Kedves anyuka! Ha elpopsizásra, kézelverésre kerül a sor akkor jobb vagy balkézzel történik nálad?
nem tud olyat tenni, ami miatt kezet emelnék rá. Utána hogy várhatnám el tőle, hogy engem vagy a testvérét vagy bárki mást ne üssön meg??? Sarokba állítom, azt a szabad kezemmel szoktam ,amibe éppen nincs a másik gyerek, a pohár, a széthagyott játék. De legtöbb esetben csúnyán nézek rá, összeráncolom a szemöldököm és magától jól viselkedik vagy magától beáll a sarokba.
El sem tudom képzelni, mit kell egy gyereknek tennie ahhoz, hogy a szülei megüssék. Hiszen bennük bízik a legjobban...
Anyám bal, apám jobb kezes. Tapasztalataim szerint mindenki a domináns kezét használja.
Idióta tinip. voltam. most már tudom.
Utolsónak
Az ilyen fajta nevelésnek nincs értelme. Nyilvános helyen nem fenyegetőzni kell, hanem hátrányt kilátásba helyezni. Nem szabad megütni sok ember szeme láttára a gyereket, és ha abban a pillanatban nem csapott rá a fenekére, akkor későbbiekben már nem is szabad. Nem fogja tudni a gyerek, hogy miért is kapta. Nyilvános helyen lévő konfliktus esetében meg kell mondani, hogy valamit nem tehet, amit nagyon szeretne egyébként, ha nem úgy viselkedik, ahogy kell. Nyilván nem lehet minden szituációban megfelelően cselekedni, de meg kell próbálni. Én is rengeteg hibát követek el, és tökéletes szülő nincs. Sokszor gondolkodom el, hogy biztosan jól jártam-e el, egy-egy szituációban. Viszont, ha már azt az utat választottam akkor, tartani is kell magam ahhoz, és finomítani maximum rajta. De nem teljesen az ellenkezőjét csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!