Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Más is érzi tehernek az...

Más is érzi tehernek az anyaságot?

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem a 3 gyerekem. (4,6,12 évesek)

Az apjuk bántott végül családi nyomásra elköltözött tőlünk. Már a kapcsolatunk évek óta halott volt sajnos így engem ez nem viselt meg. Viszont a gyerekekkel nem törődött igazán soha, csak üvöltött velük minden miatt. Mióta nem lakik itt egyszerűbb az életünk sokkal nyugodtabbak a hétköznapok. Viszont én megismertem egy férfit néhány hónapja. Komolynak tűnt és tényleg jól megvagyunk. Vagyis lennénk. Csak a gyerekek... egyszerűen nem fogadnak szót, szemtelen és hálátlan a viselkedésük nem értékelnek igazából semmit. :( most ezzel a férfivel szakítottunk. Békésen és normálisan meg beszélve mindent de fáj. Tudta a gyerekeimet hogy vannak, és mindent megtett hogy működjön a dolog de a gyerekek viselkedés kiboritott engem és őt is végül.

Előtte is volt egy férfi az életemben ott is voltak gondok a gyerekek viselkedés miatt :( egyszerűen mindent megteszek értük, és mégis azt érzem hogy a fiatalságom a legjobb éveimet magányosan fogom eltölteni miattuk. Nem hat rájuk a szép szó, a csúnya szó, a büntetés. És valahigy azt érzem hogy a lelkem kezd beleroppanni az anyaságba. Család messze van, a barátok is élik az életüket. Csak én vagyok egyedül. Nem tudunk kimozdulni mert egyszerűen kezelhetetlenek sokszor főleg a két kisebb. Tudom hogy ez az életkoruk miatt is van de tényleg.... még évekig ne menjünk sehova, míg a kicsi is lesz vagy 10 éves??? Teljesen el vagyok keseredve. Szeretem a gyerekeim ők a mindeneim. Viszont az elmúlt 1-2 évben tényleg azok voltak a legjobb napjaim, élményeim amik nélkülük voltak. Egyrészt nyilván szégyenlem magam emiatt, másrészt azt érzem hogy lassan idegileg és lelkileg is roncs leszek miattuk. Már előre rettegek ha kezdődik a suli mi lesz a nagyok miatt :(

Bocsi ha hosszú lett, igazából csak jól esett leírni.

Egy megtört anyuka

aug. 20. 18:49
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem egyértelműen az uvoltozo apjuk miatt ilyenek a gyerekek. Nagyon sajnálom :/ figyelemhianyosak is lehetnek, hiszen mint írtad, szerető rokonok nincsenek közel, az apjuktol még sosem kapták meg azt a szeretetet, amire nekik szükségük van. Egy személyben kell neked 3 gyereknek mindenféle érzelmi szükségletét kielégíteni. Ez baromi nehéz feladat úgy, hogy te sem igazán kapsz pozitív visszajelzést, szeretetet. Egymásra kell támaszkodnotok. Akármilyen nehéz, minden egyes nap éreztetni mindhármójukkal, hogy ők nagyon értékesek, és a világot jelentik neked. Ha érzik, hogy megtört és gyenge vagy, nekik sem lesz sajnos könnyebb. Tudom, mindez üres papolasnak tűnhet, de tényleg érdemes lehet egy jó szakemberrel is beszélni erről, sokszor. Persze mikor..gondolom nincs sok időd, de erre azért érdemes lehet szakítani. A másik, hogy szerintem is gyerekes pasival ismerkedj, akivel kölcsönösen elfogadjatok egymás gyerekeit, hiszen mindkettotoknek a gyerekeitek kell hogy legyenek az elsőszámú prioritás, örökké! Az meg, hogy nem lehet velük kimozdulni, mert kezelhetetlenek..menj velük gyakran olyan helyekre, ahol alaposan kitombolhatjak magukat, játszóházba pl. Minden jót kívánok!
aug. 20. 20:16
 12/47 anonim ***** válasza:
98%

Azért ennyi idős gyerekekkel màr ki lehet mozdulni.

Ha ennyire kezelhetetlenek, annak oka van! De semmiképp nem életkori sajátosság! Gyermekpszichológus, nevelési tanácsadó, pedagógiai szakszolgálat: ADHD irànyba kivizsgálàs!

Ne törődj bele, mert ez nem természetes, így megoldódni sem fog magától!

aug. 20. 20:24
 13/47 anonim ***** válasza:
30%
Nentegyél meg értük mindent. Ha bunkók a pasiddal akkor csak azt add meg nekik amit muszáj, de nincs plusz fagyi,mozi stb
aug. 20. 20:53
 14/47 A kérdező kommentje:
13 a középső fiú igazoltan adhd-s ez kimaradt a leírásból. A másik kettő viszont nem az, a kicsi szerintem azt veszi fel amit a nagyobbaktól lát :(
aug. 20. 21:12
 15/47 A kérdező kommentje:

"Kedves" 5-ös

Én imádom a gyerekeket, mindig is szerettem őket de nyilván mikor belevágtam az anyaságba még nem tudtam hogy egyszer itt maradok velük egyedül, és az apjuk átmegy agresszív fizikai és verbális bántalmazóvá, 15 együtt töltött év után.

aug. 20. 21:15
 16/47 anonim ***** válasza:
67%

"de nyilván mikor belevágtam az anyaságba még nem tudtam hogy egyszer itt maradok velük egyedül"

De basszus, a csapból is ez folyik már 20 éve, hogy gyerekvállalás elött gondold át, hogy egyedül is maradhatsz.

Az én anyám is így járt egyébként, hármunkkal maradt egyedül. Ő is tehernek érezte, bedepressziózott, rajtunk vezette le a feszültséget, végül sokszor ki is bukott belőle, hogy miattunk van ilyen sz*r élete, miattunk nem lehet nyugalma, szabadsága, pénze, stb. De ő is csak nyomta a gyerekeket gondolkodás nélkül.

Meg is utáltam, amiért így bánt velünk, minket okolt, a kapcsolatot se tartom vele. Nehogy te is így járj.

aug. 20. 21:34
 17/47 anonim ***** válasza:
84%

Biztosan nehéz megoldani, de pár hónap utan egeszen biztosan nem mutatnám be az "új pasit/apukát". Valahogy elválasztanám a szerelmi életemet a gyereknevelestől. Nem kell a gyerekeknek végigmenni ezeken a párkapcsolati "próbalkozásokon", nekik is nagyon megterhelő, és káros. Valahol érthető a zsigeri ellenkezés is. Ez most sajnos ilyen, de ettől lehet még szerelmi életed (csak magadnak), ne akarj azonnal új csaladi életet, mert az mégjobban kikeszíti a gyerekeket.

Van abban is riziko, ha valakivel 2-3 evig csak kettesben talalkoztok, és ha nagyon stabil még mindig, majd utana mutatod be. Megoldani is bonyolult. De hogy máshogy?

aug. 20. 21:39
 18/47 Derjaderja ***** válasza:
82%

Én is azzal a vonallal értek egyet, hogy a gyerekekkel való gondot kellene először kezelni. Aztán, párhuzamosan magadat.

Párkapcsolatba nem érdemes működésképtelen roncsként menni, abból csak baj lehet. Vagy alapból elriasztod vagy meg kell játszani magad vagy bántalmazó lesz a kapcsolat.

Szóval szerintem:

- van-e általában valami bajuk a gyerekeknek pl adhd

- mennyire traumatizálta őket a válás

- mit üzen ez a viselkedés - én nem vagyok szakember de lehet hogy a Te burnout-odra reagálnak így. Ösztönösen néha annál kattantabbak, minél inkább ki vagyunk, mert érzik hogy nincs topon a szülő.

- Te hogyan tudnál rendeződni, pihenni, milyen segítséged, lehetőséged van. Családtagok, bejárónő, baby sitter, anyukás társaság, bármi?

aug. 20. 22:22
 19/47 Derjaderja ***** válasza:
83%

Á bocs most olvasom az adhd-t.

Azért attól hogy adhd-s még nem biztos, hogy ez a magyarázat a rossz viselkedésre.

aug. 20. 22:23
 20/47 Derjaderja ***** válasza:
83%
Meg egyébként mit csinálnak, amikor vállalhatatlanul viselkednek?
aug. 20. 22:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!