3 éves lesz májusban se nem beszél és nem szobatiszta. Ugy hallottam kérhetek hosszabitott gyest. Mert igy nem mehet oviba. Hová menjek el a gyermekorvoshoz vagy a védönöhöz hogy segitsen? Ki van ugyan olyan cipöben mint én?
A beszéd hiányossága nem gond, attól még felveszik az oviba.
Viszont a szobatisztaság feltétel, azzal csak meg kéne próbálkozni majd nyáron szerintem.
Unokaöcsém novemberben múlt 4 éves. 1x pisilt bilibe és 3x kakilt. Az ovit szeptemberben kezdte és előtte 2 héttel tanulta meg a pisilést, de egyből a wc-re volt hajlandó menni. Megtörli magát és utána szépet kezet mos. A kakit csak pelusba hajlandó, de azt előtte kéri, nincs állandóan rajta. Úgy tudták megoldani, hogy fél napos és a nagy wc ovi előtt zajlik. Beszélni is 3 éves kora után kezdett.
Kisfiam 2 éves és egy ideje egyáltalán nem hajlandó bilire ülni.(Most szoktatnám)
Egyébként más okok miatt voltunk fejlődés pszichológián és ott azt mondták, hogy a fiúk 1-1.5 évvel szoktak lemaradni a fejődésben, amit persze később behoznak.
Azt nem is írtad, hogy fiú gyermeked van, vagy lány.
hát szerintem az a beteg aki szerint a 3éves nem beszélő gyerek beteg.főleg hogy többen leírták,hasonló helyzetben jártak szakembernél, és nincs semmi baj.én is csak ezt tudom megerősíteni, hogy voltunk beszédfejlesztőbe, és a logopédus 1,5óra játszós -vizsgálás után megállapította ,hogy értelmes ,kommunikációs kézsége nagyon jó,mindent ért, megérteti magát, majd fog beszélni.ennyi.
a szobatisztasághoz csak annyit, ha máusban lesz 3éves gondolom csak szeptemberben megy oviba, elötetek az egész nyár.biztos sikerülni fog!
Az már én is hallottam, hogy a fiúk kicsit később kezdenek el beszélni, mint a lányok, de baba függő.
Az én lányom 1 éves de már mondja a baba, mama, papa, kell, nem, vau-vau, pá-pá szavakat.
De ha 2 évesen nem beszél érthetően, akkor én biztosan elviszem szakemberhez, megnyugtatásra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!