Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Segítettek neked nevelési...

Segítettek neked nevelési tanácsadóban?

Figyelt kérdés
Megakadtam a gyermeknevelés rögös útján. Arra gondoltam nevelési tanácsadóhoz fordulok segítségért....Van értelme? Vagy ott is a nagykönyvet szajkózzák majd, hogy "jajj, a gyereknek magyarázd el 120X is értelmesen" akkor majd szót fogad", mert nálunk a szép szó nem működik, kéne pár praktikus jótanács szakembertől. Számíthatok ott ilyenre?
2009. nov. 19. 17:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ne sok jóra számíts. Nálunk a nővérem kislányát kellett vinni nagycsoportosan, mert szeretett volna suliba menni, de viszont novemberi és így nem volt muszály. Na tesóm elvitte, hogy iskolaérett-e a gyerek. Hát du. 5-re kapott időpontot, amikor már fáradt a gyerek. Ráadásul egy kopasz nagydarab fickóhoz kellett bemenni, aki kérdezgette a gyereket, de a pasi süket volt és ha nem értette a választ kiabálva kérdezte megint. Persze a gyerek megijedt tőle. Az eredmény az lett, hogy a gyerek nem iskolaértett, mert visszahúzódó, félénk és nem jó a memóriája. Hát erre csak annyit mondok, hogy a gyerek hiperaktív, sose volt félénk, vadidegen emberrel leállt beszélgetni és a memóriája olyan jó, hogy van az a játék, amiben a lapok fejjel lefelé vannak és a párokat kell megkeresni. Hát abban a játékban sose fordított meg egy lapot többször, csak egyszer és megjegyezte mi van rajta. De a gyereknek rossz a memóriája. Na ja
2009. nov. 19. 18:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szakkönyveket is érdemes elolvasni.

Vekerdy Tamás: Kicsikről nagyoknak 1. 2.

Paul Hauck: Csak a baj van velük?

Nekem sokat segített. Ha elakadok fellapozom. Frissítek. Türelmet is merítek belőle, mert azzal gyengén állok.

A nevelési tanácsadó nem mindenütt ilyen mumus. Vannak fiatalabbak és normálisak.

Egyébként az biztos, hogy mindig a szülőnek kell változtatni, hogy a gyerek változzon. Pontosabban nekünk kell erőfeszítéseket tennünk. Nekem jól beváltak a tanácsok és rövid időn belül érezhető a hatás, de következetesnek kell maradni.

Szerintem próbáld meg, nem vesztesz csak nyerhetsz, ha sikerül.

sok sikert.

2009. nov. 21. 20:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha már a könyvekről van szó,én is ajánlanék egyet ha nem bánod kedves Kérdező. Most olvasom,és nekem nagyon bevált ,nagyon tetszik.

Gary Chapman: Gyerekekre hangolva. (harmat kiadó)

Nevelési tanácsadóval nincs tapasztalatom,de szerintem heyltől,személytől függ. NEm általánosítanék.

Sok sikert!

2009. nov. 23. 23:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönök minden hozzászólást!

A könyveknek utánanézek, bár már az itthoniakkal is Dunát lehetne rekeszteni...azt hiszem ezért szeretnék nevelelési tanácsadóba menni, mert az talán!!! személyre szóló, életszagú válaszokat ad a konkrét problémáimra.

Csak még félek belevágni, talán attól tartok, tükröt állítanak elém, és az derül ki, rosszul csinálom :-P

2009. nov. 24. 12:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Ebben sajnos biztos lehetsz hogy előkerülhet hol is rontottad el. Unokatesóm miatt ment keresztanyám egyszer hasznos tanácsokért, amiből az lett hogy zokogva ment haza. Azt mondta egyáltalán nem volt bunkó és durva a hölgy, egyszerűen csak rávilágított arra, hogy valahol nagyon elrontotta a gyereket, és mindenért ő a felelős. A lelke mélyén ő is tudta, de azt mondta nem kívánja senkinek, hogy ezt egyszer a szemébe mondják. Mindenesetre azt mondta vele nagyon tisztességesen beszéltek mindezek ellenére, és olyan tanácsokat kapott, amivel ha nem is teljesen, de kicsit helyre tudta tenni a 15 éves lányát. Még arról is megnyugtatta a hölgy, hogy ne essen kétségbe mindenki elronthatja, ettől nem rossz anya, csak mostantól máshogy kell gondolkodnia.

Szerintem minél előbb menj el, két esélyes hogy milyen embert fogsz ki... készülj fel mindenre lelkileg, de tartsd a szemed előtt, hogy ez a gyereked érdekében van, nem a tiédben! Ha úgy érzed ez az egyetlen megoldás, és azért nem mész el, mert félsz, hogy "tükörbe kell nézned", azzal a gyermeked esélyeit "rontod". Én azt mondom inkább bírd ki azt a kis időt össze szorított fogakkal, és mielőtt hazamész sírd jól ki magad, de a gyereked érdekeit nézzed! :)

2009. nov. 30. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!