Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lehet lelki baj a nem-evés?

Lehet lelki baj a nem-evés?

Figyelt kérdés

2,5 éves a kisfiam és elképesztően rossz evő. Szinte semmit nem eszik meg és ebből kifolyólag nagyon vékony is, az immunrendszere 0, folyton beteg. Bölcsibe jár már majdnem egy éve, mert az édesapja elhagyott minket mikor másfél éves volt. Mivel dolgoznom "kell" (nem büdös a munka, nem így írom...), s nem érek oda érte a bölcsibe, Anyuék szokták elhozni. Most olyan betegsége van, hogy tele a szája herpesszel és a torka aftával, így aztán semmit nem eszik, s az orvos azt mondta, egész család kellene neki, meg hogy Anyuka legyen vele, s ne a nagyszülők mindig.. De hát melyik ujjam harapjam? Dolgozni muszáj, mert akkor azért nem fog enni, mert nem lesz mit, ha nem lesz aki eltartsa, a munkám olyan, hogy nem érek oda a bölcsibe érte, s az apja sem fog visszajönni...

Hogyan vegyem rá, hogy egyen?

2011. jún. 30. 11:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A doki ennyit mondott?

nem küldte el vérvételre vagy valami kivizsgálásra?

A nem evés még csak egy dolog, mert én sem ettem kiskoromban, de makk egészséges voltam mellette, csak éppen "nem értem rá" enni.

Lehet, hogy kisfiad vashiányos, vagy valami eltérés van a szervezetében, és ezért nem eszik!

Egy csomó gyerekre vigyáz a nagyszülő vagy bárki, mégis esznek.

Ha pedig mégis lelki baj lenne...hát azt is lehet kezelni, de szerintem menj vissza a dokihoz és kérj egy beutalót vérvételre!

2011. jún. 30. 11:46
 2/11 A kérdező kommentje:

Igen, kaptam beutalót vérvételre meg vizeletre is, mert erőszakoskodtam és kértem, minden évben elviszem, mármint eddig kétszer vittem, nem mutattak ki semmit hál Istennek, mondjuk az utolsó 1 éve volt, mikor még együtt volt a család... De kicsinek sem volt jó evő, mikor még pépessel etettem...

KÖszönöm a válaszod :)

2011. jún. 30. 12:23
 3/11 anonim ***** válasza:

Nyilván jobb lenne neki egy teljes család, ahol mindig mindenki jókedvű és vidám és játszik vele és veled van egész nap. Ebben igaza van az orvosnak, de az élet nem ilyen.

És ha a szüleid szívesen vannak vele és szívesen vigyáznak rá, akkor én ebben sem látok semmi kifogásolnivalót. Hiszen ő a te anyukád, és ahogy a fiam mondta egyszer "Anya én annyira szeretlek téged, mint engem a mama."

Úgyhogy ha szeretetteljes család veszi körül, semmi lelki gondja nem lehet.

Viszont veled mi a helyzet? Te hogy viseled? Hogy elment az apja? Hogy nem lehetsz a gyerekkel? Mert ha te feszült vagy illetve nehezen teszed túl magad, az lehet gond, mert a gyereknek te vagy a legfontosabb és ha úgy érzi neked bánatot okozott, akkor az elkeserítheti.

Nekem cukorbeteg a kisfiam, és azt mondta a diabetológus ha 17 cukra, ne lássa sose a gyerek, hogy elkeseredem vagy rossz kedvem van emiatt, mert magára veszi és lelki beteg lesz. Az én bánatomtól.

Úgyhogy én azt mondom, próbálj nagy levegőt venni, túltenni magad a dolgokon, elhinni, hogy a lehető legjobb anyja vagy a fiadnak és a nagyszerű családban nő fel a kisfiad.

A másik az immunrendszer, az én kisfiamnak valóban nulla az immunrendszere és soha nem beteg (az immunológus azt mondta, nm létezik, hogy nem beteg és nincs gondozásban, mikor ilyen gyenge az immunrendszere)és nekünk ami nagyon bejött az a probiotikum. Kúraszerűen kapja. Most olyat, amiben pro és prebiotikum is van (laktív protect) de azt mondta a doki, hogy akár foyamatosan is kaphatja illetve mindig olyan ételeket veszek neki, amiben van prbiotikum (joghurtital, tejpor)És nekünk nagyon bejött.

Neki is nagyon rossz az étvágya és arra meg a Forever Living vitaminja jött be, naponta kettőt adtam neki és nekiállt enni, nem panaszkodhatom. És hízott is. Bár még most sem kövér 3 éves és 13 kiló, de elégedett vagyok vele.

2011. jún. 30. 12:37
 4/11 anonim ***** válasza:

Nehéz lesz,de küzdd le a lelkifurdalásod. Így alakult az életetek és kész. Aki meg ilyeneket mond, hogy teljes család kell a gyereknek, hát gondolkodhatna előtte kicsit.

Menj érte amilyen hamar lehet, az együtt tölthető idő legyen a lehető legtartalmasabb, és ennél többet nem tehetsz. Ha nagyobb lesz, beszélgethettek is erről, hogy te is szeretnél többet vele lenni, de ha nem dolgozol, nem lesz pénz erre, meg arra, meg semmire. Mondani már most is lehet, lassan majd megérti.

A lényeg, hogy te legyél magabiztos. Most ez a legjobb megoldás, nevezetesen hogy a nagyszülők besegítenek, nem kell lelkesedjen érte, de el fogja fogadni.

Adj neki vitamint, ne adj édességet, és semmi nasit, és előbb utóbb enni fog, főleg ha el tudod hitetni vele, hogy ez az ő magánügye, te se nem haragszol, se nem örülsz különösebben, ha megevett vagy nem evett meg egy tányér főzeléket. Ha látja, hogy nagy jelentőséget tulajdonítasz a dolognak, önkéntelenül is jutalmazni és büntetni kezd az evéssel. Most éppen haragszik rád, tehát nem eszik. Azaz most beteg, és fáj szegényke szája, de egyébként.

A stomatitis aftosa tényleg nagyon fájdalmas, próbáld szívószálon át itatni tejjel vagy nem savas gyümölcslével.

2011. jún. 30. 12:51
 5/11 anonim ***** válasza:
Az utolsó jól írta, ne csinálj nagy ügyet az evésből, ne büntesd vagy jutalmazd érte. Nővérem gyerekei nagyon rossz evők, náluk is a multivitamin jött be, ha találsz olyat, amit szívesen megeszik. Anyukám azt szokta csinálni, amikor nála vannak a gyerekek, hogy készít nekik szendvicset (kisgyereknél érdemes katonákra vágni), vagy gyümölcsöt, és kiteszi az asztalra, nem is nagyon mondja nekik, de amikor megéheznek, rájárnak és szépen elfogy. Náluk az unszolás mindig ellenkezést vált ki, de így hálistennek megeszik a normális kaját is (sajnos amúgy csak édességet ennének állandóan). Nekem jó módszernek tűnik, bár még jobb lenne, ha asztalhoz ülnének, amikor esznek.
2011. jún. 30. 13:01
 6/11 anonim ***** válasza:
Ja igen, egyébként nálunk is ez jött még be. Mindenki leül enni a kicsinek nem rakok ki semmit vagy csak úgy az asztalra, nem szándékosan neki. És akkor kéri a kaját pár percen belül illetve megkívánja és elveszi.
2011. jún. 30. 13:10
 7/11 anonim ***** válasza:

Ez a nem evés lehet életkori sajátosság is, a múltkor láttam egy dokumentumfilmet erről, abban az volt, hogy evolúciós ösztön miatt nem esznek ilyen korban a gyerekek, vagyis az ösztönük azt súgja, hogy amit nem eszik meg, attól nem is lehet baja, nem mérgezheti meg magát vele. Furán hangzik, de ezt mondták. És hogy ilyenkor inkább hagyni kell hogy azt egye amit ő akar, ne erőltessük a kaját, mert csak még rosszabb lesz.

valami vitamin pótlást adjál neki mindenképp!

2011. jún. 30. 13:55
 8/11 anonim ***** válasza:
Az én 2.5 évesen boldog, teljes családban él, kifejezetten jókedvű, örökké mosolygós. Nem beteges, de enni nem eszik... Korosztályához képest elmarad a súlya eléggé (11.5kg), de jókedélyű, nem beteges ahogy már írtam. Szerintem ez nem családkérdése. Multivitaminokat, Vitacolant, Béres cseppet, vaskúrát is csináltunk már 0 eredménnyel.
2011. jún. 30. 21:03
 9/11 anonim ***** válasza:
13:55-ös. lehet, hogy van benne valami mert az én 2.5 évesem ha eszik is valamit azok olyan "furcsaságok". nem eszik kb. 1 éve húst, főzeléket, de pl. marokszámra nyeli a nyers borsót, epret, kukoricát, dinnyét, cseresznyét. Szóval valamit látod csak eszik, csak pl. épeszű kanalazni való kaját nem. pl. főzelék, leves, hús, kenyér felvágottal, sajt, túró, tejföl, vaj, stb. stb. Semmi ilyet.
2011. jún. 30. 21:06
 10/11 anonim válasza:
biztos is h az.
2011. júl. 6. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!