Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi a véleményetek ilyen...

Mi a véleményetek ilyen szomszédról? "gyerekvitás téma

Figyelt kérdés
Nemrég költöztünk,és nagyon megörültem hogy a szomszédban két hasonló korú gyerkőc is van,mint az enyém.Akkor én várandós voltam a másodikkal.Hamar kiderült hogy nagyon eltérően neveljük őket,vagy nem is tudom hogy nevelés hiba e okozza a problémát.Átjárnak főleg nyáron gyakran hozzánk,szinte fél napokat itt töltenek,itt ebédelnek vagy vacsiznak,sőt fürdenek is.Próbálom lazábbra venni a kapcsolatot,mert huzós nekem ez már 4 gyerekkel(enyéimmel együtt 4)Átjönnek,az az első éhes vagyok,szomjas vagyok..Szétkapják a kertet,rendrakás nélkül távoznak.A legdurvább hogy homokozóból kihordott sárral kenték be a teraszajtót.A nagyobbik rendszeresen "bejár" a hűtőnkbe,ami zavar.A barbiknak papirvágó ollóval levágják a haját,eltörnek dolgokat.Mindebben az én lányom is benne van.Legutóbbi kiborulásomnál leültünk elbeszélgetni,és elárulta,hogy azt mondta neki a nagyobbik szomszédkiscsaj,ha szólsz anyukádnak,nem leszek a barátod,és soha többet nem jövünk át.Nem egyszer jöttek át bocsánatot kérni anyukájukkal,amikor megemlitettem hogy nálink nem szokás sárral bekenni a teraszajtót,stb...akkor az anyjuk megakarta pucolni az üveget,még nekem volt kellemetlen..A lényeg,hogy ki se mehetünk a kertbe anélkül,hogy ne ácsingózzanak a keritésnél hogy át akarnak jönni,már átlátszó ahogy lerázom őket.Most elmegyünk,most vendégeket várunk stb...A lányom meg mivel uj helyen lakunk,ki van éhezve a barátságokra,társra,pedig járnak át osztálytársak,és nem viselkednek igy.Ami kiverte a biztositékot,hogy szülinapi bulijukra nem hivták meg a lányomat-ez még a balhé előtt volt-és közölte is a kis szomszéd,hogy mindenkit meghivtunk az utcából,csak téged nem...és ez igy is volt.Úgy hogy előtte folyton itt lógtak...zokogott a lányom.Hogyan lehet ilyen helyzetet lekezelni?
2011. márc. 22. 08:31
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ha a ház előtt vagy az utcában találkoztunk amikor sétáltunk babakocsival,3 mondat után bekéredzkedtek a kertbe hintázni,az enyém:lécci,lécci anya,csak a kertbe,én mondom jó,de a házba nem,most takaritottam.Fél óra mulva pisilni kellett valamelyiknek,és a wc-ből nem vissza a kertbe,hanem a lányom szobájába vezetett az ut rendszeresen.Jobbik esetben.Volt hogy homokozó után a hálóban bujócskáztak a gardróbban.A saját anyjuk nem tudta kikönyörögni őket haza.
2011. márc. 22. 14:52
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem legyél velük nagyon határozott.Az ia baj lehet ,hogy látják hogy szinte mindent megtehetnek nálad mert eddig nem volt következménye.Ha át akarnak menni mond meg ,határozottan de ne sértően,hogy majd máskor vagy most nem és nem kell megmagyaráznod miért.Ha pedig átmennek , amint valami neked nem tetsző dolgot csinálnak küld haza őket, mond meg neki hogy nálatok ez nem szokás és ezért most menjenek haza.Szerintem így egy idő után leszoknak az átszaladgálásról ,mert észreveszik ,hogy nem tehetnek meg mindent nálatok és így már nem is lesz nekik olyan jó buli.Sok sikert!
2011. márc. 22. 15:11
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia, az első válaszoló vagyok.

A kertbe se engedd be őket. Már ne haragudj, de neked kellene a sarkadra állnod. Ha pl éhes, pisilnie kell vagy szomjas, KÜLDD ŐKET HAZA! Hiszen a szomszédban laknak, nem 3 utcával arrébb...ugyanannyi, ha hazarohan csurgatni, mintha hozzátok caplat be.

Legyél már határozott, a te házad!

És a lányoddal is légy határozottabb. A ház ajtaját meg tessék KULCSRA zárni!

2011. márc. 22. 15:36
 14/19 desperadó válasza:
95%

A legdurvább ,amit ebben a történetben elmondtál,nekem az,amikor nem hívták meg a gyerekeidet a szülinapi bulijukra. .Akkor kellett volna elmagyaráznod a szomszéd gyerekeknek őszintén,amit éreztél,sérelmeztél.Pláne a gyerekeidnek is nagy csalódás volt,fájdalmat okoztak nekik.Talán most is elmondhatod nekik,hogy azóta haragszol rájuk és addig ne jöjjenek átt,amíg nem bocsájt meg lányod,aki sírt emiatt...

a szülőkkel nem kellene konfliktusba keveredni,mert ami a gyerekekre tartozik ,az ne tartozzon a felnőttekre ./ papíron/ .Gyerekeid is ragaszkodnak hozzájuk valamilyen szinten. jó nekik is játszani valakivel.Teljesen ne tiltsd el tőlük.De mivel ott a kisbabád,én ritkítanám a látogatásukat a babára hivatkozva.

2011. márc. 22. 23:16
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Elismerem valszinű bennem is lehet a hiba,határozottabban kell fellépnem,de ez a szitu két ellentétes felfogású szomszéd között jött létre.Ők a kihasználós sóherek,gyereklerázósak,én pedig mindent egtennék hogy a gyerekeim jól érezzék magukat,be tudjanak alkalmazkodni az uj környezetbe.Ők pedig ezt ki is használják.A szomszéd csajnál ilyet nem csinálnak.Ha igen,mert elő előfordult hogy ott is bepróbálkoztak,kézen fogta őket,és hazakisérte.Pedig fiatalabb anyuka,és egy gyerekes,de szókimondóbb is mint én.
2011. márc. 23. 08:18
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de itt az egyetlen megoldás az, ha végre összerántod magad és NEM-et mondasz. Ez egy agyrém! Normális ember (már bocs) ezt max. kétszer tűrte volna el és aztán sanyi. Őrület amiket leírtál, az is amiket a szomszéd gyerekek meg mernek tenni és az anyukájuk is totál kész... És ha mindez még nem tántorított volna el a kapuzárástól akkor legalább azt gondold meg, hogy akarsz te ilyen barátot a gyerkednek!?!?! Nem.... Barát az ilyen... NEM!!!! Akkor mit fog veszteni velük?!?! Semmit! Inkább keresnék valami szakkört, néptáncot akármit a gyerekemnek és járjon oda, szerezzen ott új barátokat.
2011. márc. 23. 13:24
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam nevelni a felügyeletem alatt álló gyerekeket...Társasházban lakunk sok a gyerek csak ki kell menni az udvarra és egyből van társaság.Ahányan vannak annyi félék de egy valami használ,és az a szabályok..Aki csal a játékban,csúnyán beszél,bántja a másikat,butaságot csinál az külön ül 10 percre amíg elgondolkodik.Lakásba senki nem szaladgál be,még a sajátjaim sem.Viszek/hoznak rágcsit,innivalót,gyümölcsöt (olcsót) ennyi van,nincs több osztozkodjatok...

A szüleik is tudják,hogy rájuk szólok,nem volt még vita,de akinek nem tetszik az ne bízza rám a gyereket legközelebb amíg a lakásban vasal,netezik,telefonál,főz....

Volt nálunk is hűtőnyitogatós,sárral kenegetős,csúnyán beszélő,zsarnokoskodó,egész napot nálunk töltő stb...stb...

A gondod tényleg az,hogy nagyon engedékeny és elnéző vagy,és ez már a kislányok szülei is kihasználják.Mi az már,hogy egy anya rábólint arra,hogy másnál fürödhet a gyerek??Az udvari medencében igen,de a családi kádban??

Ha még mindig szeretnéd a társaságukat akkor irányítanod kell őket,nem csak nézni,hogy besétál a szobába,és levágja a barbi haját...

Én is próbálkoztam azzal,hogy lerázom a nemkívánatosabb gyerekeket,de egyrészt a gyerekeimnek nagyon kellet a társaságuk,másrészt én nem tudom kizárni őket mivel társasház.....mindenki oda megy ahova akar....

2011. márc. 25. 08:22
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van azoknak, akik határozottságra bíztatnak, egyetértek. Pofátlanul és gonoszul viselkednek a gyerekeiddel. Nincs rájuk szükség, inkább hívd meg gyakrabban a lányod osztálytársait. Ha ezt észlelik, hogy őket nem hívjátok, de másokat igen, talán hat valamicskét rájuk, aztán később meglátod. De szerintem beszéld meg a lányoddal, hogy ne hozzon kínos helyzetbe előttük a könyörgéssel, amikor te nemet mondasz, hiszen érte teszed...később megérti, de most is el tudod magyarázni, hogy miért jobb, ha inkább mások jönnek át.
2011. márc. 25. 08:29
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Szólj rájuk ha ott vannak, ne hagyd szó nélkül és kész. Nem vagy köteles mindent megengedni.

Nálunk is volt hasonló szitu, unokanővér jött rendszeresen, ill jött és az apuka itthagyta egész délutánra. A lányom egy évvel fiatalabb, így régebben maga volt a pokol. A lányom, aki egyébként kezelhető, teljesen kifordult magából olyankor, az unokanővér meg nyitogatta a szekrényeket, kihúzogatta fiókokat, szétszedték az ágyat ketten, és azzal játszottak stb. Na és kipakoltak mindent a szekrényből. Egy óráig tartott este elpakolni utánuk, plusz usi, vacsi, gyümi, heti háromszor. Aztán várandós lettem, és úgy döntöttem, nem vagyok hajlandó pocakkal utánuk rámolni. Jött a kislány, ötlete volt, szedjék szét az ágyat ( kihajthatós szivacs van rajta ), mondtam hogy azt aztán nem, találjatok ki valami másik játékot. Elszontyolodtak, majd következő ötlet, ugrálnak a hálószobában az ágyon. Kizavartam őket onnan, átmentek a gyerekszobába, ahol a következő ötlet az volt, hogy a lányom ruháit kipakolják, és ruhapróbálósat játszanak. Megint mondtam hogy azt itt nem. Ez így ment egy órán keresztül, majd megszólaltam, hogy uzsonnaidő van, hozok valamit enni ( régen volt olyan hogy tízpercenként felváltva jutott eszükbe hogy éhesek szomjasak stb.), kentem egy szendvicset, leültettem őket, és megették, utána kaptak inni, meg almát. És csodák csodája ezekután szó nélkül bevonultak a lányom szobájába, ahol rajzoltak estig. :O

Most ha átjön a kislány, normális, mielőtt rájuk szóltam volna, olyan volt az én lányom is, meg az unokatesó is, mint akik nem is normálisak. Mindent kiszórtak, szétszórtak, ruhákat, játékokat, a konyhaszekrényt kipakolták, benyúlkáltak a hűtőbe, lepakoltak a kamra alsó polcairól.

Rájuk kell szólni. Menj utánuk, és szólj mindenért ami nem tetszik. Nálunk bevált.

2011. márc. 25. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!