Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Magatartászavaros gyermekek...

Magatartászavaros gyermekek szülei! Csak én vagyok vele úgy, hogy ha a gyerekért megyek az iskolába már előre gyomorgörcsöm van, lehet, hogy beképzelem, hogy a tanítónéni és köztem feszültség van a gyerek miatt?

Figyelt kérdés

Születési okokból kifolyólag hiperaktív gyermekem van.

Sokszor érzem magam tehetetlennek,hogy semmiféle nevelési módszer nem válik be itthon.Nagyon stresszel,hogy a gyermekem viselkedésést nem tudom "megfelelteni" ,mert nagyon eltér az átlagostól.

2011. márc. 28. 14:24
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Ne add fel, egyszerűen mert nem teheted meg. Muszáj vagy végigjárni ezt az utat. Meg kell tanulnod, hogy küzdj, ha van értelme, de ha úgy látod, nincs, vedd be a lesz@rom tablettát. Tanulj meg a legapróbb dolgoknak is örülni. Néha törj ki az anyaszerepből, kezdj bele valamibe, amiben tényleg önmagad lehetsz. Nekem ez a chopper motorozás. Bőrruhában, fekete bukóban még azt is elfelejtem egy időre, hogy gyerekeim vannak, pedig van 4. Ez egyfajta terápia. De bármi elfoglaltság szóba jöhet, csak házon kívül legyen.

És a legfontosabb. Nagyon-nagyon szeresd a gyerekedet. Neki még nehezebb ez a helyzet, mint neked, és sokkal jobban szüksége van a támogatásodra, mint egy átlagos gyereknek.

2011. márc. 28. 15:19
 12/31 anonim ***** válasza:
15:19-et is én írtam. 15:10-es sorstársad.
2011. márc. 28. 15:20
 13/31 anonim ***** válasza:

Első vagyok! Tanítottam egy darabig, már nem! Én ugyan nem tanítottam hiperaktív gyereket, de a kollégáim közül többen. Hidd el, nagy részükben meg van az empátia, odafigyelés, de az nem mindig elég. Nyilván ez attól is függ,hogy milyen fokban hiperaktív a kicsi!

De nehéz megoldani,hogy miközben az osztállyal tartanod kell a szintet, hozni a tervet, még kb. ugyanannyi energia kell pusztán egy gyerekhez. Van akinek megy, van akinek nem. Attól is függ,hogy a többi gyerek milyen szinten van. Mert ha picit "gyengébb" osztály, amihez még több energia kell, akkor akármekkora empátiával is van megáldva a tanítónő nagyon nehezen fog tudni foglalkozni érdemben a hiperaktív kis gyerekkel!

Ettől függetlenül felháborít, amit a te kicsiddel csináltak! Nagyon sajnálom!:( Ilyenkor szégyenkezem a "kollégák" miatt!

2011. márc. 28. 15:23
 14/31 anonim ***** válasza:
Waldorf iskolával nem próbálkoztál még,
2011. márc. 28. 15:25
 15/31 anonim ***** válasza:
,=?
2011. márc. 28. 15:25
 16/31 A kérdező kommentje:

Kedves Sorstársam!Nagyon köszönöm,kellett ez a lelkemnek.

A szeretben nincs hiány :-),kimeríthetetlen források állnak rendelkezésre,egyébként van is miért szeretni,folyton bújik,szerelmet vall,igyekszik segíteni a házimunkába.

Ha fáradt akkor bohóckodik,néha a földresöpör egy-egy kakaóval teli csészét...nem is tudom mit tennék,ha ketten helybehagynák mint a te fiadat ezmiatt a figyelemzavar miatt,ha valami leesik azonnal mondomneki"Semmi baj drága,a baj nem itt kezdődik,gyere takarítsunk"Ő persze magát vádolja,győzöm nyugtatgatni.

2011. márc. 28. 15:27
 17/31 anonim ***** válasza:
Ha így csinálod, jól csinálod:) Tényleg lemaradt a listámról, hogy ne kelts benne bűntudatot, de úgy látszik, erre magadtól is ráéreztél.
2011. márc. 28. 15:30
 18/31 Allegra67 válasza:

Köszönöm, hogy olvashattam, és látom nem vagyok egyedül a problémámmal. 11 éves a fiam. 5. osztályos. és már nem tudom hová vigyem még.

Sokat beszélgetünk, egy bohóc, egy másodpercig nem tudok haragudni rá. De az iskolában is ilyen.... és ezért rengeteget idegeskedem, és aggódom.

Néha elcsodálkozom, hogy 2 testvér, hogyan lehet ennyire más....Mit rontottam el . és a kérdező is mert azt gondolom a szülők "hibája". Vagy nem?

2011. márc. 28. 15:52
 19/31 anonim ***** válasza:
Én vagyok az, aki olyan sokat írt, a sorstárs. Miért a szülő lenne a hibás? Nekem 4 gyerekem van, és csak Ő hiper, csak vele voltak/vannak gondok. A többiek tök átlagos gyerekek. Pedig tényleg nem neveltem másként egyiküket sem.
2011. márc. 28. 15:56
 20/31 Allegra67 válasza:

A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:12

Szia! Ez a magántanulós ötlet be vált? És hosszú távon is beválna? Nem szigeteli el túlságosan?

2011. márc. 28. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!