Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Milyen SNI-s gyerek lehet?...

Milyen SNI-s gyerek lehet? Valami könyvet tudnátok javasolni a témában?

Figyelt kérdés

3 éves, lány

- alig eszik, csak párfajta ételt

- nyávog reggeltől estig. mindig van valami baja. Már van, hogy úgy kel fel, hogy ordít, hogy miért van kikapcsolva a tévé, vagy csak úgy

- nem érdekli, hogy beilleszkedjen itthon, bárhogy is együttműködjön, megfeleljen. Sehogy se lehet rá hatni. A szemében csak kiszolgáló személyzet vagyunk.

- Próbálom játékokkal lefoglalni, de kb. úgy áll hozzá, mintha tudná, hogy ezzel akarom "átverni", hogy "megszabaduljak" tőle, egyszóval nem nagyon érdekli a játék, csak a rosszalkodás. Mese nem érdekli, kiveszi a kezemből a könyvet, és becsukja.

- csetlik-botlik még mindig, elejt mindent, de amúgy nem csinál ügyet az eséseiből. Azt tudjuk szakembertől, hogy hipotón.

- folyton a néhány hónapos testvére ellen megy. Szóban mondogatja, hogy mennyire szereti, de egyébként meg próbálja kinyomni a szemét, kicsavarnia a karját, ráugrani, megrugdosni stb.

- amúgy barátkozós, szociális, sőt szociálisabb, mint akikkel a játszótéren szoktunk találkozni

- régebben volt repdesés kézzel, meg lábujjhegyen járás, de akkor se volt jellemző, aztán elmaradt

- ha valami kell neki, sokszor van, hogy csak megáll és üvölt, hogy nem kapja meg, meg se próbál kommunikálni

- Amit mondok, az egyik fülén be másikon ki, akárhányadszori ismétlésre is, de ha kiabálok az is lehet, csak az ordítás érdekli, ennyire meg nem károsodott a hallása.

Összességében, ami a legzavaróbb, hogy nagyon nyugtalan, boldogtalan, és nem lehet semmivel se megnyugtani, vagy elégedetté tenni, az összes napunk egy összefüggő elmebaj, és már nem csak nekem van elegem, de a kicsin se bírja sokszor a folyamatos cirkuszolást. A férjem keveset van vele, és ő egy igazán türelmes ember, de van már hogy neki is nagyon elege van. Mielőtt nem volt a kicsi, minden nap úgy keltem már fel, hogy na egy újabb f*ing day...

2023. aug. 15. 21:09
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
65%
Nem írtad hány éves. Az én gyerekem is ilyen volt, mikor jött a kisebbik, és nem SNI-s, olyan szintű féltékenységi parája lett a kisebbik gyerekünk miatt, hogy amiatt viselkedett hasonlóan, mint amit te leírtál. Sajnos a kisebbik gyerekem koraszülött lett, így külön figyelmet igényelt. Akkor javult nálunk a helyzet, amikor már a nagyobbikra is tudtam több időt fordítani.
2023. aug. 15. 21:12
 2/41 anonim ***** válasza:
89%
Nem jutott eszedbe, hogy kivizsgáltasd? Első körben neurológus.
2023. aug. 15. 21:14
 3/41 anonim ***** válasza:
95%
Jaj bocsi, félre olvastam. Szóval 3 éves és van egy kistesó. Ez teljesen normális viselkedési hullám így, ha úgy érzi a kicsi miatt kevesebb figyelmet kap. Ettől függetlenül még szükséges kezelni, ha megoldhatod az a legjobb, ha vannak olyan napok/órák, amikor csak vele vagy.
2023. aug. 15. 21:14
 4/41 A kérdező kommentje:
3 éves. Már előtte is bőven ilyen volt.
2023. aug. 15. 21:15
 5/41 anonim ***** válasza:
66%
De nem tudom ha így állsz s gyerekedhez, akkor őszintén minek vállaltál másodikat. Én is sokszoe besokalok, mégsem nyilatkozom ilyen gyűlölettel a gyerekemről. Mindenki volt elviselhetetlen 2-3 éves.
2023. aug. 15. 21:16
 6/41 A kérdező kommentje:

2

Átolvastam mégegyszer és szerintem nem, egyáltalán nem a gyűlölet árad belőle.

2023. aug. 15. 21:17
 7/41 anonim ***** válasza:
63%
A gyereknek egyértelmüen szeretethiánya van és több figyelmet igényelne részedröl. A hiba BENNED van, NEKED kellene normálás anyává alakulni
2023. aug. 15. 21:18
 8/41 anonim ***** válasza:
44%
Barátnőm anyja volt ilyen, mint te kb. Mindenért barátnőm volt a hibás gyerekkorában, ő volt az ügyetlen gyerek, a túl hangos gyerek, az akaratos gyerek, a gyerek aki tönkretette az anyja testét. Bezzeg az öccse maga a felmagasztalás. Plot twist barátnőm értelmes felnőtt lett, az anyjánál meg diagnosztizálták, hogy bipoláris és ezt vetítette a lányára egész gyerekkorától kezdve,amitől barátnőm frusztrált gyerek volt mert nem tudta máshogy ezeket az érzelmeket értelmezni ami az anyjából jött.
2023. aug. 15. 21:20
 9/41 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező, ne hallgass a kötekedőkre. Szerintem sem teljesen neurotipikus a lányod. Bár nem vagyok jártas a témában, de az, hogy folyton feszült, hisztis, akár attól is lehet, hogy szenzoros, nem bírja a sok ingert, ami körülveszi.

Azért 3 évesen egy egészséges gyerek már "értelmesebb", nem szidni akarom a lányod de ilyenkor már azért illik hallgatni a szülőre, meg elmagyarázni, hogy mi baja van, ordítás helyett. Én mindenképpen kivizsgáltatnám a helyedben. (Csak a saját 3 és fél éves lányomat tudom példának felhozni, aki már egy éve ennél sokkal 'érettebb' idegrendszerileg)

2023. aug. 15. 21:27
 10/41 anonim ***** válasza:
67%
Hiába pontozol le mindenkit kérdező, nem kérdőjelezem meg a tényt, miszerint vannak neurológiai problémákkal született/küzdő gyerekek, viszont a gyerek elsődleges érzelmi viselkedése az a környezetére adott válaszreakció. Először én a helyedben ezt vizsgálnám meg, köztük pedig saját magamat, hogy milyen bennem lévő traumát, feldolgozatlan pszichés dolgot nyomok a környezetemre, amire a felnőtt emberek nem, de egy kisgyerek hatványozottan reagál, mivel sokkal érzékenyebbek. Ezeknek a felismerésénél, önismereti kérdéseinél kezdődik a felelős szülő egyébként...
2023. aug. 15. 21:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!