Mit tegyek 12 eves fiammal, hogy segitsek?
kamaszodik.
öcsém ugyanilyen!
nem kell oda pszichológus , még ekkora butaságot.
Szigorúbbnak kell lenni. Ha nem úgy viselkedik ahogy kell akkor meg kell finoman büntetni.
Ha a számítógép eltiltás nem elég akkor le kell jelszavazni a gépet és addig nem engedni amig nem változik.
Ha rendszeresen kap valami édességet vagy zsebpénzt azt megvonni. Hasonlók.
Bár nem biztos ,hogy segít.. lehet ,hogy meg kell várni míg kinövi.
Az a baj ,hogy ez a kor nagyon változóan hat a fiatalokra ,és a tanárok is szeretik eltúlozni a dolgokat. Tapasztalat!
Remélem tudtam segíteni
18/L
22:33-as vagyok
akárcsak anyumat hallanám:)
Viszont a sírás segít.
Anyum nem bírta cérnával elkezdett sírni és öcsém észrevette ,hogy vissza kéne venni. Lehet ,hogy egy nagy beszélgetésre lenne szükség ,hogy megértse ez nem jó. Milyen egyébként ez az iskola? Mert a társaság is teheti.. Ha pl a barátoktól elpártolt egy rosszabb társaságba..
12 évesen engem sem érdekelt anyám véleménye, ordibálása még ennyire sem. És én is addig erőltettem mindent, míg meg nem kaptam. Kelet két év, aztán kinőttem ezt a "második dackorszakot", ma már semmi gond nincs. Kamaszodik, ez van.
A nehézség az, hogy ha túlzottan elengeded, akkor elszaladhat vele a ló és egy éltre tönkreteheti magát (nem az ofő pattogására gondolok - pszichológus, bah...), viszont ha meg túl szigorú vagy, akkor nem fog benned feltétlenül bízni. Arany középút viszont totálisan egyénfüggő, ezt neked kell tudni, te ismered a fiadat. Egyrészt érdemes mindig következetesnek lenni (ha valamire azt mondtad, hogy nem, akkor nem, akkor is, ha egy órát hisztizik rajta). Másrészt, ha valami jót csinál (jó jegy, segít, stb.), akkor dicsérd meg esetleg jutalmazd. Gondolj bele: ha rossz fát tesz a tűzre, akkor alaposan leszidod, ennek arányában, ha jót tesz, akkor maximum egy "ügyes vagy fiam"-t kap, akkor az nem arányos és ő ezt érzi is!
f20
persze és szerinted ,hogy reagálna egy 12 éves kamasz ,ha orvoshoz vinnék?
Több ezer gyerek így viselkedik ebben a korban. Próbálkozni kell és amíg nem fordul olyan komolyra addig nem kell oda orvos.
Nem az orvosnak kell megnevelnie hanem az édesanyjának .
És a leírtakból nincs ott akkora probléma.
Kamaszodik. Öcsém dettó. Szerintem a pszichológus jó ötlet, teljesen normális dolog, nem jelenti azt, hogy a gyerek nem normális. Más országokban mindenkinek van pszichológusa, attól függetlenül, hogy van-e problémája. A pszichológus szakember, aki évekig ezekröl az esetekröl tanul, tehát ért hozzá, és a szülökkel együtt sokat segíthet a gyermeknek.
A fiúk ebben a korban gyakran csak a figyelmet akarják felkelteni. Az osztályban viccesek és vagányak szeretnének lenni. Amennyiben a szülönek van több ideje, amit a gyermekére fordíthat, véleményem szerint ez segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!