Miért nem gyászol a gyermek, miért teljesen érdektelen a nagyszülők halálával kapcsolatban?
Majdnem 8voltam amikor meghalt papám.
Kérdeztem a szuleim hogy most ö akkor hol van a Jó Istennel?
Azt mondta anyám hogy igen, lehet ott van .
Es ezzel megnyugodtam , merthát idős volt, es így fogtam fel hogy akkor most ö az Istennel van, legalábbis ezt reméltem .
A koporsónal igazából csodálkoztam hogy a felnőttek ezt hogy nem tudják megérteni, mert mindenki egyszer meghal .
De sztem ha szülő halt volna meg az mélységes traumakent ért volna
hétévesen csak azért sírtam az imádott dédnagyapám temetésén, mert nagyon szomorú zenét játszottak... pedig fájt, azóta is fáj, ő tipikusan olyan ember aki örökre hiányozni fog, de most mit lehet tenni? nem sírok mások előtt. és nagyon hálás vagy a szüleimnek, hogy ahányszor bárki meghalt a nagycsaládban, minket azonnal szeparáltak minden kotnyeles nagynénitől, hogy ne kelljen megfelelnünk senki hisztijeinek.
de a most 13 éves unokahúgom se sírt a nagyapa temetésén, szóba se hozza, nem is változott külsőre, egyetlen dolog változott láthatóan, megint elkezdte azt a gyümölcslevet inni kérni, amit a nagyapánk vett neki kicsiként. most nem fogjuk elkezdeni bszogatni, hogy deeee, most sírni kell, most az érzéseinkről kell beszélni, most meg kell felelni a külvilágnak, mert valaki másnak az úgy tetszik... a gyász, főleg gyereknél, akik még őszinték, nem arról szól, hogy ki tud nagyobb krokodilkönnyeket sírni és ki vesz nagyobb koszorút a sírra.
Mert még csak hét éves.
Mert ilyenkor még nincs kialakult halál fogalmuk.
Mert ez talán az első gyász az életében.
Mert nem mindenki sír.
A gyerekek pedig leginkább megdöbbennek, lefagynak, esetleg tiltakoznak ilyenkor .
Fel sem fogja még szinte.
Semmi baj nincs vele
Amúgy én sem tudok sírni ilyeneken. Ezek annyira fájnak, hogy inkább teljesen elnyomom és folytatom a napom, senki meg nem mondja rólam, hogy pl. aznap halt meg valakim.
Pedig aztán minden kisebb hülyeségen képes vagyok sírni pl. Valaki csúnyán nézett rám. Gyerekként szintén ugyan ez volt.
+Fun fact: a tőlem távolabb állók halálán tudok sírni(nagyon). De akik tényleg közel állnak azokén egyszerűen nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!