Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha odacsapsz egyet a gyereknek...

Ha odacsapsz egyet a gyereknek akkor meg szokott látszani a helye?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 12. 16:13
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
41%
Amelyik felnőtt.úti a gyerekét, az egy szadista barom...
2011. ápr. 19. 14:54
 22/34 anonim válasza:
Csak gratulálni tudok, hogy ilyen kérdés egyáltalán felmerül...alapból, nem értettem sosem, hogy képes valaki egy nála gyengébb gyereket megütni és azt a "nevelésre" fogni...Csak a végén, mikor majd a most még gyenge, védtelen kis emberből felnőtt lesz, nehogy vissza adja anyucinak meg apucinak amit tulajdonképpen tőlük tanult el...Amúgy, engem meg az érdekelne, hogyha megcsapnak valakit, aki veri a gyerekét, mondjuk egy lapáttal, tarkón, annak meg szokott látszódni a helye???
2011. ápr. 19. 18:04
 23/34 anonim ***** válasza:

Akkorát tudok röhögni, amikor jönnek a csodás régi nevelési módszerekkel, hogy amikor még mindenki ütötte-vágta a gyerekét, milyen jó is volt az...

Ajánlom olvasásra Illyés Gyula Puszták népe című alapművét. Nagyon érdekes, a századfordulón játszódik a nincstelen cselédek között. Nem regény, szociográfia. Ott az ment, hogy a szülők mindenért verték a gyereküket, amíg az kisebb volt, mint ők. Amikor a gyerek túlnőtte őket, ő verte a szüleit.

"A verésnek is pontos szabályai vannak. Bizonyos korig a szülők fenyítik gyermekeiket, majd némi szünet következik; ennek elteltével a helyzet megfordul s a gyermekek fenyítik szüleiket. Ez is multbéli hagyomány. Adomaként mesélték családunk egyik ismerősének, az öreg Pálinkás bácsinak szavajárását. Amikor fia a közös szobán és konyhán át hajánál fogva a cselédház küszöbéig húzta, Pálinkás bácsi így szokott felkiáltani: "Itt már engedj el, fiam, én is csak eddig húztam az apámat."

Azok a gyönyörű, fegyelmezett idők...

2011. ápr. 19. 22:10
 24/34 anonim válasza:
39%
Sziasztok Csaba vagyok.A feltett kérdés is felháborit mivel ez idomitás nem pedig gyermeknevelés.Én a kezét törném el annak aki egy gyereknek odacsap.Mit tud elkövetni egy gyerek amiért oda kell csapni.Aki ilyen kérdést tesz fel valószinű hasonlóan oldották meg a családban a problémákat.Engem is vertek odacsaptak és lettem amilyen lettem.Meglátszik e vagy sem az ütés helye ez nem kérdés mivel ez személy függő én a 120-kg sulyommal szerintem komoly külsérelmi nyomot tudnék hagyni nemcsak egy gyermeken.Viszont az a gyermek aki nemkérte az életet tőlem mert én akartam,hogy legyen, minden vágyam csak ő volt nemhiszem,hogy akár egy ugynevezett kézlegyintés odacsapás szolgálná a gyerek fejlődését "lelkileg".A biztonságérzete a hozzá legközelebb álló személyben rendűl meg a hite mivel ő kiszolgáltatott és védelemre szorul.Az ilyen szülő ha elolvasna egy kutyák neveléséről szóló könyvet lehet elszégyelné magát mivel abban egyszer sem irják,hogy oda kell csapni és az vajon látszik e?A válaszom az a lelkiismerete mit bir el? Attól kezdve ha birja lehet ütni verni látszik nem látszik kit érdekel egyszer talán a gyámhatóság észreveszi a gyerek örömére.
2011. ápr. 21. 23:01
 25/34 anonim válasza:
w
2011. ápr. 21. 23:04
 26/34 anonim válasza:
Ez valóban kérdés lenne?
2011. ápr. 21. 23:06
 27/34 anonim ***** válasza:

En konyvvel verem a fejet. Ugy nem latszik. Ha mar nagyon nem birja az elevel, akkor forditok a lapjara. Ajanlom neked is, mert nincs nyoma...

Es mondjuk en csak akkor verem el, ha valoban nagy bunt csinalt. Mondjuk nem itta meg az osszes uditot, amit kitoltott.

2011. máj. 5. 14:43
 28/34 anonim ***** válasza:
A mai 14:43 remélem, hogy csak ironizál!!!! Mert ha nem, akkor nézzen ide egy hatóság!!!
2011. máj. 5. 14:57
 29/34 anonim ***** válasza:
Hulye kerdesre hulye valaszt. Ha raktam volna oda smiley-t mindenki egybol tudta volna...
2011. máj. 5. 15:03
 30/34 anonim ***** válasza:
Mér látszana? Csak akkorát kap, hogy befogja a száját.
2011. máj. 9. 00:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!