Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Anyukák! Mi a véleményetek erről?

Anyukák! Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

A másodikos fiam a hétvégére kapott matekból egy A4-es lapon kb 100 matek feladatot.(szorzás,osztás)

Megcsinálta,átnéztem,volt 1-2 hiba,azt kijavította.Na-mármost,nem vettem észre egy hibát,ezért ma feketét kapott a tanító nénitől az egészre.Merthogy mától akinek 1 hibája is van annak az jár...

Azért akarja ezt bevezetni,hogy a szülőkkel együtt írják a gyerekek a leckét,vagy legalábbis legyen átnézve.A mi esetünkben az átnézés sem volt hasznos.Most nem tudom,hogy sírjak,vagy nevessek.

Akkor most ki kapott feketét,én vagy a gyerekem?

2011. márc. 7. 12:47
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
76%

A tanárnéni se tökéletes én azt csinálnám hogy szülőin mondanám hogy elvárás lenne egy tanártól hogy tiszta ruhában jelenjen meg de magának szöszös a szoknyája

stb. ilyesmik..

ez egy bírka a gyereket nem szabad hogy letörjék az ilyenek.

tökéletes munka nincs mert azt nem ember hanem gép csinálja ezt nem akarhatja hogy gépek és idegbeteg gyerekek legyenek belőlük .

2011. márc. 7. 12:51
 2/27 anonim ***** válasza:
78%
Normális az a tanátnő? 100 feladatot, egy másodikosnak? Mikor játszhat, pihenhet az a gyerek a hétvégén? Nem eléggé leterheltek az iskolában hétközben? Én bizony bemennék, és megkérdezném erről a tanárnőt, és arról is, hogy hogyan képzeli, hogy a szülő hétvégén 100 matek feladatot ellenőriz?
2011. márc. 7. 12:58
 3/27 anonim ***** válasza:
97%
Ilyenről még nem is hallottam! Most akkor a fiad majd azt várja, hogy csinált meg helyette vagy csak benned fog bízni (vagy benned sem). Milyen módszer ez?! Akkor kell feketét adni, ha nincs kész! A dolgozatban előforduló hibákat kell osztályozni, nem a házit! Hiszen még csak most tanulják. Ez nem ösztönző módszer, ez egy baromság!
2011. márc. 7. 13:00
 4/27 anonim ***** válasza:
96%

Őszinte leszek, nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, mikor olvastam.

Sajna nem minden szülő okos matekból. Van a szomszéd utcán egy roma család. Apuci-anyuci 5 osztályt végzett. A nagylány viszont 4-5ös tanuló. Akkor mivel a szülei eleve nem veszik észre a hibát a házijában (hiába ülnének mellette) így már eleve fekete pontra itélné ezt a kislányt. Ezzel el is veszi az örömöt a tanulástól.

Nálunk a tanítónéni csak azt követeli meg, hogy írjuk alá a házi feladatot otthon. Tudtommal az ellenőrzés és a tanítás az ő munkája, az enyém az, hogy rávegyem otthon a házifeladat megírására.

2011. márc. 7. 13:01
 5/27 A kérdező kommentje:

Azt akarja,hogy a gyerekek felelősséget érezzenek a kezükből kiadott munkájuk minősége iránt...ezért büntet szigorúan.

Ebbe az elképzelésébe belefér az is,hogy a gyerekek csak szülővel dolgozzanak,és azt tanulják,hogy valaki mindig van a háttérben aki maximálisan felügyeli,és folyamatosan kijavíttatja a hibáit?

2011. márc. 7. 13:01
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Meg hogy a szülő tanuljon a gyerekkel? Jó, persze, kell, de ő csinálja meg helyette? Mert ezzel szerintem ezt éri el a kedves tanárnő. Menj be hozzá, beszélj vele (már, ha lehet, mert nem minden tanárral lehet normálisan beszélni).
2011. márc. 7. 13:02
 7/27 A kérdező kommentje:

Ja,nem mindig van ennyi feladat,van amikor csak 4 számítás van,vagy egy szöveges feladat...

Most nem tudták befejezni órán,vagy témazáró lesz és ráhajtott,nem tudom miért volt ennyi.De ez nem rendszeres.

2011. márc. 7. 13:04
 8/27 A kérdező kommentje:

Én lehet naiv vagyok,de úgy gondolom,hogy a gyerek amit tud csináljon egyedül,nem ülök mellette,mert akkor csak les rám,és várja a választ...:)

Amíg én ellenőrzöm,mert ez az elvárás felém,addig a gyerekem sosem fog önállósodni,szerintem....

2011. márc. 7. 13:06
 9/27 A kérdező kommentje:

Tiszta hülyének érzem magam,meg megbuktam mint szülő,a gyerek meg csalódott,hogy ennyi munkáért feketét kapott.:(

Tényleg nem tudom,hogy sírjak-e,vagy nevessek.

2011. márc. 7. 13:13
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem teljesen idevág a válasz, de azért leírom.

Elsős lányom néha gyakorolgat egy füzetben matekot, a feladatokat én írom neki, van,hogy hónapokig kimarad, van, hogy minden nap előveszi. Amikor összejön 6-8 oldal, akkor beviszi a tanár néninek, és ő ad rá neki piros pontot, kis ötöst, aminek ugye nagyon örül. A minap pont nézegettem át a füzetét, és abban láttam, hogy én sem vettem észre néhány hibát, a tanár néni viszont igen, és ki is javította. Ha én észreveszem, biztos, hogy én sem hagyom úgy, hanem ösztönzöm a javításra, de a tanár szerintem tudta, hogy VÉLETLENÜL elkerülte a figyelmemet. Van ilyen, és ezért nem büntette a gyereket.

Tehát ez nem ugyanaz, mint nálatok, mert ez önszorgalomból történő gyakorlás volt, de annyiban hasonlít, hogy én sem vettem észre a hibát, de emberek vagyunk, tévedhetünk. Viszont a tanárnak nálatok baj van az empatikus képességeivel, ezt a helyzetet nem így kezeltem volna.

2011. márc. 7. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!