Mi a véleményetek ilyen szomszédról? "gyerekvitás téma
Szia, az első válaszoló vagyok.
A kertbe se engedd be őket. Már ne haragudj, de neked kellene a sarkadra állnod. Ha pl éhes, pisilnie kell vagy szomjas, KÜLDD ŐKET HAZA! Hiszen a szomszédban laknak, nem 3 utcával arrébb...ugyanannyi, ha hazarohan csurgatni, mintha hozzátok caplat be.
Legyél már határozott, a te házad!
És a lányoddal is légy határozottabb. A ház ajtaját meg tessék KULCSRA zárni!
A legdurvább ,amit ebben a történetben elmondtál,nekem az,amikor nem hívták meg a gyerekeidet a szülinapi bulijukra. .Akkor kellett volna elmagyaráznod a szomszéd gyerekeknek őszintén,amit éreztél,sérelmeztél.Pláne a gyerekeidnek is nagy csalódás volt,fájdalmat okoztak nekik.Talán most is elmondhatod nekik,hogy azóta haragszol rájuk és addig ne jöjjenek átt,amíg nem bocsájt meg lányod,aki sírt emiatt...
a szülőkkel nem kellene konfliktusba keveredni,mert ami a gyerekekre tartozik ,az ne tartozzon a felnőttekre ./ papíron/ .Gyerekeid is ragaszkodnak hozzájuk valamilyen szinten. jó nekik is játszani valakivel.Teljesen ne tiltsd el tőlük.De mivel ott a kisbabád,én ritkítanám a látogatásukat a babára hivatkozva.
Én szoktam nevelni a felügyeletem alatt álló gyerekeket...Társasházban lakunk sok a gyerek csak ki kell menni az udvarra és egyből van társaság.Ahányan vannak annyi félék de egy valami használ,és az a szabályok..Aki csal a játékban,csúnyán beszél,bántja a másikat,butaságot csinál az külön ül 10 percre amíg elgondolkodik.Lakásba senki nem szaladgál be,még a sajátjaim sem.Viszek/hoznak rágcsit,innivalót,gyümölcsöt (olcsót) ennyi van,nincs több osztozkodjatok...
A szüleik is tudják,hogy rájuk szólok,nem volt még vita,de akinek nem tetszik az ne bízza rám a gyereket legközelebb amíg a lakásban vasal,netezik,telefonál,főz....
Volt nálunk is hűtőnyitogatós,sárral kenegetős,csúnyán beszélő,zsarnokoskodó,egész napot nálunk töltő stb...stb...
A gondod tényleg az,hogy nagyon engedékeny és elnéző vagy,és ez már a kislányok szülei is kihasználják.Mi az már,hogy egy anya rábólint arra,hogy másnál fürödhet a gyerek??Az udvari medencében igen,de a családi kádban??
Ha még mindig szeretnéd a társaságukat akkor irányítanod kell őket,nem csak nézni,hogy besétál a szobába,és levágja a barbi haját...
Én is próbálkoztam azzal,hogy lerázom a nemkívánatosabb gyerekeket,de egyrészt a gyerekeimnek nagyon kellet a társaságuk,másrészt én nem tudom kizárni őket mivel társasház.....mindenki oda megy ahova akar....
Szólj rájuk ha ott vannak, ne hagyd szó nélkül és kész. Nem vagy köteles mindent megengedni.
Nálunk is volt hasonló szitu, unokanővér jött rendszeresen, ill jött és az apuka itthagyta egész délutánra. A lányom egy évvel fiatalabb, így régebben maga volt a pokol. A lányom, aki egyébként kezelhető, teljesen kifordult magából olyankor, az unokanővér meg nyitogatta a szekrényeket, kihúzogatta fiókokat, szétszedték az ágyat ketten, és azzal játszottak stb. Na és kipakoltak mindent a szekrényből. Egy óráig tartott este elpakolni utánuk, plusz usi, vacsi, gyümi, heti háromszor. Aztán várandós lettem, és úgy döntöttem, nem vagyok hajlandó pocakkal utánuk rámolni. Jött a kislány, ötlete volt, szedjék szét az ágyat ( kihajthatós szivacs van rajta ), mondtam hogy azt aztán nem, találjatok ki valami másik játékot. Elszontyolodtak, majd következő ötlet, ugrálnak a hálószobában az ágyon. Kizavartam őket onnan, átmentek a gyerekszobába, ahol a következő ötlet az volt, hogy a lányom ruháit kipakolják, és ruhapróbálósat játszanak. Megint mondtam hogy azt itt nem. Ez így ment egy órán keresztül, majd megszólaltam, hogy uzsonnaidő van, hozok valamit enni ( régen volt olyan hogy tízpercenként felváltva jutott eszükbe hogy éhesek szomjasak stb.), kentem egy szendvicset, leültettem őket, és megették, utána kaptak inni, meg almát. És csodák csodája ezekután szó nélkül bevonultak a lányom szobájába, ahol rajzoltak estig. :O
Most ha átjön a kislány, normális, mielőtt rájuk szóltam volna, olyan volt az én lányom is, meg az unokatesó is, mint akik nem is normálisak. Mindent kiszórtak, szétszórtak, ruhákat, játékokat, a konyhaszekrényt kipakolták, benyúlkáltak a hűtőbe, lepakoltak a kamra alsó polcairól.
Rájuk kell szólni. Menj utánuk, és szólj mindenért ami nem tetszik. Nálunk bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!