Volt már, hogy az óvónő elverte a gyermeketek kezét?
Mondjuk ha még utána is piros volt a keze, akkor lehet van vmi, ebben az esetben lehet, h igazad van. De szerintem a minimális testi fenyítés (kicsiknél) szükséges lehet, mert sokszor a szép szóból nem értenek. Engem többször is megütöttek kiskoromban, megverni soha, de tudom, h azért, mert többszöri kérésre sem fogadtam szót. És igazuk volt. Meg kellett tanulnom, meg is tanultam. És szeretjük egymást a szüleimmel, békében már az egész család, de azt hiszem ezek az eszközös szükségesek voltak ahhoz, h "normális" emberek legyünk.
De a ti álláspontotokat is elfogadom, ebben nem kell mindenkinek egyetérteni, de saját tapasztalat, h egy-egy szóbeli szidás vagy lekicsinylő megjegyzés sokszor mélyebb sebeket okoz, mint egy fenékenbillentés vagy kézrácsapás.
szia! Anyukám óvónő, direkt másik óvodába jártunk annak idején (hogy ne legyen kivételezés). Engem konkrétan felpofozott az óvónő, mert nem aludtam. Sosem aludtam, mert nem tudtam, de akkor meg is vert érte. Na anya felment, úgy kiosztotta, hogy majd elszállt a nő. Ennyi.
Amúgy anya is sokszor úgy jön haza, hogy teljesen ki van idegileg a mai gyerekektől, pedig ő elit óvodában dolgozik.
Azt mondja neki a gyerek, hogy mocsok-középső, delfinfejű óvónéni-kiscsoport, ha valamit mond, akkor leszarom-nagycsoport!
Sose lendült el a keze, a gyerekek őt várják, nem a másik óvónénit (minden csoport, több 10 éve). de mégis nehéz.
Talán az a kézrecsapás túlzás volt, de a gyerekeddel beszélgess el, mert lehet, hogy a többi gyerek felé dobálta a játékot!
Vedd figyelembe, hogy ott 25-30 gyerek van, és az óvónéninek minden gyerekre vigyáznia kell!
Ha az egyik feléjük dobál, valahogy le kell állítani, mielőtt valaki megsérül! A termek kicsik, a gyerek meg sok. Én megkérdőjelezem az óvónéni fegyelmezési módszereit, talán abba kellene hagynia, ha nem bírja idegileg. Anya is inkább itthon mondja el nekem, hogy mit mondtak neki, minthogy ott elcsattanjon a keze.
Épp a múltkor kérdeztem tőle, egy folyamatosan(!) ordító gyerek miatt, hogy nem lehet-e megmosni az arcát egy kis vízzel? És nem! Még azt sem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!