Aki járt nev. Tanácsadóban, logopédusnál, megosztaná velem konkrét gyakorlati tanácsait 2,5éves, nemigazán beszélő fiammal kapcsolatban?
Nekünk azt mondták körülbelül ebben a korban, hogy türelmesen várjunk 3 éves koráig. Főleg, hogy fiunk van, és ugye "a fiuk lustábbak, mint a lányok".
A vége az lett, hogy komplex fejlesztésre kell járnunk, a megyei gyógypedagógiai központba, a gyerekünk három és fél éves, nem beszél, nem szobatiszta, már kimondták, hogy "autisztikus tünetei vannak", sőt, valaki kiejtette azt a szót is, hogy autista.
Én azt tanácsolom, hogy mindenképpen kérj segítséget szakemberektől, az a legjobb, ha minél hamarabb kiderül, hogy mi áll a nem beszélés mögött.
Mi is 2,5 évesen kezdtük a kivizsgálását, nekünk is mondtak mindent, azt is, hogy várjunk még, azt is, hogy autisztikus...
Sok helyen voltunk pl. hallásvizsgálat, neurológus, korai fejlesztő központ,logopédus stb.
Ma már majdnem 4 éves, szépen beszél. Kb. 3 évesen ugyanúgy kezdte a beszédet mint a Te kisfiad, először csak az első vagy az utolsó szótagot mondta, aztán jöttek az egész szavak végül a mondatok.
Nagyon nehéz úton értünk el idáig.Szívesen leírom a tapasztalataimat, csak írd le mi az ami érdekel.
Az előző vagyok. Most látom, hogy a gyakorlatokra vagy kíváncsi. A logopédus beszédindító terápiát fog alkalmazni, játékosan fejleszti az arcizomzatát, a fújótechnikáját stb.
Ajánlom az Anya taníts engem c.-ű könyvet, jó kis gyakorlatok vannak benne.
Mi még TSMT-re is jártunk, és craniosacrális terápiára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!