Anyukák! Mi a véleményetek erről?
A másodikos fiam a hétvégére kapott matekból egy A4-es lapon kb 100 matek feladatot.(szorzás,osztás)
Megcsinálta,átnéztem,volt 1-2 hiba,azt kijavította.Na-mármost,nem vettem észre egy hibát,ezért ma feketét kapott a tanító nénitől az egészre.Merthogy mától akinek 1 hibája is van annak az jár...
Azért akarja ezt bevezetni,hogy a szülőkkel együtt írják a gyerekek a leckét,vagy legalábbis legyen átnézve.A mi esetünkben az átnézés sem volt hasznos.Most nem tudom,hogy sírjak,vagy nevessek.
Akkor most ki kapott feketét,én vagy a gyerekem?
Köszönöm a válaszaitokat,leszűrtem a lényeget.:)
nem vagyunk rosszban a tanítónénivel,tartjuk a kapcsolatot.
Igen a figyelmetlenségükre próbálja felhívni a gyerekek figyelmét ezzel.
De hát én meg hogy követeljek a gyerektől maximális figyelmet,ha én sem tudok olyan lenni?Hmmm...nehéz dolgok ezek.
na már most ha a gyereknek a szülővel együtt kell leckét írnia, vagy ott a szülő hogy utána átnézze, akkor a gyerek pont nem azt fogja megtanulni, hogy felelőssége legyen, hiszen végső soron nem az ő munkáját nzi a tanár, hanem a szülőét. nem azlrt, de én a helyedben keresnék egyéb szülőket, akiknek ez nem kóser, sztem vannak még msok is, és egységfrontos támadást indítaék a köv. szülőin. ez nem normális módszer.
egy pedagógus
Kedves pedagógus!Kérdezhetnék még valamit tőled?
Tényleg figyelmetlen a gyerekem,írásnál is lehagy ékezeteket,i,j betűről pontot,mondatvégéről írásjelet,még másolásnál is.Az a probléma,hogy nem ellenőrzi magát.Ha visszanézné egyből látná,de nem teszi.Lehet,hogy pont amiatt,mert mindig ülök mellette,figyelmeztetem,aztán meg ellenőrzök,és javítunk?Elkényelmesedett emiatt?Szerinted,hogy lenne helyes?Írja meg,ellenőrizze magát,aztán ha feketét kap akkor rájön,hogy az ő felelőssége?Elvárható tőle?
Ez nem saját tapasztalat, de leírom. A kishúgom most 9 éves, és anyukám rettenetes helyesírási (hejesírási) készségét örökölte.Az én anno legrosszabb jegyem tollbamondásból 4es volt, ezért mindíg nekem kellett átnézni ha valami írásos feladatot kapott.
Anyukámat behívta a tanító néni, hogy ő nem érti, de a húgomnak a házija mindíg hibátlan, míg az iskolában rettenetes a helyesírása. Anyukám elmondta, hogy én átnézem, mire a tanító néni szinte leszidta, hogy a házi feladat azért van, hogy ő lássa, hogy egyedül(!), iskolán kívül hogy teljesít a gyerek, az esetleges "disz" betegségeket észrevegye, és meglássa hogy melyik az a terület, amire jobban oda kell figyelni.
Én a helyedben azért beszélnék a tanító nénivel. Neked az illemre kell megtanítanod, neki az irás-olvasás-számolásra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!