Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik a jobb: kevesebb, mint...

Melyik a jobb: kevesebb, mint 2 ev korkulonbseg ket gyerek kozott, vagy 13-15 ev?

Figyelt kérdés

Melyiket tartanad jobb megoldasnak, ha nem lenne mas megoldas

1. a gyermekek szempontjabol, gondolok itt a testveri kapcsolatra es a szulokkel toltott ido, csaladi programokra is

2. a szulok, foleg az Anya szempontjabol (energia, munkahely, szervezes)

2011. máj. 15. 12:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem az 1. Nekem mindkét testvérem 13-15 évvel idősebb, és nem tudok rájuk testvérként tekinteni... szeretem őket, de valahogy más..
2011. máj. 15. 12:50
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
nálunk 17 hónap van köztük, ha újra kéne döntenem, akkor is így döntenék, a legjobb, amit tehettünk velük és magukkal is, mi is szinte egyszerre letudjuk az otthon ülősebb, pelusos első éveket és a gyerekek még hírből sem ismerik a testvérféltékenységet.
2011. máj. 15. 12:53
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A húgommal 23 hónap van közöttünk, az öcsémmel 13 év. A húgommal együtt nőttünk fel, ő testvér a klasszikus értelemben. Az öcsire többet kellett vigyáznom (persze szívesen), neki inkább a pótmamája voltam.
2011. máj. 15. 12:55
 4/11 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem mindkét szempontból jobb a kisebb korkülönbség. A gyerekek igazi játszótársként nőnek fel, nincs az érkező kistesóra féltékeny kamasz testvér, plusz az anya szempontjából is jobb egyben letudni az otthonlétet, aztán mehet vissza dolgozni, és nem kell újra végigcsinálni az eljövök szülni-babázom-lesz-e munkahelyem procedúrát. Álláskeresésnél is előny, ha az ember már nem tervez több gyereket.
2011. máj. 15. 13:47
 5/11 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem határozottan az 1. a jobb. Köztem és az öcsém között 7 év van. Amikor megszületett a többiekkel való játék helyett (mivel vele még nem lehetett) nekem kellett rá vigyázni, meg ringatni. Utána mindig neki adtak igazatt(még akkor is ha nem neki volt). Amikor meg már abba a korba ért, hogy lehetett volna vele játszani, én kamasz éveimet éltem(ekkor sem kerültünk egymáshoz túl közel). Amikor meg már értelmes dolgokat lehetett volna csinálni együtt én egyetemista voltam és nem laktam otthon.Szeretjük egymást, de soha nem lettünk igazán jó tesók. A még nagyobb korkülönbségnél szerintem ez a testvérkapcsolat csak még inkább eltompul. És ez csak egy szempont...
2011. máj. 15. 13:59
 6/11 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Megmondom oszinten, hogy en maximalisan egyetertek veletek, en is igy gondolom. Pont amiatt, mert en is jo nagy korkulonbseggel jottem a testvereim utan, negyen vagyunk testverek, kozottuk 3-3 ev a kulonbseg, en utana 8 evvel jottem, tehat 8, 11, 14 evvel idosebbek a testvereim. Nem igazan kozvetlen a kapcsolatom veluk, kicsit en olyan voltam, mintha egyke lennek, mert mire en raeszmeltem az eletre, addigra ok mar nem is laktak velunk. Hiaba vagyunk mar mindannyian felnottek, meg mindig nagy a tavolsagtartas. Ok jol elvannak egyutt most is, velem meg ha 2-3 honapon at nem beszelnek, nem talalkoznak az sem nagy gond senkinek. Egyikunknek sem sajnos.

Igy amikor megszuletett az elso gyermekunk es tudtuk, hogy 2 gyermeket biztosan szeretnenk, akkor elhataroztuk, hogy legyen masfel-ket ev a korkulonbseg. Igy is lett.

Szerintem teljesen jo, viszont az egyik ismerosom a hatam mogott megszolt emiatt. Termeszetesen nem ervelt amellett, hogy miert jobb a 14 evnyi korkulonbseg (naluk az van), csak azt fejtette ki, hogy az en gyermekeim mennyire szerencsetlenek, mert egyikuknek sem volt szinte olyan idoszaka, hogy egyedul reszesultek volna a szeretetunkben, hanem mindig osztozni kell rajta.

Hat, nem tudom...

Kivancsi lennek egy konkret indokra a nagy korkulonbseg oldalan foleg a gyermekek elonyere.

2011. máj. 15. 15:34
 7/11 anonim ***** válasza:
60%
Gyerekek előnye? Szerintem nem sok,inkább a szülőknek kevésbé megterhelő.Egy kamasz gyerek ha szeret babázni akkor örül,viszont a legtöbb nem tud mit kezdeni a kicsikkel. Másrészről ő is egy érzékeny időszakban van,jobban ügyleni kell rá nehogy elkallódjon,sok a problémája,nem tlaálja a helyét. Sokkal jobban meg kell osztania a szülőknek a figylemüket,mintha két kicsi gyerekük lenne.
2011. máj. 15. 16:34
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Köztünk 2 év van.

Mi állandóan veszekszünk. Tudok olyanokról is akik jól megértik egymást.

A szüleimnek 7-9 évvel idősebb testvéreik vannak. Apám jóba van a bátyjával, sokat segítenek egymáson, anyám pedig 1 éve nem is látta a bátyját.

Szerintem mind1 hogy hány év van a testvérek közt. Ha a személyiségük nem hasonló akkor úgyse lesznek jó testvérek.

15 év már ritka, de ismerek olyat akinek az öccse jóval fiatalabb nála. A korkülönbséget nem tudom de a fickó lánya csak pár évvel fiatalabb az öccsénél (tehát a lány nagybátyja alig idősebb nála 4-5 évvel).

Sokat segíti az öccsét, főleg hogy ő a legfiatalabb testvére.

2011. máj. 16. 10:29
 9/11 anonim ***** válasza:
60%

Szia.

A nagyok közt 21 hónap van.

Az első és a harmadik közt 17 év 2 hónap.

A nagyobbik lány és ő nagyon sokat segít a kicsi körül.Nagyon szeretik egymást,sőt.....Néha talán jobban,mint engem.A középső gyermekem fiú.Ő nem nagyon foglalkozik egyik tesójával sem.

Könnyebbség szempontjából a második variáció a jobb.talán amiatt,hogy a nagyobb is lány és a kicsike is lány.

Egyébként sok helyre járunk,nem volt a kicsi miatt lemondott program,bár a nagyok már sokszor egyedül mennek.A nagylányom és a kislányom között erősebb a kapocs,de ez talán azért,mert a középső fiú.

Most kezdem a munkát és annyiból jobb,hogy van +2 fő,aki tud segíteni.Persze ezt előre kell egyeztetni,így senki nem veszi tehernek,hanem szivesen csinálják.

A kicsi(2 éves múlt)imádja a nagyokat.

Jó volt a kicsi korkülönbség is,de ez számomra sokkal jobb.

Több segítségem van,így több "hasznos" időt tudok a kicsivel tölteni.És más már egyfajta anyagi biztonságban babázni.

2011. máj. 16. 10:44
 10/11 anonim ***** válasza:
60%

előző vagyok ismét.

Igen,attól én is tartok,hogy egyke lesz.Sajnos az unokatesók is ilyen idősek,nincs egy gyerek sem a családban.Sokat kényeztetik,ezt bevallom nem szeretem.Sokat engednek neki,ritkán szólnak rá.De próbálok határozottan,szépen magyarázni mindenkinek és felhozom a régi viselt dolgokat,hogy emlékszel,amikor.... és mit is kapott ezért.

Amúgy én is kései gyerek vagyok.A legidősebb testvérem gyereke 8 évvel fiatalabb.Sokat vigyáztam rá,sokat volt nálunk és ő nekem olyan volt/van,mintha a húgom lenne.

2011. máj. 16. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!