Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért nem gyászol a gyermek,...

Miért nem gyászol a gyermek, miért teljesen érdektelen a nagyszülők halálával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
7 éves kislányról van szó. Nagyon jó viszonyban volt a nagyszülőkkel volt a kislány. Több, mint egy éve meghalt váratlanul a nagypapa, egyszer se sírt, nem látszott szomorúnak úgy folytatta a mindennapokat, mintha semmi se történt volna. Pedig szerette a papát. Próbáltunk vele beszélni többször a történtekről, de semmi reakció, ő nem hozza szóba, mintha egyáltalán nem érdekelné úgy áll hozzá. Egy évre rá a nagymama is meghalt. A kislány reakciója ugyan az. Nem sír, nem szomorú, nem hozza szóba, olyan, mintha egyik napról a másikra el is felejtette volna a mamát.
2023. máj. 16. 23:52
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem 8voltam amikor meghalt papám.

Kérdeztem a szuleim hogy most ö akkor hol van a Jó Istennel?

Azt mondta anyám hogy igen, lehet ott van .

Es ezzel megnyugodtam , merthát idős volt, es így fogtam fel hogy akkor most ö az Istennel van, legalábbis ezt reméltem .

A koporsónal igazából csodálkoztam hogy a felnőttek ezt hogy nem tudják megérteni, mert mindenki egyszer meghal .

De sztem ha szülő halt volna meg az mélységes traumakent ért volna

2023. máj. 17. 14:46
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

hétévesen csak azért sírtam az imádott dédnagyapám temetésén, mert nagyon szomorú zenét játszottak... pedig fájt, azóta is fáj, ő tipikusan olyan ember aki örökre hiányozni fog, de most mit lehet tenni? nem sírok mások előtt. és nagyon hálás vagy a szüleimnek, hogy ahányszor bárki meghalt a nagycsaládban, minket azonnal szeparáltak minden kotnyeles nagynénitől, hogy ne kelljen megfelelnünk senki hisztijeinek.

de a most 13 éves unokahúgom se sírt a nagyapa temetésén, szóba se hozza, nem is változott külsőre, egyetlen dolog változott láthatóan, megint elkezdte azt a gyümölcslevet inni kérni, amit a nagyapánk vett neki kicsiként. most nem fogjuk elkezdeni bszogatni, hogy deeee, most sírni kell, most az érzéseinkről kell beszélni, most meg kell felelni a külvilágnak, mert valaki másnak az úgy tetszik... a gyász, főleg gyereknél, akik még őszinték, nem arról szól, hogy ki tud nagyobb krokodilkönnyeket sírni és ki vesz nagyobb koszorút a sírra.

2023. máj. 17. 19:07
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Mert még csak hét éves.

Mert ilyenkor még nincs kialakult halál fogalmuk.

Mert ez talán az első gyász az életében.

Mert nem mindenki sír.

A gyerekek pedig leginkább megdöbbennek, lefagynak, esetleg tiltakoznak ilyenkor .

2023. máj. 18. 01:11
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Fel sem fogja még szinte.

Semmi baj nincs vele

Amúgy én sem tudok sírni ilyeneken. Ezek annyira fájnak, hogy inkább teljesen elnyomom és folytatom a napom, senki meg nem mondja rólam, hogy pl. aznap halt meg valakim.

Pedig aztán minden kisebb hülyeségen képes vagyok sírni pl. Valaki csúnyán nézett rám. Gyerekként szintén ugyan ez volt.

+Fun fact: a tőlem távolabb állók halálán tudok sírni(nagyon). De akik tényleg közel állnak azokén egyszerűen nem megy.

2023. máj. 31. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!