Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek van autista jelei...

Szerintetek van autista jelei a gyereknek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, irnak par dolgot a kisfiamrol. 13 honapos.

Leirom a jo dolgokat:

Mutogat az ujjaval, ami tetszik, ami kell neki, amerre menni akar. Ha valami uj dolgot hall, lat, at el, rogton ram nez. Megosztja velem pld a kekszet. Jatszik velem kukucskat (o teszi a kezecskeit vagy valami jatekot/konyvet maga ele), bujocskazunk is ugy hogy o keres. Szeret lepcsore maszni. Utanoz minket, vagy mozdulatokat, hangot, esetleg szavakat. Egyenlore a butor mellett jar. Idegenektol nem fel, de muszaj hogy ott legyek. Gyerekeket szereti, nezi oket, mosolyog rajuk, meg akarja oket erinteni vagy simogatni. A plussnek is ad kekszet vagy esetleg ha ragcsalja az innyere valo gumit, akkor a maci szaja ele is rakja. Nagyon eros szem kontaktusa van, produkalja magat sokszor, h nezzunk ra es orul ha hozza szolok. Es elkezd sirni ha nem. Nekem olyan erzesem van, h a komunikacioja eros. Allandoan figyelmet akar. A tv nem erdekli. Megcsinaltam az M CHATES kerdoivet is es 1-2 dolog jott csak ki. Az pedig a jatek es h nem jatszik szerepet, pld nem telefonal taviranyitoval.

A negativ dolgok amiket eszre vettem. A jatekaival csak ugy jatszik ha megmutatom neki hogyan kell. Karikakat ra rakja az alvanyra, golyot ra helyezi arra a spiralos palyara amin legurul, vagy lezarja a kis ablakokat egy ilyen ugyessegi jatekon. Autoval is multkor egyutt jatszodtunk, en hozza guritottam, o vissza guritotta. Elvoltunk igy par percig. Tehat ha megmutatom neki hogyan kell, akkor jatszik, de ha maga jatszik akkor inkabb felfedez, ragcsalja, fiokokat pakol ki. Az auton a kereket porgeti, vagy a bageren a reszeit fedezi fel. Aztan amikor orul, azon kivul, h nevet, visit

akkor a kezevel maga elott csapkod. Neha olyan erzesem van h a combjanal ossze er a keze mintha lent tapsolna, de csak epp h ossze er a keze. Tehat nem tarja szet a kezeit, csak maga elott hadonaszik veluk szimetrikusan. Nem tapsol. Papazas tetszett neki vagy 2 hetig, aztan abba hagyta, most mar ritkan latom koszonni. Neha elbambul, tehat maga ele nez, pld eves kozbe. Uf, es ami a legroszabb, h harap. Plane amikor jonnek a fogai. Most 4 tolodik ki egyszerre es tiszta kek a kezem. Harap ilyenkor ha faj, ha ehes, ha almos, ha figyelmet akar de en epp nemfigyelek.

Szerintetek megnyugodhatok vagy van esetleg valami gyanus?

Koszonom szepen.

2022. máj. 1. 23:29
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
83%

Ennek nem sok köze van az autizmushoz. De ha az, akkor is mi van ? Én is autista vagyok és sokra vittem az életben. Ahogy sok sorstársam is. Nem mindegyikünk értelmi fogyatékos szociopata szobanövény. A nem autista kortársaimmal sokkal több gond volt sulitól kezdve mindenhol, mint velem.

És egyébkent sem vagyunk mind egyformák. Én például sosem repkedtem. Időben megtanultam mindent, sőt a nyelvi készségeim túlszárnyalták a kortársaimét. A szemkontaktust is tartom

2022. máj. 2. 15:56
 32/34 anonim ***** válasza:
26%

Kedves utolsó, hány évesen lett diagnozisod? Úgy emlékszem felnőttként.

De majd akkor okoskodj ha nevelsz egy autista gyereket mert akkor lehet hogy repkedni is elkezdesz.

2022. máj. 2. 16:03
 33/34 anonim ***** válasza:
76%
Na bocsánat az előző kommentert nem gondolkoztam, nem gondolom komolyan, csak sz@r napjaim voltak és ez a téma nagyon szívembe markol, most egy hónapig tuti nem írok sziasztok
2022. máj. 2. 16:15
 34/34 Lyoni ***** válasza:
56%

Kedves kérdező

Mit jelent hogy repked?

2022. máj. 5. 02:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!