Szerintetek van autista jelei a gyereknek?
Sziasztok, irnak par dolgot a kisfiamrol. 13 honapos.
Leirom a jo dolgokat:
Mutogat az ujjaval, ami tetszik, ami kell neki, amerre menni akar. Ha valami uj dolgot hall, lat, at el, rogton ram nez. Megosztja velem pld a kekszet. Jatszik velem kukucskat (o teszi a kezecskeit vagy valami jatekot/konyvet maga ele), bujocskazunk is ugy hogy o keres. Szeret lepcsore maszni. Utanoz minket, vagy mozdulatokat, hangot, esetleg szavakat. Egyenlore a butor mellett jar. Idegenektol nem fel, de muszaj hogy ott legyek. Gyerekeket szereti, nezi oket, mosolyog rajuk, meg akarja oket erinteni vagy simogatni. A plussnek is ad kekszet vagy esetleg ha ragcsalja az innyere valo gumit, akkor a maci szaja ele is rakja. Nagyon eros szem kontaktusa van, produkalja magat sokszor, h nezzunk ra es orul ha hozza szolok. Es elkezd sirni ha nem. Nekem olyan erzesem van, h a komunikacioja eros. Allandoan figyelmet akar. A tv nem erdekli. Megcsinaltam az M CHATES kerdoivet is es 1-2 dolog jott csak ki. Az pedig a jatek es h nem jatszik szerepet, pld nem telefonal taviranyitoval.
A negativ dolgok amiket eszre vettem. A jatekaival csak ugy jatszik ha megmutatom neki hogyan kell. Karikakat ra rakja az alvanyra, golyot ra helyezi arra a spiralos palyara amin legurul, vagy lezarja a kis ablakokat egy ilyen ugyessegi jatekon. Autoval is multkor egyutt jatszodtunk, en hozza guritottam, o vissza guritotta. Elvoltunk igy par percig. Tehat ha megmutatom neki hogyan kell, akkor jatszik, de ha maga jatszik akkor inkabb felfedez, ragcsalja, fiokokat pakol ki. Az auton a kereket porgeti, vagy a bageren a reszeit fedezi fel. Aztan amikor orul, azon kivul, h nevet, visit
akkor a kezevel maga elott csapkod. Neha olyan erzesem van h a combjanal ossze er a keze mintha lent tapsolna, de csak epp h ossze er a keze. Tehat nem tarja szet a kezeit, csak maga elott hadonaszik veluk szimetrikusan. Nem tapsol. Papazas tetszett neki vagy 2 hetig, aztan abba hagyta, most mar ritkan latom koszonni. Neha elbambul, tehat maga ele nez, pld eves kozbe. Uf, es ami a legroszabb, h harap. Plane amikor jonnek a fogai. Most 4 tolodik ki egyszerre es tiszta kek a kezem. Harap ilyenkor ha faj, ha ehes, ha almos, ha figyelmet akar de en epp nemfigyelek.
Szerintetek megnyugodhatok vagy van esetleg valami gyanus?
Koszonom szepen.
Ennek nem sok köze van az autizmushoz. De ha az, akkor is mi van ? Én is autista vagyok és sokra vittem az életben. Ahogy sok sorstársam is. Nem mindegyikünk értelmi fogyatékos szociopata szobanövény. A nem autista kortársaimmal sokkal több gond volt sulitól kezdve mindenhol, mint velem.
És egyébkent sem vagyunk mind egyformák. Én például sosem repkedtem. Időben megtanultam mindent, sőt a nyelvi készségeim túlszárnyalták a kortársaimét. A szemkontaktust is tartom
Kedves utolsó, hány évesen lett diagnozisod? Úgy emlékszem felnőttként.
De majd akkor okoskodj ha nevelsz egy autista gyereket mert akkor lehet hogy repkedni is elkezdesz.
Kedves kérdező
Mit jelent hogy repked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!