Anyukák! Mi a véleményetek erről?
A másodikos fiam a hétvégére kapott matekból egy A4-es lapon kb 100 matek feladatot.(szorzás,osztás)
Megcsinálta,átnéztem,volt 1-2 hiba,azt kijavította.Na-mármost,nem vettem észre egy hibát,ezért ma feketét kapott a tanító nénitől az egészre.Merthogy mától akinek 1 hibája is van annak az jár...
Azért akarja ezt bevezetni,hogy a szülőkkel együtt írják a gyerekek a leckét,vagy legalábbis legyen átnézve.A mi esetünkben az átnézés sem volt hasznos.Most nem tudom,hogy sírjak,vagy nevessek.
Akkor most ki kapott feketét,én vagy a gyerekem?
A tanárnéni se tökéletes én azt csinálnám hogy szülőin mondanám hogy elvárás lenne egy tanártól hogy tiszta ruhában jelenjen meg de magának szöszös a szoknyája
stb. ilyesmik..
ez egy bírka a gyereket nem szabad hogy letörjék az ilyenek.
tökéletes munka nincs mert azt nem ember hanem gép csinálja ezt nem akarhatja hogy gépek és idegbeteg gyerekek legyenek belőlük .
Őszinte leszek, nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, mikor olvastam.
Sajna nem minden szülő okos matekból. Van a szomszéd utcán egy roma család. Apuci-anyuci 5 osztályt végzett. A nagylány viszont 4-5ös tanuló. Akkor mivel a szülei eleve nem veszik észre a hibát a házijában (hiába ülnének mellette) így már eleve fekete pontra itélné ezt a kislányt. Ezzel el is veszi az örömöt a tanulástól.
Nálunk a tanítónéni csak azt követeli meg, hogy írjuk alá a házi feladatot otthon. Tudtommal az ellenőrzés és a tanítás az ő munkája, az enyém az, hogy rávegyem otthon a házifeladat megírására.
Azt akarja,hogy a gyerekek felelősséget érezzenek a kezükből kiadott munkájuk minősége iránt...ezért büntet szigorúan.
Ebbe az elképzelésébe belefér az is,hogy a gyerekek csak szülővel dolgozzanak,és azt tanulják,hogy valaki mindig van a háttérben aki maximálisan felügyeli,és folyamatosan kijavíttatja a hibáit?
Ja,nem mindig van ennyi feladat,van amikor csak 4 számítás van,vagy egy szöveges feladat...
Most nem tudták befejezni órán,vagy témazáró lesz és ráhajtott,nem tudom miért volt ennyi.De ez nem rendszeres.
Én lehet naiv vagyok,de úgy gondolom,hogy a gyerek amit tud csináljon egyedül,nem ülök mellette,mert akkor csak les rám,és várja a választ...:)
Amíg én ellenőrzöm,mert ez az elvárás felém,addig a gyerekem sosem fog önállósodni,szerintem....
Tiszta hülyének érzem magam,meg megbuktam mint szülő,a gyerek meg csalódott,hogy ennyi munkáért feketét kapott.:(
Tényleg nem tudom,hogy sírjak-e,vagy nevessek.
Nem teljesen idevág a válasz, de azért leírom.
Elsős lányom néha gyakorolgat egy füzetben matekot, a feladatokat én írom neki, van,hogy hónapokig kimarad, van, hogy minden nap előveszi. Amikor összejön 6-8 oldal, akkor beviszi a tanár néninek, és ő ad rá neki piros pontot, kis ötöst, aminek ugye nagyon örül. A minap pont nézegettem át a füzetét, és abban láttam, hogy én sem vettem észre néhány hibát, a tanár néni viszont igen, és ki is javította. Ha én észreveszem, biztos, hogy én sem hagyom úgy, hanem ösztönzöm a javításra, de a tanár szerintem tudta, hogy VÉLETLENÜL elkerülte a figyelmemet. Van ilyen, és ezért nem büntette a gyereket.
Tehát ez nem ugyanaz, mint nálatok, mert ez önszorgalomból történő gyakorlás volt, de annyiban hasonlít, hogy én sem vettem észre a hibát, de emberek vagyunk, tévedhetünk. Viszont a tanárnak nálatok baj van az empatikus képességeivel, ezt a helyzetet nem így kezeltem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!