Magatartászavaros gyermekek szülei! Csak én vagyok vele úgy, hogy ha a gyerekért megyek az iskolába már előre gyomorgörcsöm van, lehet, hogy beképzelem, hogy a tanítónéni és köztem feszültség van a gyerek miatt?
Születési okokból kifolyólag hiperaktív gyermekem van.
Sokszor érzem magam tehetetlennek,hogy semmiféle nevelési módszer nem válik be itthon.Nagyon stresszel,hogy a gyermekem viselkedésést nem tudom "megfelelteni" ,mert nagyon eltér az átlagostól.
Ne add fel, egyszerűen mert nem teheted meg. Muszáj vagy végigjárni ezt az utat. Meg kell tanulnod, hogy küzdj, ha van értelme, de ha úgy látod, nincs, vedd be a lesz@rom tablettát. Tanulj meg a legapróbb dolgoknak is örülni. Néha törj ki az anyaszerepből, kezdj bele valamibe, amiben tényleg önmagad lehetsz. Nekem ez a chopper motorozás. Bőrruhában, fekete bukóban még azt is elfelejtem egy időre, hogy gyerekeim vannak, pedig van 4. Ez egyfajta terápia. De bármi elfoglaltság szóba jöhet, csak házon kívül legyen.
És a legfontosabb. Nagyon-nagyon szeresd a gyerekedet. Neki még nehezebb ez a helyzet, mint neked, és sokkal jobban szüksége van a támogatásodra, mint egy átlagos gyereknek.
Első vagyok! Tanítottam egy darabig, már nem! Én ugyan nem tanítottam hiperaktív gyereket, de a kollégáim közül többen. Hidd el, nagy részükben meg van az empátia, odafigyelés, de az nem mindig elég. Nyilván ez attól is függ,hogy milyen fokban hiperaktív a kicsi!
De nehéz megoldani,hogy miközben az osztállyal tartanod kell a szintet, hozni a tervet, még kb. ugyanannyi energia kell pusztán egy gyerekhez. Van akinek megy, van akinek nem. Attól is függ,hogy a többi gyerek milyen szinten van. Mert ha picit "gyengébb" osztály, amihez még több energia kell, akkor akármekkora empátiával is van megáldva a tanítónő nagyon nehezen fog tudni foglalkozni érdemben a hiperaktív kis gyerekkel!
Ettől függetlenül felháborít, amit a te kicsiddel csináltak! Nagyon sajnálom!:( Ilyenkor szégyenkezem a "kollégák" miatt!
Kedves Sorstársam!Nagyon köszönöm,kellett ez a lelkemnek.
A szeretben nincs hiány :-),kimeríthetetlen források állnak rendelkezésre,egyébként van is miért szeretni,folyton bújik,szerelmet vall,igyekszik segíteni a házimunkába.
Ha fáradt akkor bohóckodik,néha a földresöpör egy-egy kakaóval teli csészét...nem is tudom mit tennék,ha ketten helybehagynák mint a te fiadat ezmiatt a figyelemzavar miatt,ha valami leesik azonnal mondomneki"Semmi baj drága,a baj nem itt kezdődik,gyere takarítsunk"Ő persze magát vádolja,győzöm nyugtatgatni.
Köszönöm, hogy olvashattam, és látom nem vagyok egyedül a problémámmal. 11 éves a fiam. 5. osztályos. és már nem tudom hová vigyem még.
Sokat beszélgetünk, egy bohóc, egy másodpercig nem tudok haragudni rá. De az iskolában is ilyen.... és ezért rengeteget idegeskedem, és aggódom.
Néha elcsodálkozom, hogy 2 testvér, hogyan lehet ennyire más....Mit rontottam el . és a kérdező is mert azt gondolom a szülők "hibája". Vagy nem?
A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:12
Szia! Ez a magántanulós ötlet be vált? És hosszú távon is beválna? Nem szigeteli el túlságosan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!