Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Más is érzi tehernek az...

Más is érzi tehernek az anyaságot?

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem a 3 gyerekem. (4,6,12 évesek)

Az apjuk bántott végül családi nyomásra elköltözött tőlünk. Már a kapcsolatunk évek óta halott volt sajnos így engem ez nem viselt meg. Viszont a gyerekekkel nem törődött igazán soha, csak üvöltött velük minden miatt. Mióta nem lakik itt egyszerűbb az életünk sokkal nyugodtabbak a hétköznapok. Viszont én megismertem egy férfit néhány hónapja. Komolynak tűnt és tényleg jól megvagyunk. Vagyis lennénk. Csak a gyerekek... egyszerűen nem fogadnak szót, szemtelen és hálátlan a viselkedésük nem értékelnek igazából semmit. :( most ezzel a férfivel szakítottunk. Békésen és normálisan meg beszélve mindent de fáj. Tudta a gyerekeimet hogy vannak, és mindent megtett hogy működjön a dolog de a gyerekek viselkedés kiboritott engem és őt is végül.

Előtte is volt egy férfi az életemben ott is voltak gondok a gyerekek viselkedés miatt :( egyszerűen mindent megteszek értük, és mégis azt érzem hogy a fiatalságom a legjobb éveimet magányosan fogom eltölteni miattuk. Nem hat rájuk a szép szó, a csúnya szó, a büntetés. És valahigy azt érzem hogy a lelkem kezd beleroppanni az anyaságba. Család messze van, a barátok is élik az életüket. Csak én vagyok egyedül. Nem tudunk kimozdulni mert egyszerűen kezelhetetlenek sokszor főleg a két kisebb. Tudom hogy ez az életkoruk miatt is van de tényleg.... még évekig ne menjünk sehova, míg a kicsi is lesz vagy 10 éves??? Teljesen el vagyok keseredve. Szeretem a gyerekeim ők a mindeneim. Viszont az elmúlt 1-2 évben tényleg azok voltak a legjobb napjaim, élményeim amik nélkülük voltak. Egyrészt nyilván szégyenlem magam emiatt, másrészt azt érzem hogy lassan idegileg és lelkileg is roncs leszek miattuk. Már előre rettegek ha kezdődik a suli mi lesz a nagyok miatt :(

Bocsi ha hosszú lett, igazából csak jól esett leírni.

Egy megtört anyuka

aug. 20. 18:49
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem minden körülmények között a gyerekeid legyenek az elsők és ne a pasik. Még annak ellenére is, hogy jó lenne egy társ. De a gyerekek fontosabbak kell legyenek. A nyugodt légkör nagyon fontos, és ők most valamiért úgy érzik, hogy veled jobb nekik.
aug. 20. 19:10
 2/47 A kérdező kommentje:
De mitől jó nekik egy olyan anyaval lenni, aki lassan depressziós idegronccsá válik miattuk?
aug. 20. 19:21
 3/47 anonim ***** válasza:
45%
Sok férfi még saját gyereket sem akar, nemhogy 3 idegen koloncot a nyakába.
aug. 20. 19:25
 4/47 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ne erőltesd a gyerekeket a pasira, találkozgassatok teljesen külön.
aug. 20. 19:27
 5/47 anonim ***** válasza:
64%

"Azelőtt kellett volna gondolkozni a gyerekvállaláson mielőtt széttetted a lábad. Hogy alkalmas vagy-e rá."

Azért ez nem ilyen egyszerű... Mi 4 évet vártunk a lányunkra, előtte gyerekekkel dolgoztam, pedagógiából szereztem diplomát, jelenleg a PhD képzésemet végzem. De így is pokol volt 1-2 időszak, az első 8-10 hónapban rengeteget sírtam, kételkedtem magamban, magunkban. Embert próbáló az anyaság, még úgy is, ha van melletted egy szerető társ és 4 teljes értékű nagyszülő, akik bármikor elérhetők. Senki nem tudja igazán, mi vár rá egy gyerek mellett, bármennyit is gondolkozik, agyal ezen.

aug. 20. 19:42
 6/47 anonim ***** válasza:
100%

"egyszerűen nem fogadnak szót, szemtelen és hálátlan a viselkedésük nem értékelnek igazából semmit."

"egyszerűen kezelhetetlenek sokszor"

Hát, ha amúgy egészséges gyerekek, akkor nekem erről az a benyomásom, hogy valamit nagyon elrontott valaki a nevelésük terén. Lehet részben az apjuk hibája, részben a tiéd. Nem ismerem a körülményeidet, de nem gondoltál még arra, hogy segítséget kérj? Szakemberre gondolok.

aug. 20. 19:46
 7/47 anonim ***** válasza:
100%
Olyan férfit keres, akinek szintén vannak gyerekei és nem féltékeny a tieidre meg nincsenek irreális elvárásai. Én két gyerekkel maradtam egyedül, szóval átérzem, hogy szeretnél társat. De a problémáidat csak az fogja megérteni, akinek nem csak elképzelései meg elvei, hanem tapasztalatai is vannak. És rögtön látni fogod azt is, hogy a saját gyerekivel mennyire törődik, és ez is egy jó szűrő.
aug. 20. 19:56
 8/47 anonim ***** válasza:
93%
És persze csak olyannal kezdj, ahol megvan a gyerekekkel is a kölcsönös szimpátia.
aug. 20. 19:57
 9/47 anonim ***** válasza:
87%
Ne mutasd be a pssikat azonnal. Elobb legyen kettőtök kozott egy stabil kapcsolat. Minimum fél ev, de inkabb egy ev , azutan mutasd be
aug. 20. 20:03
 10/47 anonim ***** válasza:
83%

“Azelőtt kellett volna gondolkozni a gyerekvállaláson mielőtt széttetted a lábad. Hogy alkalmas vagy-e rá.”

A férfi miért marad ki a képletből? Elárulom, hogy egy férfi is kellett ehhez a helyzethez, aki végül inkább lépett, hiszen (neki) így könnyebb. Csak a rosszindulat és a káröröm, neked se legyen könnyebb, mint a kérdezőnek.

Ugyan én érdemi tanáccsal nem tudok fordulni hozzád, de kitartást!

aug. 20. 20:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!