Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Megesett már veled, hogy...

Megesett már veled, hogy nagyobbat csaptál a gyerkőcöd kezére mint akartad és meglátszott a nyoma?

Figyelt kérdés
2011. jún. 3. 15:13
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
53%
Én kb. egy órája ütöttem meg a fiam, nem lett nyoma...de mivel 3 napja az őrületbe kerget és hiába magyarázok neki bármit....elvesztettem a fejemet...a szitu az volt,h nem akart hazajönni a játszóról (ebéd-és alvásidő)..persze már adagoltam neki,h pedig még 5 perc és megyünk...csak elkezdett visitani, pedig már csak mi voltunk ott, sehol senki...és mig a kapuba elővettem a kulcsom, vissza akart rohanni...igen, megijedtem,h kifut az autó elé...meg mérges is voltam rá..és elcsattant a pofon...lelkiismeret furdalásom van és sirtam is ezért..de nem előtte!Sztem akkor az összes tekintélyem oda...bár bevallom...az utóbbi 3 nap annyira próbára tett mint az előző 2 év...:(:(:( Talán dackorszak?Mindegy, remélem,h tanul a dologból és szót fog fogadni!és lehet lepontozni...
2011. jún. 12. 13:25
 42/52 anonim ***** válasza:

Én csak annyit mondok, néha a szülő is hibázhat. De tudnia kell neki is bocsánatot kérni (főleg nagyobb korban)...Attól nem lesz oda se tekintély se más...csak a gyermek tisztelni fog.

Tőlem anyukám sosem kért bocsánatot, pedig volt néha igazságtalan...:(

21-L

2011. jún. 13. 14:27
 43/52 anonim válasza:
Szerintem elég baj, hogyha akkorát ütünk hogy meglátszódik. Nem kell ütni-verni, csak éppen annyira rászólni, esetleg egy kicsit csapni amennyire kell. Ne rajta töltsük ki a dühünket és ne rajta vezessük le a dühünket se.
2011. jún. 13. 17:17
 44/52 anonim válasza:

(előző vagyok)

Ne rajta vezessük le a feszültséget *

(bocsánat..)

2011. jún. 13. 17:18
 45/52 anonim válasza:

Ugyan már.. én 19/L vagyok, régebben anyukám engem is elvert ha rosszat tettem, de meg is tanultam, mit szabad és mit nem.

Nem azt mondom, hogy tényleg verni kell a gyereket míg mozog, de 1-2 maflást lenyelhetnek.

Az én kezemre is csapott úgy anyukám (nem szándékosan) hogy meglátszott, de sosem haragudtam érte, mert tudtam hogy rosszat tettem.

És az sem igaz h féltem tőle, mert nem, hanem megtanultam ha rosszat teszek, az felelősséggel jár!

Szerintem néhány szülő a körme alá nézhetne, hogy mennyire tartotta kordában a gyereket kiskorában... Lásd a 11-14 éves lányokat manapság :)

2011. jún. 14. 19:57
 46/52 anonim ***** válasza:
17%

engem megdöbbent, hogy pici gyerekeket pofoznak fel az anyjuk :O

szörnyű volt olvasni! persze, ha olyan oda lehet sózni a fenekére vagy rácsapni a kezére de pofon vágni egy 2-3 évest? :O ez annyira megalázó, ilyet ne tegyetek!

2011. jún. 14. 21:44
 47/52 anonim ***** válasza:

"Tudtátok, ha ütitek a gyerek kezét, dadogóssá válhat?"

Miért? Mert süket-néma, és mutogat? Szerintem ez nem igaz.

2011. júl. 2. 18:52
 48/52 anonim válasza:

a gyereket nem pofon kell vágni, hanem a kezére és a fenekére csapni finoman, hogy tudja ha rosszat tesz annak következménye van..

Azok az anyukák akik itt siránkoznak, hogy úúúristen ne üssük a gyereket stb stb.. megnézném a kölkeiteket 10-15 év múlva amikor bandákba verődve szarnak a fejetekre magasról és olyan szinten elszemtelenednek mint a huzat.

a kis törpék nem tanulnak a szép szóból..nem azt mondom h állandóan verjük a gyereket, de nevelési szempontból kihagyhatatlan.Az ha csak babusgatjuk elkényeztetjük kb.

2011. júl. 24. 15:48
 49/52 anonim ***** válasza:
100%

10-15 év múlva majd a gyerek üti az anyját. Épp egy másik kérdés kapcsán olvastam egy cikket, miszerint minden tizedik gyerek üti az anyját. És nem azok a szülők vannak verve a gyerek által akik kaptak néhány fenékrecsapást, hanem a túl liberális, megengedő szülők gyermeke.

Nem fog dadogni mert rácsapok a fenekére vagy a kezére, de az biztos, hogy nem vagyok hajlandó 5-nél többször tépni a szám. És ne mondja nekem senki, hogy egy 2-3-4évesnél a magyarázkodással olyan sokat elér. Én nem mondom, hogy ütni kell a gyereket, de bizony van néhány szabály, amikor ha átlépi kap a hátsóra. ettől függetlenül kiegyensúlyozott boldog gyerek. De nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát. Az én gyerekem nem nőhet a fejemre és ezt tudja. És imád , úgy ahogy én őt.

Ha csúnyán beszél, és már csak azértis csinálja kap a szájára. Nem reped be épp csak legyintem még mielőtt lehurrognak. De nem is beszél rendszeresen csúnyán. Bepróbálkozik, mert hallja az oviban. Elmagyarázom, hogy nem lehet, csakazértis, újra megkérem majd ha ez sem segít én bizony nem hagyom rá. Van olyan kisbarátja, aki "bu()izza" az anyját, mert az anyja szerint nem tud neki mit csinálni. Ő baja. Szerintem egyébként is kell agyereknek a fegyelem, hogy legyen egy pont amin nem mehet át és ha mégis megteszi meg is lesz a következménye. Nyilván nem rögtön nekiesek, de szerintem kb három-négy hetente egyszer vagy akár ritkábban is, de kap a fenekére kezére, vagy félévente egyszer a szájára. De mostmár egyre ritkul.

És most lehet lepontozni.

2011. júl. 25. 11:36
 50/52 anonim ***** válasza:

Érdekes,h tényleg csak mintaanyák vannak itt. :D Mintha nem lett volna senki gyerek.

Én 19 évesen emlékszek,h néha-néha rácsaptak a fenekünkre,akkor gondolom a mostani anyákkal is megtörtént ilyesmi. Mondjuk pofont nem adnék a gyerekemnek,de szerintem egy-egy kézre ütésbe még nem halt bele senki. Olykor rácsaptak a fenekünkre,tudtuk,h oké,ott meg kell állni,de eszembe se jutna,h ez miatt nem szeretnének,v valami problémám lenne ebből.

2011. aug. 3. 00:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!