Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 3 éves lesz májusban se nem...

3 éves lesz májusban se nem beszél és nem szobatiszta. Ugy hallottam kérhetek hosszabitott gyest. Mert igy nem mehet oviba. Hová menjek el a gyermekorvoshoz vagy a védönöhöz hogy segitsen? Ki van ugyan olyan cipöben mint én?

Figyelt kérdés
2011. febr. 7. 15:50
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
De téleg ugy van ugy hogy ha nem beszél és nem szobatiszta akkor nem veszik be oviba valahol ez nem gond?
2011. febr. 7. 16:14
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

A beszéd hiányossága nem gond, attól még felveszik az oviba.

Viszont a szobatisztaság feltétel, azzal csak meg kéne próbálkozni majd nyáron szerintem.

2011. febr. 7. 16:32
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is májusban lesz 3 éves,egyáltalán nem szobatiszta(nem is érdekli),igaz,sokat,és szépen beszél.
2011. febr. 7. 18:21
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Vigyétek el TKVSZRB-be.(Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői Rehablitációs Bizottság).Ott tudnak segíteni. Szerintem beveszik a nem szobatiszta gyereket is, de csak akkor, ha SNI (Sajátos Nevelési Igény)-nek nyílvánították. De a TKVSZRB-be minden kérdésedre tudnak válaszolni.
2011. febr. 7. 20:39
 15/33 anonim ***** válasza:
50%

Unokaöcsém novemberben múlt 4 éves. 1x pisilt bilibe és 3x kakilt. Az ovit szeptemberben kezdte és előtte 2 héttel tanulta meg a pisilést, de egyből a wc-re volt hajlandó menni. Megtörli magát és utána szépet kezet mos. A kakit csak pelusba hajlandó, de azt előtte kéri, nincs állandóan rajta. Úgy tudták megoldani, hogy fél napos és a nagy wc ovi előtt zajlik. Beszélni is 3 éves kora után kezdett.

Kisfiam 2 éves és egy ideje egyáltalán nem hajlandó bilire ülni.(Most szoktatnám)

Egyébként más okok miatt voltunk fejlődés pszichológián és ott azt mondták, hogy a fiúk 1-1.5 évvel szoktak lemaradni a fejődésben, amit persze később behoznak.

Azt nem is írtad, hogy fiú gyermeked van, vagy lány.

2011. febr. 7. 21:26
 16/33 A kérdező kommentje:
Fiú
2011. febr. 7. 21:39
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Én 3 éves koromig meg se nyekkentem és lány vagyok. :)
2011. febr. 9. 00:57
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

hát szerintem az a beteg aki szerint a 3éves nem beszélő gyerek beteg.főleg hogy többen leírták,hasonló helyzetben jártak szakembernél, és nincs semmi baj.én is csak ezt tudom megerősíteni, hogy voltunk beszédfejlesztőbe, és a logopédus 1,5óra játszós -vizsgálás után megállapította ,hogy értelmes ,kommunikációs kézsége nagyon jó,mindent ért, megérteti magát, majd fog beszélni.ennyi.

a szobatisztasághoz csak annyit, ha máusban lesz 3éves gondolom csak szeptemberben megy oviba, elötetek az egész nyár.biztos sikerülni fog!

2011. febr. 9. 20:21
 19/33 anonim ***** válasza:
Nekem három fiam van, de mindegyik szobatiszta volt 3 éves korára, és beszéddel sem volt gond.Én azt még nem hallottam, hogy a fiúk annyira le lennének maradva, mint ahogy az egyik válaszoló írta.Mindenképpen kérném szakember tanácsát, segítségét, legalább a magam megnyugtatására!
2011. febr. 11. 13:02
 20/33 anonim ***** válasza:

Az már én is hallottam, hogy a fiúk kicsit később kezdenek el beszélni, mint a lányok, de baba függő.

Az én lányom 1 éves de már mondja a baba, mama, papa, kell, nem, vau-vau, pá-pá szavakat.

De ha 2 évesen nem beszél érthetően, akkor én biztosan elviszem szakemberhez, megnyugtatásra!

2011. febr. 11. 16:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!