Bal vagy jobb kézzel szoktad elverni a gyerek kezét / fenekét?
Bocsánat, hogy offolok, de szeretném leírni a véleményem:
Ne haragudjatok, de nem értem, hogy ha rosszt tesz a gyerek és a szép szó sem használ, akkor jelzés értékkel miért nem lehet rácsapni a popsijára vagy a kezére?!
Anno én is kaptam verést, és láss csodát: élek, tisztességes állampolgár vagyok, dolgozok, iskoláimat elvégeztem, vannak barátaim stb.
Félig meddig tudom csak megérteni, hogy a verés nem segít. Valóban nem az az első, hogy oda kell csapni a gyereknek, de vannak helyzetek, amikor más nem használ. Félreértések elkerülése végett nem azt mondom, hogy úgy meg kell verni a picit, hogy annak nyoma maradjon!Lehet jelzés értékkel is picit odaütni úgyhogy érezze a gyermekünk, hogy nevelő célzatú volt.
Szerintem egy gyereket megütni 6-12 éves koráig lehet,ha annyira rossz.
Elötte azért nem, mert egy védtelen kisgyerek,utána meg azért mert te kapsz ki.
2.5 éves a lány és 1 éves a fiam
Két esetben csaptam rá a lánykám kezére (azt hiszem jobb kézzel, mert jobb kezes vagyok és pont a jobb oldalamon is állt), de annyira lelkiismeret furdalásom volt utána, hogy soha többet. Nem azért, mert szupermami vagyok, vagy mert elítélném aki adott esetben ráhúz a gyerek kezére, mert nem ítélem el. Csak mert én nem tudtom ezt összeegyeztetni magamban, nekem nem fér bele. Hozzáteszem, a lányom igazi többemberes gyerek, egy rafkós tündérboszorka. De nem kell ráhúznom a kezére vagy rácsapni a hátsójára hogy megfegyelmezzem. És ennek nagyon örülök. :-)
És mielőtt bárki magára venné, nem volt szándékomban senkit provokálni a válaszommal.
Amúgy poén, hogy aki a "rácsapás" ellen szólt, mind le lett pontozva.
Nincs gyerekem, de nem tudnék egy kis emberkét bántani.
Mondjuk lehet, hogy ha valami veszélyeset csinálna és szörnyen rám ijesztene, egy picikét odacsapnék, hogy soha többet ne csinálja, de ennél többet sosem. És szerintem ez is csak kicsi korban működik. Mikor már ért a szóból is, meg lehet egy gyerekkel beszélni mindent. Igen, tudom, nincs gyerekem, de vannak testvéreim, jó pár év korkülönbséggel, úgyhogy képben vagyok.
De azért csodálkoztam, hogy ők le lettek pontozva...
"Verni a gyereket??? És még azon gondolkozol melyik kézzel... Téged kéne agyon verni...."
nekem is ez volt az első gondolatom amikor megláttam a kérdést...
amúgy nincs gyerekem még,de ha lesz majd,nem fogom megverni mert utálni fog és én ezt nem akarom!Aki veri a gyerekét ráadásul még azon gondolkodik hogy melyik kezével tegye,annak súlyos problémái vannak.
"84%-os, majd akkor is legyél büszke a kis gengszter gyerekedre, mikor viszed neki a bablevest a börtönbe. Csak azt remélem, hogy nem az én családommal tesz majd valamit."
Mi van??? Te tényleg ennyire sötét vagy???!!! Nem érzed, hogy ez vicces becézés? Azt is írhattam volna, hogy csibészke!!!! 20 hónapos babáról van szó!!!! Könyörgöm, gondolkozz már mielőtt hülyeséget írsz!!! Eszembe nem jutott, hogy valaki úgy értelmezi, amit írtam, hogy IGAZI bűnözőről beszélek!!!! Atyaég!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!