Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek van autista jelei...

Szerintetek van autista jelei a gyereknek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, irnak par dolgot a kisfiamrol. 13 honapos.

Leirom a jo dolgokat:

Mutogat az ujjaval, ami tetszik, ami kell neki, amerre menni akar. Ha valami uj dolgot hall, lat, at el, rogton ram nez. Megosztja velem pld a kekszet. Jatszik velem kukucskat (o teszi a kezecskeit vagy valami jatekot/konyvet maga ele), bujocskazunk is ugy hogy o keres. Szeret lepcsore maszni. Utanoz minket, vagy mozdulatokat, hangot, esetleg szavakat. Egyenlore a butor mellett jar. Idegenektol nem fel, de muszaj hogy ott legyek. Gyerekeket szereti, nezi oket, mosolyog rajuk, meg akarja oket erinteni vagy simogatni. A plussnek is ad kekszet vagy esetleg ha ragcsalja az innyere valo gumit, akkor a maci szaja ele is rakja. Nagyon eros szem kontaktusa van, produkalja magat sokszor, h nezzunk ra es orul ha hozza szolok. Es elkezd sirni ha nem. Nekem olyan erzesem van, h a komunikacioja eros. Allandoan figyelmet akar. A tv nem erdekli. Megcsinaltam az M CHATES kerdoivet is es 1-2 dolog jott csak ki. Az pedig a jatek es h nem jatszik szerepet, pld nem telefonal taviranyitoval.

A negativ dolgok amiket eszre vettem. A jatekaival csak ugy jatszik ha megmutatom neki hogyan kell. Karikakat ra rakja az alvanyra, golyot ra helyezi arra a spiralos palyara amin legurul, vagy lezarja a kis ablakokat egy ilyen ugyessegi jatekon. Autoval is multkor egyutt jatszodtunk, en hozza guritottam, o vissza guritotta. Elvoltunk igy par percig. Tehat ha megmutatom neki hogyan kell, akkor jatszik, de ha maga jatszik akkor inkabb felfedez, ragcsalja, fiokokat pakol ki. Az auton a kereket porgeti, vagy a bageren a reszeit fedezi fel. Aztan amikor orul, azon kivul, h nevet, visit

akkor a kezevel maga elott csapkod. Neha olyan erzesem van h a combjanal ossze er a keze mintha lent tapsolna, de csak epp h ossze er a keze. Tehat nem tarja szet a kezeit, csak maga elott hadonaszik veluk szimetrikusan. Nem tapsol. Papazas tetszett neki vagy 2 hetig, aztan abba hagyta, most mar ritkan latom koszonni. Neha elbambul, tehat maga ele nez, pld eves kozbe. Uf, es ami a legroszabb, h harap. Plane amikor jonnek a fogai. Most 4 tolodik ki egyszerre es tiszta kek a kezem. Harap ilyenkor ha faj, ha ehes, ha almos, ha figyelmet akar de en epp nemfigyelek.

Szerintetek megnyugodhatok vagy van esetleg valami gyanus?

Koszonom szepen.

2022. máj. 1. 23:29
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
90%

De, meg lehet állapítani korábban is, olyan országokban ahol van normális elérhető fejlesztés rá, ott két éves kor körül szokták.

Van rá szuroteszt is 18 hónapos korban.

Általában 1 éves kor után érzékelik a szülők az első jeleket.

A kérdésben szereplő gyereknél viszont még a gyanúja sem merül fel, mert semmilyen elmaradása nincs.

2022. máj. 2. 08:02
 22/34 anonim ***** válasza:
81%
Szegény gyerek, teljesen normálisan viselkedik. Miért kellene, hogy tapsoljon, ha nincs kedve? Gondolom neked sincs mindig mindenhez kedved...
2022. máj. 2. 09:25
 23/34 A kérdező kommentje:

Sziasztok, nagyon szepen koszonom mindenkinek a valaszat. Mivel tenyleg mar a hutobol is joforman neha ez ugrik ki, h ki autista ki nem, igy utananeztem, es termeszetesen b.szartam. Plane a nem tapsolasnal, h a kerekeket forgatja az auton, repket maga elott a kezevel, vagy elbambul, vagy nem ugy jatszik ahogy kellene... Igen, szantam ra egy kis idot mig leirtam meg ossze szedtem a gondolataimat, h minel tobb infot tudjak nektek leirni, mert ha mar esetleg 1 valaki vissza ir, hogy minden ok, tapasztalatbol, akkor mar orulok. Mivel a csaladom, barataim messze vannak tolunk, igy nincs kivel szemelyesen beszelgetnem.... Csak neten, es hat az nem olyan....

Szerintem, nagyon elkapott engem ez a laz, es igazatok van total, elegge szorongtam miatta ezekben a napokban. Megneztem a leheto osszes videot, meg olvasgattam rola, es persze, h talaltam jeleket. De ez pont olyan ha megnezunk egy tetvekrol szolo reklamot, akkor elkeud viszketni a fejem.

2022. máj. 2. 10:17
 24/34 A kérdező kommentje:
A tapshoz meg annyit, hogy mar csecsemo kora ota mutatom, es meg mindig nemcsinalja. Mas baratnoim gyermekei joval fiatalabbak, es tapsikolnak. Osszesen 4 baratnom van, akivel kb egyforman szultem, csak ok 3-4 honappal hamarabb. Na hat itt kezdodott nalam ez a kalamajka... H ok tapsolnak, az enyem meg nem, es h ez most oke vagy nem oke....
2022. máj. 2. 10:19
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy tok rossz megközelítés ez a 'jelek' mert az autizmus nem egy tikk betegség, nem az a lényege hogy csapkodja a kezeit, vagy tapsol -e vagy sem, hanem alapvetően serult a szociális kommunikacios képességuk.

Én nem azt láttam a gyerekem egy éves korában hogy juj minden baba tapsol csak ő nem, hanem hogy te jó ég az én gyerekem teljesen más mint a többi.

Pedig ő tapsolt. Talán ez volt az egyetlen amit utanzott egy évesen, valószínűleg azért mert nulla szociális tartalma van a tapsolasnak. De integetni nagyon sokára kezdett, főleg magától, mert nem értette meg a bucsuzas, a köszönés szituaciojat.

De a te gyerekednel ezek mind megvannak a korának megfelelően.

2022. máj. 2. 10:31
 26/34 A kérdező kommentje:
Aha, ertem, akkor a komunikacio a lenyeg. Az viszont szerintem megvan, sot, erosebb mint a baratnoim gyerekeinel, mert a kisfiam allandoan hozzajuk, erintette oket meg, vagy simogatta, es allandoan engem nezett kozbe es csillogott a szeme a boldogsagtol, h o most gyerek mellett van elobe. Mert eddig csak a pelus csomagolojan mutogattuk.
2022. máj. 2. 10:41
 27/34 A kérdező kommentje:
Viszont a koszonest azt nem nagyon erolteti mar. Egy ideig erdekelte a dolog, vagy 2 hetig kb. Most nem erdekli...
2022. máj. 2. 10:43
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Nem tudnád csak élvezni, hogy normális a gyereked, és leülni vele játszani? Miért nem tudsz aludni, mert mi van HA? És akkor mi van, ha mégis autista lenne? (De nem az.)

Pont ezért a megbélyegzés miatt nem mondjuk el a fél családnak, hogy autista a fiam. Egynek akinek elmondtam, már meg is bántam. Ő is ugye csak a felületes részét ismeri, olyanokat mond, hogy borzalmas hallgatni is, és azóta az ő gyerekében is a "hibákat" keresi...

2022. máj. 2. 11:04
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Az nem baj, most más érdekli.

Az autizmusban tipikusan sérül ez a fajta visszanezegetes, hogy figyeli a reakciókat arra amit csinál, hogy megmutatja az anyukájanak hogy milyen ügyes volt, vagy milyen érdekeset talált.

Az autizmusban nem elszigetelten jelentkezik egy egy kis furcsaság, hanem szisztematikusan. Nem jelek vannak, hanem nem viselkedik így, mint a tied. Én először úgy fogalmaztam ezt meg, hogy egy kolyokkutya is jobban leste hogy mit szólok ahhoz amit csinált.

2022. máj. 2. 11:07
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Te nem a gyerek miatt szorongsz, te nem az utóbbi napokban szorongsz, hanem már évek óta, gyaníthatóan gyerekkorod óta, egész életedben szorongtál. Még a szülői házból hoztad magaddal. Soha nem gondoltad magad elég jónak. Ez most épp a gyerekedben manifesztálódik, de lehetne bármi másban is. Most valószínűleg sikeresen kibeszéltük belőled ezt az autizmus hülyeséget, de valami kell neked, amibe kapaszkodhatsz, amire ráragaszthatod a félelmeidet: ha nem ez, akkor majd jön, hogy mennyit eszik, milyet kakil, mennyit beszél. Haladéktalanul menj pszichológushoz (nem csodálnám, ha esetleg továbbirányítana pszichiáterhez is gyógyszerért), mert a gyereked egészsége és a saját boldogságod érdekében a mentális gondolkodásmódodat rendbe KELL hozni. És menjél felnőtt társaságba, valami klubba, ahol kiszakadsz abból a mókuskerékből, hogy a gyereked hogy rakosgatja a karikákat meg a golyókat! A férjednek mennyi ideje van rátok? Ugye nem sok?
2022. máj. 2. 12:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!