Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 3 éves lesz májusban se nem...

3 éves lesz májusban se nem beszél és nem szobatiszta. Ugy hallottam kérhetek hosszabitott gyest. Mert igy nem mehet oviba. Hová menjek el a gyermekorvoshoz vagy a védönöhöz hogy segitsen? Ki van ugyan olyan cipöben mint én?

Figyelt kérdés
2011. febr. 7. 15:50
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
9%

a szobatisztaságra és beszédre tanítás szerintem pont a te dolgod lett volna.

vagy legalábbis kivizsgáltatni az okokat, ha úgy érzed, hogy ennél többet már te sem tehetsz...

2011. febr. 13. 00:02
 22/33 anonim ***** válasza:

gyest nem de egyéb segítséget kaphatsz. Ha megállapítják nála a megkésettséget (a tanulási bizottságnál amit előttemírtak), sni-nek diagnosztizálhatják és akkor elvileg jár neki heti 4 alkalom gyógypedagógus esetleg bölcsi vagy ovi keretein belül.

Mi is hasonló cipőben jártunk, csak én meguntam a lassú herce-hurcát és elvittem még magánban emellett a BHRG központba és ott fantasztikus fejlődést produkált a módszerüktől a gyerek. Rövid időn belül szobatiszta lett, énekelgetni kezdett, szerepjátszani. Ma már nem mondanátok meg mekkora lemaradása volt.

2011. febr. 13. 00:44
 23/33 anonim ***** válasza:
A HRG-t én is nagyon javaslom. Nagyon jó eredményeket értünk el vele mi is. Hamar beindította a beszédet és utánna a szobatisztaságot is. Vidd el szakemberhez, ne a GYES-en törpölj, és akkor lehet meg is oldódik a dolog hamar. Én úgy tudom nincs jogszabályba foglalva a szobatisztaság, vagyis csak az ovi "kényelme" miatt mondják, hogy nem veszik be.
2011. febr. 13. 22:03
 24/33 anonim ***** válasza:
így van, nem feltétel a szobatisztaság, de a beszéd se.ez ovi függő, melyik mennire "kényelmes".
2011. febr. 14. 08:35
 25/33 anonim ***** válasza:
02.07.-i 18.21.-es válaszoló vagyok.Ezt már én is írni akartam,hogy semmiféle jogszabály nincs arra,hogy nem lehet pelenkásan óvodás!Az előttem válaszolók jól írták,ez inkább az óvónők kényelmét szolgálja.De valóban,mindenkiben ez rögzült,hogy nem lehet óvódás pelenkásan.
2011. febr. 14. 14:09
 26/33 anonim ***** válasza:
Jó, de akkor miért kéri az ovi az orvosi igazolást (ami a szobatisztaságot is igazolja) az érettségről?
2011. febr. 14. 22:19
 27/33 anonim ***** válasza:

mert helyett,hogy még létesítenének több ovódát, inkább kitalálnak mindenféle megfelelőségi hülyeséget, csak hogy ne kelljen a gyereket felvenni.

miért?az milyen dolog, hogy ha születik egy kistesó,akkor se veszik fel, mert anyuka úgyis otthon van?hát nem a társaság lenne már egy 3éves gyerekenek a lényeg?

2011. febr. 15. 12:15
 28/33 anonim ***** válasza:

mi ugyan igy voltunk. a fiam bölcsibe járt +1 évet mig megoldodot a szobatisztaság és a beszéd. szakértöi bizottság adhat tovább gyest és emelt csp-t ha indokoltnak látja. én kapom. ja és ök itélik meg milyen és mennyi fejlesztés kell a gyereknek.

idézet [link]

Az óvodák több mint fele megsérti a jogszabályokat a felvételi során: túllépik a megengedett létszámot, nem tájékoztatják írásban a szülőket, vagy túl fiatal gyermeket vesznek fel - derült ki az Oktatási Hivatal vizsgálatából. Jogsértő az az általános óvodai gyakorlat is, amely alapján a nem szobatiszta gyermeket elutasítják.

2011. febr. 16. 15:03
 29/33 anonim ***** válasza:
fiam 2,5 éves és nem rég kezdett el egyre többet beszélni,miután elhagyta a cumit.szobatisztaság nálunk sem megy,hallani se akar biliről..ne aggódj,férjem 4 éves koráig egy szót sem szólt,sok orvosnál jártak vele,azt mondták majd megszólal,azóta be se áll a szája...nem kell aggódni.szerintem fiaddal is minden rendben hisz néhány szót már tud,nem lehet rossz a hallása.beszélj neki sokat kérdezgesd mi van a képen a mesekönyvben stb..
2011. febr. 20. 22:17
 30/33 anonim ***** válasza:

02.07. 21.26-os válaszoló.

Nem feltétlenül vannak lemaradva a fiúk a fejlődésben, de

azért általában mintha ,,kényelmesebbek" lennének.

Egyébként a lemaradást szakember mondta, de nem szentírás.

Lehet hogy nektek is jó lenne egy fejlődéspszichológiai vizsgálat.

2011. febr. 21. 18:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!