Mit csináljak a 26hós fiammal? Bőv. Lent
Sziasztok!
Segítséget kérnék!Kisfiam 26 hónapos,és rettentő rossz!Ha rosszat csinál,és megpróbálom megbüntetni,pl.elküldöm az ágyára gondolkodni,és utána elmagyarázom neki,h miért kapta a büntit,fogja,és a képembe röhög,gúnyolódik,majd nagy jókedvvel elmegy!Újra elkapom,és hisztizik,nem hallgat meg,végig ordítja a monológomat,stb.Az asztalnál nem hajlandó megülni rendesen,és ha szólunk neki,neki áll bőgni,csapkodni,volt már rá példa,h ellökte az ételt a földre....
Teljesen ki vagyok,már nem tudom mit csináljak vele!Próbálom szépen elmagyarázni neki h mi a jó,és mi a rossz,volt,h kézrecsaptam neki,de semmi nem használ.
Ti mit tudnátok tanácsolni,gondolom nem csak az én fiacskám ilyen ördög!
Minden lehetőség érdekel!
Köszi, 17 h km + 2 éves anyukája
hát én sem a kérdezőre tippelek.
mindegy is. csak elveszi az ember kedvét a válaszolástól.
Köszönöm a válaszokat,rendesek vagytok.
Nem én pontoztam,nagyon ritkán szoktam pontozni,azt is csak felfelé,nem vagyok egy negatív ember,minden kritikát elfogadok lázadás nélkül...... :)
Szóval egyik válaszolónak,hogy igen,volt már rá példa,h rácsaptam a fenekére,persze azt sem lehetett erősnek mondani,mert nem szeretem az erőszakot.De észrevettem,hogy tényleg annál jobban csinál vmit,ha látja,h idegesít engem....(ha felmászik a szekrénytetejére,vagy tépkedi a virágot,és hiába szólok rá,nem hallgat,jó,h ideges leszek,megyek felé,aztán abbahagyja,vagy leveri magát,és hiszitizik....)
Remélem lassan kinövi ezt a dackorszakot.
Azt nem tudjátok véletlen,h ez a viselkedés meddig szokott tartani kb.? Mire készüljek? Főleg,h jön a kistesó is.... Kicsit félek,viszont már nagyon várom... :)
Utolsó vagyok, még egy történet: Anyukám szintén sokat meséli saját gyerekkorából, hogy ritka rossz evő volt, egy ebéd alkalmával megmondták neki, hogy addig nem áll fel, amíg meg nem ette a levest. De nem ette, csak hintázott a széken (órákig). Addig addig hintázott, míg felborult, az állával az asztal szélének, az egész leves kiborult, erre még jól fel is pofozták! :))
De ő ezt a történetet ma a legnagyobb szeretettel meséli a szüleivel kapcsolatban.
Köszönöm Nektek.
Igyekszem egyre kevesebbet a kezére,és a popsijára verni,napok óta nem "kapott"!
Olyan fura,h zsarolással kell elérnem amit akarok.Pl.ha nem eszed meg az ebédet,akkor nem megyünk apa elé sétálni,vagy ha nem pakolod össze a játékokat,akkor elviszi a néni...stb... Ezek nem tudom hosszú távon mennyire hatásosak,de eddig bejöttek,nagyrészt.. :S
egyszer kell elverni a fenekét..én is úgy csináltam, azt hiszem többet nem röhögött pofán:)
neked is ezt ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!