Fiús anyukák! Hogyan kezeli gyermeketek az ilyesmi helyzeteket az iskolában?
Ötleteket várnék,hogy mit tanácsolhatnék a 8 éves fiamnak.
Pl:
-Elveszik a sapkáját,és 3-4-en dobálják a feje fölött amíg ki nem akasztják.(a barátai)
-Eldugják a cuccait.(a barátai)
-fogócska játékban összebeszélnek és mindenki őt kergeti,mert ő a legkisebb.(a barátai)
-az iskola mögött kötekedik vele 3 nagyobb gyerek,a barátai továbbsétálnak.(a barátai)
-Közlik vele,hogy miattad veszített tesin a csapat,mert tetű lassú vagy.(a barátai)
-Napköziben kilopják a temperáját a padjából,kikenik vele a Wc-ben a csempét,és szemrebbenés nélkül ráfogják.Nem is napközis.(valamelyik osztálytársa)
-Elsétálva mellette beszólnak,hogy de ronda vagy vöröske.(nagyobb gyerekek)
-Mókából közlik,hogy apád zsidó,anyád meg kukázik.(nagyobb gyerekek)
-Nem engedik ki a kapun,addig amíg nem könyörög vagy sír a tehetetlenségtől.(a nagyobbak)
-Tesi után öltözve beleköpnek a nadrágjába, na most már felveheted.(nagyobb gyerekek)
-Van nálunk drog,kell-e?(!!! sztem nincs náluk,csak vagánykodnak)(nagyobb gyerekek)
-Beszólnak neki a mosdóban,hogy te egy mocsok gazdag paraszt vagy,tudjuk hol laksz,megkeresünk.(etnikum)
-Kölcsönkérik az ceruzáját radírját,amire ráírják a nevüket,és közlik,hogy mindig is az övék volt.(etnikum)
-Az osztályba besétálva azt látja,hogy egy nagyobb gyerek turkál a táskákban,szól a pedagógusnak,mire a gyerek közli vele,hogy ezért kinyírlak.(etnikum)
Komolyan mondom megőrülök,mert minden napra jut valami incidens.A gyerek már tiszta lelki-beteg.Mi a fenét csináljak,vagy mondjak neki??
Elegem van!!!
Szia!
Gyakorlati megoldásként a másik sulit ajánlanám!
Akár másik városban is.
Plusz elvinném pszichológushoz, tegye rendbe a kis lelkét.
És be kell íratni valami önvédelmi tanfolyamra, karate, box, hasonlók, hogy meg tudja védeni magát.
Nincs lehetőségünk sem másik sulira,sem önvédelmi sportra.:(
Csak pszichológusra...
Utolsónak,igen az a véleményem mint neked,hogy bárhová vinném úgyis megtalálnák.Nem agresszív típus,érzékeny kisfiú.Ha máshova vinném akkor csak "elfutnánk" a gondok elől.És nincsenek illúzióim,hogy máshol másabbak a gyerekek.Ezeknek a gyerekeknek a nagy részét ismerem születése óta,ismerem a szüleiket,tudom,hogy "jólszituált" családokból származnak.
Azt is megértem,hogy a fiúk ilyenek,"kiskakasok a szemétdombon" akik folyton rivalizálnak egymással,hogy ki az erősebb a falkában.
Társas életet él a fiam,rendszeresen járnak egymáshoz több barátjával is már óvodás koruk óta...
Beleavatkozni meg tényleg nem akarok,mert akkor meg Anyuci pici fia lenne.(pedig megtehetném,mert ismerem mindet)
Hogy mindig szóljon a pedagógusnak az megint nem járható út,mert már azok is besokalltak,hogy mindig problémázik,hallgasson,aztán tegye a dolgát,mert nem tudnak foglalkozni vele van nélküle is elég bajuk,ennyi...
Meg is értem,már én is besokalltam....
Valami sikerélmény kell...jár versenyekre,mindig helyezést ér el,de az az évi 3 alkalom kevés szerintem a mindennapos elkeseredése mellett.
"-Eldugják a cuccait.(a barátai)"
Te mit tennél, ha a munkahelyeden eltűnnének a cuccaid?
"-az iskola mögött kötekedik vele 3 nagyobb gyerek,a barátai továbbsétálnak.(a barátai)"
Te mit tennél, ha az utcán beléd kötne három nagydarab sötét fazon és senki nem tenne semmit?
"-Közlik vele,hogy miattad veszített tesin a csapat,mert tetű lassú vagy.(a barátai)"
Te mit tennél, ha a munkahelyeden minden mások által elkövetett hibáért is te lennél a felelős?
"-Napköziben kilopják a temperáját a padjából,kikenik vele a Wc-ben a csempét,és szemrebbenés nélkül ráfogják.Nem is napközis.(valamelyik osztálytársa)"
Te mit szólnál, ha a munkahelyeden szabadságod alatt lopással vádolnának meg a hátad mögött?
"-Elsétálva mellette beszólnak,hogy de ronda vagy vöröske.(nagyobb gyerekek)"
A munkatársaid nap mint nap azzal heccelnének, hogy ronda vagy, kövér, vagy éppen sovány, te mit szólnál?
"-Mókából közlik,hogy apád zsidó,anyád meg kukázik.(nagyobb gyerekek)"
Mit tennél, ha valaki a fiadra a debilis jelzőt aggatná, mókából?
"-Nem engedik ki a kapun,addig amíg nem könyörög vagy sír a tehetetlenségtől.(a nagyobbak)"
Te mit tennél, ha a három nagydarab sötét fazon nem engedne haza, még nem könyörögsz, vagy sírsz?
"-Tesi után öltözve beleköpnek a nadrágjába, na most már felveheted.(nagyobb gyerekek)"
Te mit tennél, ha a munkahelyeden az öltözőben valaki tönkre tenné a ruhádat?
"-Van nálunk drog,kell-e?(!!! sztem nincs náluk,csak vagánykodnak)(nagyobb gyerekek)"
Honnan vagy ennyire biztos benne, hogy csak hencegnek?
"-Beszólnak neki a mosdóban,hogy te egy mocsok gazdag paraszt vagy,tudjuk hol laksz,megkeresünk.(etnikum)"
A felnőtt világban nem elfogadott az életveszélyes fenyegetés. Miért gondolod, hogy gyerekek közt elnézhető?
"-Kölcsönkérik az ceruzáját radírját,amire ráírják a nevüket,és közlik,hogy mindig is az övék volt.(etnikum)"
Mit tennél, ha elvennék a pulóvered és azt mondanák, ez soha nem is volt a tiéd?
"-Az osztályba besétálva azt látja,hogy egy nagyobb gyerek turkál a táskákban,szól a pedagógusnak,mire a gyerek közli vele,hogy ezért kinyírlak.(etnikum)"
Te mit tennél, ha valaki az engedélyed nélkül turkálna a cuccaid közt és még meg is fenyegetne?
Az esetek nagy részében a felnőttek, rendőrséghez fordulnának. Miért kellene ezt a kisfiút magára hagyni?
Ha ezt élnéd át a munkahelyeden nem próbálnál meg, munkahelyet változtatni? Nem kérnél segítséget? Nem várnád a családodtól, hogy megvédjen?
Mert itt nem tudsz neki semmit sem mondani, hogy megoldódjon a probléma. Neked eleged van, gondold végig, hogy ő mit él át?
Te meg tudnád magad védeni hasonló helyzetben? Vajon elég lenne az egyik füleden be, másikon ki taktika?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!