Problémák a testnevelés órán. Hogyan vegyem rá a 9 éves lányomat, hogy "normálisan" tesizzen?
A tanár szerint "csak szaladgál, mászkál erre-arra, mint egy óvodás". (Tehát nem azt csinálja, amit ő mond)
Beszéltem már a kislánnyal is, ő azt mondta, hogy nem nagyon szoktak neki sikerülni a tanár által kért dolgok, és fél, hogy a többiek kinevetik. De ennek ellenére most megpróbálja összeszedni magát, és megcsinálni a dolgokat.
Bíztattam, hogy csak csinálja, nem baj ha nem sikerül minden, a tanár értékelni fogja azt is, ha megpróbálkozik vele, a többiekkel meg nem kell törődni, minden embernek más a képessége.
Erre itt van, ma reggel azzal fogadott a tanár, hogy még mindig nem csinálja rendesen, csak mászkál órán, szaladgál stb.
Mit csináljak? Tudni kell, hogy egy eléggé érzékeny lelkű lányka, azonkívül epilepsziás, amire gyógyszert szed, ez befolyásolhatja a mozgása összeszedettségét. (Ezt nemrég olvastam a neten) Nem szeretném azonban, ha emiatt "kirekesztené" a tanár, és csak ott ülne szegény egész tornaórán a kispadon. Szóval valami arany középút kellene, de sajnos nem találom...
A válaszokat, a segítséget előre is köszi.
Szándékosan nem vertem nagydobra az epilepsziáját, mert tudom, hogy utána leültetnék a padra, és szegénynek ennyit jelentene a tesióra (tudom, mert az én tesitanárom szintén ilyen volt, amikor kiderült, hogy én is epilepsziás vagyok). Pedig elvileg csinálhat mindent, ami nem nagy magasságban történik, gondolok itt a kötélmászásra stb.
Fontos lenne neki tényleg egy kis önbizalom, de ezzel a hozzáállással a tornatanár éppen az ellenkezőjét éri el.
Most beírattam táncszakkörre, az első élmény már meg is volt, nagyon tetszik neki, és az oktató is nagyon kedves.
Nem kell nagydobra verni, hogy epilepsziás, de a tanárnak tudnia kell.
Egyáltalán nem biztos, hogy leülteti a padra, jó, valóban kötelet azért ne másszon.
De ha Te is epilepsziás vagy, akkor jól tudod, hogy ha rohama van, akkor a padon ülve is tud olyat esni, hogy össze-vissza töri magát. Semmivel sem másabb, mintha labdázna, vagy szekrényt ugrana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!