Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Más is érzi tehernek az...

Más is érzi tehernek az anyaságot?

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem a 3 gyerekem. (4,6,12 évesek)

Az apjuk bántott végül családi nyomásra elköltözött tőlünk. Már a kapcsolatunk évek óta halott volt sajnos így engem ez nem viselt meg. Viszont a gyerekekkel nem törődött igazán soha, csak üvöltött velük minden miatt. Mióta nem lakik itt egyszerűbb az életünk sokkal nyugodtabbak a hétköznapok. Viszont én megismertem egy férfit néhány hónapja. Komolynak tűnt és tényleg jól megvagyunk. Vagyis lennénk. Csak a gyerekek... egyszerűen nem fogadnak szót, szemtelen és hálátlan a viselkedésük nem értékelnek igazából semmit. :( most ezzel a férfivel szakítottunk. Békésen és normálisan meg beszélve mindent de fáj. Tudta a gyerekeimet hogy vannak, és mindent megtett hogy működjön a dolog de a gyerekek viselkedés kiboritott engem és őt is végül.

Előtte is volt egy férfi az életemben ott is voltak gondok a gyerekek viselkedés miatt :( egyszerűen mindent megteszek értük, és mégis azt érzem hogy a fiatalságom a legjobb éveimet magányosan fogom eltölteni miattuk. Nem hat rájuk a szép szó, a csúnya szó, a büntetés. És valahigy azt érzem hogy a lelkem kezd beleroppanni az anyaságba. Család messze van, a barátok is élik az életüket. Csak én vagyok egyedül. Nem tudunk kimozdulni mert egyszerűen kezelhetetlenek sokszor főleg a két kisebb. Tudom hogy ez az életkoruk miatt is van de tényleg.... még évekig ne menjünk sehova, míg a kicsi is lesz vagy 10 éves??? Teljesen el vagyok keseredve. Szeretem a gyerekeim ők a mindeneim. Viszont az elmúlt 1-2 évben tényleg azok voltak a legjobb napjaim, élményeim amik nélkülük voltak. Egyrészt nyilván szégyenlem magam emiatt, másrészt azt érzem hogy lassan idegileg és lelkileg is roncs leszek miattuk. Már előre rettegek ha kezdődik a suli mi lesz a nagyok miatt :(

Bocsi ha hosszú lett, igazából csak jól esett leírni.

Egy megtört anyuka

aug. 20. 18:49
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy tűnik, túl sok nagy váltás van az életükben, nincs stabilitás, és emiatt is lehetnek ilyenek. A kicsi 4 eves.... A születése óta sikerült megromlani a volt férjeddel a kapcsolatnak, elkoltozmi, és már 2 kapcsolatod is volt, akiket a gyerekeknek is bemutattal.

Én most inkább a gyerekekkel való kapcsolat elmelyitesere, bizalom, stabilitás kiepitesere fokuszalnek. Lehet, ha több osztatlan figyelmet kapnak, az a viselkedesuket is pozitívan befolyásolja. Legalábbis én ezt látom a 2evesemen.

aug. 20. 23:17
 22/47 anonim ***** válasza:
90%

Nos, az adhd-s azért olyan mert adhd-s és kiskamasz.

Másrészt belefondoltál egyszer is őket mennyire viselte meg az apjuk távozása, annak ellenére, hogy rosszul kötődtek?

Megfordult egyszer is a fejedben, hogy szakemberhez vidd őket feldolgozni az új helyzetet?

Eszedbe jutott egyszer is, hogy talán nagyon félnek attól, hogy te mint biztos pont eltűnsz szintén az életükből egy pali miatt?

Mindenképp szakembert kellene bevonni.

aug. 21. 05:08
 23/47 A kérdező kommentje:

Azért aki azt mondja ne mutassak be, az átgondolta ezt a dolgot? Te 2 évig pl tudnál valakivel úgy együtt lenni hogy mondjuk csak 2 hetente találkoztok mert csak olyankor vannak a gyerekek a másik szülőnél?

Ez nem párkapcsolat lenne. Max dugó kapcsolat arra jó a 2 hetente egy alkalom :(

Egyébként nem hiszem hogy az apjuk távozása nagyon megviselte volna őket, hiszen mindhárom örült neki mikor elment és ez azóta is így van, illetve a középső nem is megy hozzà mindig mert nem akar

aug. 21. 06:10
 24/47 anonim ***** válasza:
80%

Nos, én írtam, hogy ne mutasd be azonnal. Nem 2 évet írtam, hanem fél-egy évet. Annál rövidebb kapcsolat az nem komoly még. Előbb nektek kell megismerni egymást, aztán lehet a gyerekeket bevonni. Ha x havonta más fickó kerül elejuk, nem fogják elfogadni. Igen, lehet kéthetente is találkozni. De amúgy a te gyerekeid nem járnak se oviba, se suliba, nonstop otthon vannak? Nem csak hétvégén lehet ám találkozni.

Ja, magam is egyedülálló anyaként ismerkedtem meg a ferjemmel. Fél év után ismerettem össze a gyerekkel. 10 éve vagyunk házasok.

aug. 21. 06:40
 25/47 anonim ***** válasza:
88%

Sajnos 26-tel értek egyet. Nyilvan jobb a gyerekeknek az apjuk nelkul, de attol még elvesztették az apjukat! Ez önmagában egy nagyon komplex trauma, hogy valaki, akit zsigerből szeretunk, szeretnünk kéne, így viselkedik, aztan elmegy.

Ami meg a pasikat illeti: ez van sajnos! Probalkozhatsz tovabb a szinte azonnali bemutatassal, de a gyerekek viselkedese ettől csak romlani fog, felnőtt fejjel nemhogy nem lesznek hálasak, de össze-vissza le fognak rib.ncozni (bocs, de ez majdnem boritekolható, még akkor is ha valahol jogosak az igenyeid - több ilyet láttam, az egyik egy nagyon jó barátnőm, aki amugy rengeteget tett a gyerekeiert!).

Én irtam a 2 évet. Legyen másfel. Muszáj megkeresni a módját, nyilvan nem jó csak 2 hetente talalkozni, valamit ki kell talalni. Amugy mégjobban szét fognak esni a gyerekek.

aug. 21. 07:20
 26/47 anonim ***** válasza:
75%
A gyerekek nem a lakótársaid, akik ételért es gondoskodásért cserébe jól viselkednek az odavitt szerelmeddel (és veled, persze). Sajnos sokkal összetettebb a helyzet. Próbálj meg kicsit elmélyülni pszichológiailag ebben a témában. Segíteni fog.
aug. 21. 07:27
 27/47 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt gondolom, hogy el kell különíteni az ismerkedéseidet a gyerekektől. Ez azért éles fegyver ám, mert a 12 éves már elég nagy ahhoz, hogy csak azt lássa, hogy pár havonta mást viszel haza. Mit tanul ebből?

Plusz nincs meg a stabilitás a gyerekek életében, hiszen még velük sem vagy stabil, de már integrálnál egy "új apukát" a családba és csak egy nagy küzdelem lesz az egész.

Adj nekik érzelmi biztonságot, koncentrálj rájuk. Ha ismerkedni kezdesz, akkor bébiszitter és kettesben találkozzatok, vagy vegyetek ki szabit és lógjatok el egy-egy napot, amikor tehetitek, plusz ott vannak az apás hétvégék. Csak akkor vezesd be az új pasit a gyerekek életébe, ha már kellően stabil a helyzet. Ez a gyerekek és a pasas oldaláról is fontos szerintem. Ki akarna egy problémás családba csöppenni férfiként, pláne ha neki nincsenek gyerekei és nem is tudja mivel jár ez?

aug. 21. 10:59
 28/47 anonim ***** válasza:
Probalj meg ugy talalkozni ferfiakkal hogy a gyerekek ne vegyenek ebben reszt. babysitter stb.rokon...
aug. 21. 14:04
 29/47 A kérdező kommentje:

Azt sem tudom honnan jött az itt némely hozzászólónak hogy sok pasit láttak. 4 év alatt 2 volt és egyik sem azonnal lett bemutatva nekik. A néhány hónapja az lassan egy év (szeptemberben lesz konkrétan egy éve) hogy megismertem a legutóbbi pasit, és 6 hónap után mutattam be a srácoknak.

Buta itt az, aki más cipőjében nem járt soha, de okoskodik rosszindulattal telve.

Valóban bennem van az, hogy vágyom társra, párra akivel megoszthatom az életem NŐként és nem csak anyaként. Ez van, szerintem minden egyedülálló szülő így van ezzel. Nyilván anno ha tudtam volna hogy így alakul, akkor egyet sem szülök az apjuknak. Ezen már változtatni nem tudok, de próbálom hogy jó legyen mindenkinek.

Akik itt vagy privátban kedvesen és segítőkészen írtak, azoknak köszönöm!

aug. 21. 14:13
 30/47 A kérdező kommentje:

24es. De járnak, minden nap 15:30ig. Én 15:00ra erek haza a melóból és utána rohanok értük oviba és suliba.

Nem nincs aki vigyázzon rájuk a család messze, a barátok (inkább csak ismerősök) meg élik a maguk életét. Úgyhogy a mi helyzetünk olyan hogy sajnos csak 2 hetente tudunk találkozni. És így egy párkapcsolat sem működik hosszútávon.

aug. 21. 14:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!