Autizmus korai jelei?

Figyelt kérdés

Kerek 18 hónapos a kislányom.

Nem figyel a nevére, beszél,de semmit sem érteni belőle,talán az apa és anya szót,nem mutogat,nem érti a mutogatást,játékokkal nem funkciója szerint játszik,imád dobálni,rázni dolgokat és repkedni a kezével,ugrálni,fejjel lefelé lenni, előre hátra ringani,össze vissza tekerni magát, néha lefagy és csak néz ki a fejéből

Járni kb egy hónapja tanult meg.

Menni fogunk korai fejlesztésre,szeptembertől tudjuk megkezdeni. Azt most hagyjuk ki,miért nem előbb,sajnos az állami lehetőségek nem a legjobbak. Hogy jót is mondják idegenektől nem fél,kedve szerint mosolygós,vagy nem érdekli a másik.

Azoktól kérdezem,akik autista gyermeket nevelnek,milyen jeleket lattatok 18 hónapos kora körül,vagy előbb?

aug. 14. 13:38
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
26%

Én betojnék, hogy esetleg ez az a fajta betegség, amikor leépülnek a lányok(rett szindróma asszem).

Annyi bíztatót tudok írni, hogy nagyon sokat fog változni kb 8 éves koráig, rengeteg dolgot elhagyhat ezek közül.

Ha direktbe mutogatsz neki képeskönyvben, az sem megy "hol a cica-itt a cica"? Van bármi jele ép értelemnek? Ha van, akkor sokat tud majd kompenzálni.. rajzol valamit? tornyot épít? kirakót kirak?

Amit tudsz tenni, hogy tovább maradjon bölcsiben, ilyen félszegregált bölcsiben(napközben összeengedik őket az átlag gyerekekkel és udvaron is együtt vannak, de külön étkeznek, alszanak.. ha lehet, nekünk az nagyon bejött, szerintem hasznos volt.

aug. 14. 16:52
 12/37 A kérdező kommentje:

#11 volt szurovizsgaltatunk,azt hiszem erre is. Minden amit ki lehet szűrni terhesség alatt megcsinaltatttunk,volt benne valami ilyesmi is

Azért annyira nem vagy kedves hogy egy eleve betojt anyukát ijesztgetsz. Értem én a segítséget,de akkor konkrét betegséget írj,ne valami elkezbt dolgot,így,mert ez ha nem lennék tájékozott most alaposan beszaratna.

Egyelőre normál bölcsibe megy,hiszen nk csen semmi papír,jó darabig valszeg nem is lesz. Saját szakálla jártam ki hogy elmehessunk fejlesztobe,nem volt egyszerű,mert kb mindenki lerakott azzal,hogy majd két éves kora után meglátjuk kell e. Én emg érzem,higy valami nem kerek.

Igen,van jele ép értelemben,de semmi olyat nem csinál,amit írtál.

Csak látom a gyereken,hogy azért nem hülye. Ez is csak megérzés,na meg van már két másik gyerekem.

aug. 14. 17:12
 13/37 A kérdező kommentje:
Bocs a hibákért gyorsan irtam
aug. 14. 17:13
 14/37 A kérdező kommentje:

Bocs,látom írtál szindróma nevét..

Prena tesztet csinaltattunk,bovitettet,semmifele rendellenesség nem volt.mind a három triszoma,némi kromoszóma rendellenességek,meg ritka autoszomalis (remélem jól írtam le,előbb néztem pont a tesztre) negatív mind.

Erre az említettek emlékszem,hogy direkt azért is választottuk ezt,mert ha lány lesz (akkor még nem tudtuk hogy az) van olyan betegség ami kettő négy év körül kezdődik,és folyamatos leépülést hoz,csak lányoknál. Gondolom ez az. A teszt erre is szűrt.

Autizmusra meg sajnos nincs még szűrés.

aug. 14. 17:24
 15/37 anonim ***** válasza:
Korai fejlesztés előtt van egy felmérés, arra mikor mentek?
aug. 14. 17:30
 16/37 A kérdező kommentje:
Szeptemberben
aug. 14. 17:37
 17/37 anonim ***** válasza:
37%
Kb ilyen volt ennyi idősen mindegyik gyerekem. Már óvodások, egyikük sem autista. Ennyi idősen még nem lehet autizmust diagnosztizálni, még fejletlen az idegrendszer, autista tünetek normálisak. De ezek nem is kifejezetten azok.
aug. 14. 18:30
 18/37 anonim ***** válasza:
Kb ezek az autizmus jelei amiket leirtal, plusz ha nem erti amit mondasz neki, vagy ha mutatsz ujjal egy iranyba es nem nez arra az iranyba, vagy pl nemtud ragni,vagy nagyon valogatos a kajaban, esetlen mozgas, lemaradas finnomotorika teren,pl nem tud szinezni,poharbol inni, evoeszkozsel nem is probalkozik enni, vagy hogy a targyakat sem tudja hogy mi mire valo pl adsz a kezebe fesut es nem kezd el fesulkodni vagy telot a kezebe es nem teszi fulehez mintha telefonalna, nem utanoz, pl nem integet nem tapsol,nem utanoz grimaszt, ok nelkuli hiszik, nem fogad el uj etelt,kb ezek a markans jelek
aug. 14. 19:01
 19/37 A kérdező kommentje:

Pohárból tud inni,de nem akar mert inkább kiborogatja és tapsikol benne,és nevet rajta. Még bugyborekol bele akitől aztán minden is vizes lesz. Vagy a kedvencem,hogy mivel.mindent dobalyezt is,így repül a pohár vizestol,mindenestül

Kajaban..hát,vannak kedvencei,van amit nem szeret,és van,ami változó. Emiatt annyira nem aggódok mert minden gyerek többé kevésbé szerintem válogatós de nincs olyan hogy valamit a textúrák miatt nem eszik meg

Utazás..változó. azt az egyet figyeltem meg hogy gyakran akarna az üvegből inni mivel ezt látja tőlünk (nem alkohol,hanem víz,mielőtt félre érti valaki..)

Más.utanzas nem nagyon...illetve nem merem bevallani de anonim az oldal..férjem szokta tűrni az orrát kifejezett keresem ellenére,ha megfeledkezik magáról előtte is. Na persze,hogy eltanulta a gyerek

Evőeszközök egyelőre nem eszik,szinezni nem színez. Nem adok nagyon ilyet a kezébe mert ezt is csak rázza,dobálja és ami még rosszabb van hogy meg is eszi.

Ja igen,fogmosás. Mindig mikor fogat mosok.odaadom a kezébe az O fogkefejet is. Most kezdi kapisgalni és próbálja utánozni.

Tapsolni tapsol,integetés nincs

A mutogatás teljes hiánya van,ha én mutatok se érdekli,sőt néha rá is csap a kezembe ha olyanja van,mert idegesíti

Grimaszt nem utánoz,de azt szereti ha én utanzom valamelyik grimaszat

aug. 14. 20:16
 20/37 A kérdező kommentje:
Utazás az utánzás akart lenni
aug. 14. 20:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!