Szerintetek van autista jelei a gyereknek?
Sziasztok, irnak par dolgot a kisfiamrol. 13 honapos.
Leirom a jo dolgokat:
Mutogat az ujjaval, ami tetszik, ami kell neki, amerre menni akar. Ha valami uj dolgot hall, lat, at el, rogton ram nez. Megosztja velem pld a kekszet. Jatszik velem kukucskat (o teszi a kezecskeit vagy valami jatekot/konyvet maga ele), bujocskazunk is ugy hogy o keres. Szeret lepcsore maszni. Utanoz minket, vagy mozdulatokat, hangot, esetleg szavakat. Egyenlore a butor mellett jar. Idegenektol nem fel, de muszaj hogy ott legyek. Gyerekeket szereti, nezi oket, mosolyog rajuk, meg akarja oket erinteni vagy simogatni. A plussnek is ad kekszet vagy esetleg ha ragcsalja az innyere valo gumit, akkor a maci szaja ele is rakja. Nagyon eros szem kontaktusa van, produkalja magat sokszor, h nezzunk ra es orul ha hozza szolok. Es elkezd sirni ha nem. Nekem olyan erzesem van, h a komunikacioja eros. Allandoan figyelmet akar. A tv nem erdekli. Megcsinaltam az M CHATES kerdoivet is es 1-2 dolog jott csak ki. Az pedig a jatek es h nem jatszik szerepet, pld nem telefonal taviranyitoval.
A negativ dolgok amiket eszre vettem. A jatekaival csak ugy jatszik ha megmutatom neki hogyan kell. Karikakat ra rakja az alvanyra, golyot ra helyezi arra a spiralos palyara amin legurul, vagy lezarja a kis ablakokat egy ilyen ugyessegi jatekon. Autoval is multkor egyutt jatszodtunk, en hozza guritottam, o vissza guritotta. Elvoltunk igy par percig. Tehat ha megmutatom neki hogyan kell, akkor jatszik, de ha maga jatszik akkor inkabb felfedez, ragcsalja, fiokokat pakol ki. Az auton a kereket porgeti, vagy a bageren a reszeit fedezi fel. Aztan amikor orul, azon kivul, h nevet, visit
akkor a kezevel maga elott csapkod. Neha olyan erzesem van h a combjanal ossze er a keze mintha lent tapsolna, de csak epp h ossze er a keze. Tehat nem tarja szet a kezeit, csak maga elott hadonaszik veluk szimetrikusan. Nem tapsol. Papazas tetszett neki vagy 2 hetig, aztan abba hagyta, most mar ritkan latom koszonni. Neha elbambul, tehat maga ele nez, pld eves kozbe. Uf, es ami a legroszabb, h harap. Plane amikor jonnek a fogai. Most 4 tolodik ki egyszerre es tiszta kek a kezem. Harap ilyenkor ha faj, ha ehes, ha almos, ha figyelmet akar de en epp nemfigyelek.
Szerintetek megnyugodhatok vagy van esetleg valami gyanus?
Koszonom szepen.
"Sziasztok, irnak par dolgot a kisfiamrol. 13 honapos."
Innentől nem is érdemes tovább olvasni. Ennyi idősen nem lehet autizmust diagnosztizálni.
Nem is értem, hogy miért egyből az autizmus merül fel bármi "problémára", mint első számú diagnózis. Szegény gyerekbe a hibát keresni, ahelyett, hogy élhetné az életét. Tudod, hogy a szavaknak súlya van? A későbbiekben ha valamire azt mondod, hogy ezt nem tudod megtenni, akkor beleültetsz egy szorongást, ami most benned van? Mert csak így tudom elképzelni, hogy egyáltalán ez felmerült benned egy normális egy évessel kapcsolatban, hogy te magad is mindenért is szorongsz. Borzasztó volt olvasni, hogy egy egy évestől elvárjuk, hogy mindenben számunkra normálisan járjunk el.
Nem is értem, hogy mi van azzal, hogy meg kell mutatni, hogy hogyan játszon ezzel vagy azzal. Hát egy egy éves. Megmutatjuk, úgy tanul. S ha meg felfedezi, másképp áll neki, az sem baj. Hiszen csak egy éves, az istenért...
1.Ha egyszer semmi jel nem utal arra,hogy autista akkor miért lenne autista?
2.Ha nem mutatod meg neki,hogy egy játékot a felnőttek hogyan találtak ki neki,honnan kellene tudnia,hogy azzal úgy kell játszani?
3.Mindössze 13 hónapos.Leghamarabb 2-3 éves korban tudnak felmérést készíteni.
Mi ez az "autista a gyerekem" mánia mindenkinél? Szerencsétlen gyerekek basszus,saját maguk tempójával és módjával sem tudnak fejlődni mert azonnal 5 féle neurológust,gyógytornászt,orvost iktattok be nekik feleslegesen ha valamit nem a nagy könyv szerint csinálnak.
Először is ismerd a betegséget aztán akard otthon diagnosztizálni,ha pedig semmi jel nem utal rá ne cseszegesd te se a gyereked,ne keress benne hibát..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!