Fiús anyukák! Hogyan kezeli gyermeketek az ilyesmi helyzeteket az iskolában?
Ötleteket várnék,hogy mit tanácsolhatnék a 8 éves fiamnak.
Pl:
-Elveszik a sapkáját,és 3-4-en dobálják a feje fölött amíg ki nem akasztják.(a barátai)
-Eldugják a cuccait.(a barátai)
-fogócska játékban összebeszélnek és mindenki őt kergeti,mert ő a legkisebb.(a barátai)
-az iskola mögött kötekedik vele 3 nagyobb gyerek,a barátai továbbsétálnak.(a barátai)
-Közlik vele,hogy miattad veszített tesin a csapat,mert tetű lassú vagy.(a barátai)
-Napköziben kilopják a temperáját a padjából,kikenik vele a Wc-ben a csempét,és szemrebbenés nélkül ráfogják.Nem is napközis.(valamelyik osztálytársa)
-Elsétálva mellette beszólnak,hogy de ronda vagy vöröske.(nagyobb gyerekek)
-Mókából közlik,hogy apád zsidó,anyád meg kukázik.(nagyobb gyerekek)
-Nem engedik ki a kapun,addig amíg nem könyörög vagy sír a tehetetlenségtől.(a nagyobbak)
-Tesi után öltözve beleköpnek a nadrágjába, na most már felveheted.(nagyobb gyerekek)
-Van nálunk drog,kell-e?(!!! sztem nincs náluk,csak vagánykodnak)(nagyobb gyerekek)
-Beszólnak neki a mosdóban,hogy te egy mocsok gazdag paraszt vagy,tudjuk hol laksz,megkeresünk.(etnikum)
-Kölcsönkérik az ceruzáját radírját,amire ráírják a nevüket,és közlik,hogy mindig is az övék volt.(etnikum)
-Az osztályba besétálva azt látja,hogy egy nagyobb gyerek turkál a táskákban,szól a pedagógusnak,mire a gyerek közli vele,hogy ezért kinyírlak.(etnikum)
Komolyan mondom megőrülök,mert minden napra jut valami incidens.A gyerek már tiszta lelki-beteg.Mi a fenét csináljak,vagy mondjak neki??
Elegem van!!!
Biztos,hogy a legjobbat teszitek a gyereketeknek.
Merre költöznétek?Nálunk,Budapesttől 80 kilométerre(közvetlen vasűt Pestre)olcsók a házak és normálisak az emberek.
Valami hasonlót éltem meg gyerekként a német nevem miatt.
A hibás te magad vagy, mert szelídségre és a sértések rágcsálására tanítod, és valószínűleg minden apróságra felkapjátok a vizet.
Ha nekem gyerekkoromban nem azt mondják otthon:
" ha bántanak, szólj a tanító néninek ", ha a tanító néni nem röhög ki az osztály előtt, ha az osztályban közösséget hozott volna létre ahelyett, hogy egymás ellen hangolja a különböző gyerekeket, akkor nem lettem volna áldozat.
Áldozattá váltam attól is, hogy egyébként barátságos és kedves gyerekek tréfáit élből ugyanolyan támadásnak vettem, ezzel őket is elzavartam magam körül: nem tudtam felmérni, ki bánt és ki szeret.
Egyszerű.
Mondd meg a fiadnak, hogy szarjon le mindenkit: iskolát, tanárt, szülői szidást, ez az ő élete, jövője. Ha valaki beszól neki, nevessen rajta, vonjon vállat, barátságosan röhögjön rajta, élvezze az ironikus részét. De ha ezután bántják, kárt okoznak neki, egyetlen stratégia segít: úgy oda kell verjen nekik, ahogy bír. Mindegy, hányan vannak, mindegy kik, hogy mit csináltak: ha erőszakkal tartják sakkban és élvezik a kínját, ez elveszi majd a kedvüket.
Ismétlem: erőből oda kell verjen, rúgjon, harapjon, mindegy hogyan.
Tökmindegy, hiszel-e nekem, ez az egyetlen megoldás. Pár hét múlva mindenki befejezi a zaklatást, elkezdik tisztelni, keresnek másik leggyengébbet.
Nyugi, nem fogják szétverni, pár nap alatt begyógyulnak a sebek. De azok az emberi sérülések, melyeket az ilyen gyerekkor okoz élete végéig nyomoronccá teszik...
"A hibás te magad vagy, mert szelídségre és a sértések rágcsálására tanítod, és valószínűleg minden apróságra felkapjátok a vizet."
Erről nem is írtam sehova,de tényleg így van....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!