Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Milyen SNI-s gyerek lehet?...

Milyen SNI-s gyerek lehet? Valami könyvet tudnátok javasolni a témában?

Figyelt kérdés

3 éves, lány

- alig eszik, csak párfajta ételt

- nyávog reggeltől estig. mindig van valami baja. Már van, hogy úgy kel fel, hogy ordít, hogy miért van kikapcsolva a tévé, vagy csak úgy

- nem érdekli, hogy beilleszkedjen itthon, bárhogy is együttműködjön, megfeleljen. Sehogy se lehet rá hatni. A szemében csak kiszolgáló személyzet vagyunk.

- Próbálom játékokkal lefoglalni, de kb. úgy áll hozzá, mintha tudná, hogy ezzel akarom "átverni", hogy "megszabaduljak" tőle, egyszóval nem nagyon érdekli a játék, csak a rosszalkodás. Mese nem érdekli, kiveszi a kezemből a könyvet, és becsukja.

- csetlik-botlik még mindig, elejt mindent, de amúgy nem csinál ügyet az eséseiből. Azt tudjuk szakembertől, hogy hipotón.

- folyton a néhány hónapos testvére ellen megy. Szóban mondogatja, hogy mennyire szereti, de egyébként meg próbálja kinyomni a szemét, kicsavarnia a karját, ráugrani, megrugdosni stb.

- amúgy barátkozós, szociális, sőt szociálisabb, mint akikkel a játszótéren szoktunk találkozni

- régebben volt repdesés kézzel, meg lábujjhegyen járás, de akkor se volt jellemző, aztán elmaradt

- ha valami kell neki, sokszor van, hogy csak megáll és üvölt, hogy nem kapja meg, meg se próbál kommunikálni

- Amit mondok, az egyik fülén be másikon ki, akárhányadszori ismétlésre is, de ha kiabálok az is lehet, csak az ordítás érdekli, ennyire meg nem károsodott a hallása.

Összességében, ami a legzavaróbb, hogy nagyon nyugtalan, boldogtalan, és nem lehet semmivel se megnyugtani, vagy elégedetté tenni, az összes napunk egy összefüggő elmebaj, és már nem csak nekem van elegem, de a kicsin se bírja sokszor a folyamatos cirkuszolást. A férjem keveset van vele, és ő egy igazán türelmes ember, de van már hogy neki is nagyon elege van. Mielőtt nem volt a kicsi, minden nap úgy keltem már fel, hogy na egy újabb f*ing day...

2023. aug. 15. 21:09
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
46%
Amúgy meg ha elmész egy normális szakpiszchológushoz, ugyanezt fogja elmondani neked, nem pedig rányomni a gyerekre az SNI billogot.
2023. aug. 15. 21:30
 12/41 anonim ***** válasza:
81%
Nem kell mindenben sni-t látni. Nekem a leírás alapján egy dackorszakos 3 évesnem tűnik, aki féltékeny a kistestvérére, és emiatt igényli, hogy vele foglalkozzanak. Amiket tesz, azok mind figyelem felhívás. Az, hogy te kérdező ezek miatt még ideges is és feszült vagy, még rátesz egy lapáttal.
2023. aug. 15. 21:30
 13/41 anonim ***** válasza:
85%
Már eleged volt az életedből a gyereked miatt erre gondoltad a legjobb ötlet ha csinálsz még egyet.. hát okos húzás volt mit ne mondjak. Szerintem ezt a gyereket sajnos te rontottad el, mi az hogy üvölt hogy nincs tévé? Mi pl nem is nézzük, nincs üvöltés, az meg hogy 3 évesen azt érzi hogy le akarod rázni az valamit indikál, de ezt csak te tudod mi nem...
2023. aug. 15. 21:34
 14/41 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem először azt vizsgáltasd ki, te milyen SNI gyerek felnőtt vagy, aztán térjünk vissza a gyerekre.

Szóval mar a tesó előtt se bírtad elviselni, de mióta megvan a kicsi, mar nem érzed minden nap, hogy "már megint egy f.cking day". Á, biztos nem érzi szerencsétlen, hogy szültél helyette egy másikat, mert ő nem felelt meg.

Nyilván a gyerekedbe szorult empátia, ami beléd nem. Ezért van az, hogy ő is érzi azt, amit mi mindannyian, te meg visszaolvastad és nem érzed. Na, vajon kinek a készülékében lehet a hiba?🤔

2023. aug. 15. 21:41
 15/41 anonim ***** válasza:
64%

Ha könyvet kértél, első körben ezt ajánlom gondolat

ébresztőnek, utána pedig olyan szakirodalmat, ami 2-5 éves korig foglalkozik gyerek pszichológiával.

[link]

2023. aug. 15. 21:41
 16/41 anonim ***** válasza:
57%
Úgy van, rúgjatok még bele párszor a kérdezőbe... Aki szerint a gyerek figyelemhiányban szenved, az olvasta, hogy az anya játszani akar vele, könyvet akar neki olvasni, de a gyerek nem akarja?
2023. aug. 15. 21:45
 17/41 anonim ***** válasza:
76%

"Próbálom játékokkal lefoglalni, de kb. úgy áll hozzá, mintha tudná, hogy ezzel akarom "átverni", hogy "megszabaduljak" tőle, egyszóval nem nagyon érdekli a játék, csak a rosszalkodás."

Nem érted, hogy miért boldogtalan?

2023. aug. 15. 21:49
 18/41 anonim ***** válasza:
67%
3 éves fejjel gondolkodva, ha le vagyok tojva és már reggel érzem azt, hogy anyám úgy kel fel, hogy megint egy kibszott napnak áll elébe, közben a tesómmal többet van mióta megszületett, pont így reagálnám le, ha megszán és kinyit nekem egy könyvet.
2023. aug. 15. 21:49
 19/41 anonim ***** válasza:
74%
Én nem gyűlöletet olvastam ki a kérdésből, hanem kétségbeesést és reményvesztettséget. Kérdező, a kislányod 3 éves, akkor ősztől megy óvodába? Szerintem ott majd sokminden ki fog derülni.
2023. aug. 15. 21:52
 20/41 anonim ***** válasza:
66%

Már nem egy ember leírta, annak a szerencsétlen gyereknek minőségi időre van szüksége az anyjával.

A kutyám is meg tudja különböztetni, amikor csak azért dobálom el a maciját, hogy békén hagyjon, érdekes mód nem megy utána olyankor, pedig extrém apportos. Akkor a kutyám is SNI-s? Mit mondjunk akkor egy gyerekről, aki sokkal értelmesebb, mint egy állat és fullra levágja a mögöttes szándékot? Azaz érzi, hogy nem akarsz vele szívből minőségi időt tölteni, és csak fáraszt folyamatosan.

2023. aug. 15. 21:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!