Melyik a jobb: kevesebb, mint 2 ev korkulonbseg ket gyerek kozott, vagy 13-15 ev?
Melyiket tartanad jobb megoldasnak, ha nem lenne mas megoldas
1. a gyermekek szempontjabol, gondolok itt a testveri kapcsolatra es a szulokkel toltott ido, csaladi programokra is
2. a szulok, foleg az Anya szempontjabol (energia, munkahely, szervezes)
Koszonom a valaszokat!
Megmondom oszinten, hogy en maximalisan egyetertek veletek, en is igy gondolom. Pont amiatt, mert en is jo nagy korkulonbseggel jottem a testvereim utan, negyen vagyunk testverek, kozottuk 3-3 ev a kulonbseg, en utana 8 evvel jottem, tehat 8, 11, 14 evvel idosebbek a testvereim. Nem igazan kozvetlen a kapcsolatom veluk, kicsit en olyan voltam, mintha egyke lennek, mert mire en raeszmeltem az eletre, addigra ok mar nem is laktak velunk. Hiaba vagyunk mar mindannyian felnottek, meg mindig nagy a tavolsagtartas. Ok jol elvannak egyutt most is, velem meg ha 2-3 honapon at nem beszelnek, nem talalkoznak az sem nagy gond senkinek. Egyikunknek sem sajnos.
Igy amikor megszuletett az elso gyermekunk es tudtuk, hogy 2 gyermeket biztosan szeretnenk, akkor elhataroztuk, hogy legyen masfel-ket ev a korkulonbseg. Igy is lett.
Szerintem teljesen jo, viszont az egyik ismerosom a hatam mogott megszolt emiatt. Termeszetesen nem ervelt amellett, hogy miert jobb a 14 evnyi korkulonbseg (naluk az van), csak azt fejtette ki, hogy az en gyermekeim mennyire szerencsetlenek, mert egyikuknek sem volt szinte olyan idoszaka, hogy egyedul reszesultek volna a szeretetunkben, hanem mindig osztozni kell rajta.
Hat, nem tudom...
Kivancsi lennek egy konkret indokra a nagy korkulonbseg oldalan foleg a gyermekek elonyere.
Köztünk 2 év van.
Mi állandóan veszekszünk. Tudok olyanokról is akik jól megértik egymást.
A szüleimnek 7-9 évvel idősebb testvéreik vannak. Apám jóba van a bátyjával, sokat segítenek egymáson, anyám pedig 1 éve nem is látta a bátyját.
Szerintem mind1 hogy hány év van a testvérek közt. Ha a személyiségük nem hasonló akkor úgyse lesznek jó testvérek.
15 év már ritka, de ismerek olyat akinek az öccse jóval fiatalabb nála. A korkülönbséget nem tudom de a fickó lánya csak pár évvel fiatalabb az öccsénél (tehát a lány nagybátyja alig idősebb nála 4-5 évvel).
Sokat segíti az öccsét, főleg hogy ő a legfiatalabb testvére.
Szia.
A nagyok közt 21 hónap van.
Az első és a harmadik közt 17 év 2 hónap.
A nagyobbik lány és ő nagyon sokat segít a kicsi körül.Nagyon szeretik egymást,sőt.....Néha talán jobban,mint engem.A középső gyermekem fiú.Ő nem nagyon foglalkozik egyik tesójával sem.
Könnyebbség szempontjából a második variáció a jobb.talán amiatt,hogy a nagyobb is lány és a kicsike is lány.
Egyébként sok helyre járunk,nem volt a kicsi miatt lemondott program,bár a nagyok már sokszor egyedül mennek.A nagylányom és a kislányom között erősebb a kapocs,de ez talán azért,mert a középső fiú.
Most kezdem a munkát és annyiból jobb,hogy van +2 fő,aki tud segíteni.Persze ezt előre kell egyeztetni,így senki nem veszi tehernek,hanem szivesen csinálják.
A kicsi(2 éves múlt)imádja a nagyokat.
Jó volt a kicsi korkülönbség is,de ez számomra sokkal jobb.
Több segítségem van,így több "hasznos" időt tudok a kicsivel tölteni.És más már egyfajta anyagi biztonságban babázni.
előző vagyok ismét.
Igen,attól én is tartok,hogy egyke lesz.Sajnos az unokatesók is ilyen idősek,nincs egy gyerek sem a családban.Sokat kényeztetik,ezt bevallom nem szeretem.Sokat engednek neki,ritkán szólnak rá.De próbálok határozottan,szépen magyarázni mindenkinek és felhozom a régi viselt dolgokat,hogy emlékszel,amikor.... és mit is kapott ezért.
Amúgy én is kései gyerek vagyok.A legidősebb testvérem gyereke 8 évvel fiatalabb.Sokat vigyáztam rá,sokat volt nálunk és ő nekem olyan volt/van,mintha a húgom lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!