Figyelt kérdés

A tanár szerint "csak szaladgál, mászkál erre-arra, mint egy óvodás". (Tehát nem azt csinálja, amit ő mond)

Beszéltem már a kislánnyal is, ő azt mondta, hogy nem nagyon szoktak neki sikerülni a tanár által kért dolgok, és fél, hogy a többiek kinevetik. De ennek ellenére most megpróbálja összeszedni magát, és megcsinálni a dolgokat.

Bíztattam, hogy csak csinálja, nem baj ha nem sikerül minden, a tanár értékelni fogja azt is, ha megpróbálkozik vele, a többiekkel meg nem kell törődni, minden embernek más a képessége.

Erre itt van, ma reggel azzal fogadott a tanár, hogy még mindig nem csinálja rendesen, csak mászkál órán, szaladgál stb.

Mit csináljak? Tudni kell, hogy egy eléggé érzékeny lelkű lányka, azonkívül epilepsziás, amire gyógyszert szed, ez befolyásolhatja a mozgása összeszedettségét. (Ezt nemrég olvastam a neten) Nem szeretném azonban, ha emiatt "kirekesztené" a tanár, és csak ott ülne szegény egész tornaórán a kispadon. Szóval valami arany középút kellene, de sajnos nem találom...

A válaszokat, a segítséget előre is köszi.

2011. szept. 21. 08:58
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Szándékosan nem vertem nagydobra az epilepsziáját, mert tudom, hogy utána leültetnék a padra, és szegénynek ennyit jelentene a tesióra (tudom, mert az én tesitanárom szintén ilyen volt, amikor kiderült, hogy én is epilepsziás vagyok). Pedig elvileg csinálhat mindent, ami nem nagy magasságban történik, gondolok itt a kötélmászásra stb.

Fontos lenne neki tényleg egy kis önbizalom, de ezzel a hozzáállással a tornatanár éppen az ellenkezőjét éri el.

Most beírattam táncszakkörre, az első élmény már meg is volt, nagyon tetszik neki, és az oktató is nagyon kedves.

2011. szept. 27. 09:09
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell nagydobra verni, hogy epilepsziás, de a tanárnak tudnia kell.

Egyáltalán nem biztos, hogy leülteti a padra, jó, valóban kötelet azért ne másszon.

De ha Te is epilepsziás vagy, akkor jól tudod, hogy ha rohama van, akkor a padon ülve is tud olyat esni, hogy össze-vissza töri magát. Semmivel sem másabb, mintha labdázna, vagy szekrényt ugrana.

2011. szept. 27. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!