Lehetséges, hogy a 3 éves kisfiam nem szeret?
Szerintem butaság 3 évestől ilyet kérdezni.
Biztos, h szeret. :)
Ő még kb azt érti a szeretet alatt, hogy mindent lehet, mindent megengednek, nincsenek korlátok, akkor van édesség, amikor akarja, mindenben cinkosak az öregek, mese, számítógép, képernyő korlátok nélkül...
Egy 3évesnek ennyi. Az ő kis világában, ha rászólsz, akkor úgy érzi, már nem szereted, bezzegamamáék!
Nagyon anyás, te is írod? Mi kell még?
"Csak biztos akarok benne menni,hogy szeret..félek,hogy rossz anya vagyok"
Ebből én azt olvasom ki, hogy te magadban nem vagy biztos, és visszaigazolást vársz a gyerekedtől, méghozzá abban a formában, ahogy te akarod. Sajnos az a helyzet, hogy a gyerektől ilyet nem várhatsz el, igazából sem most, sem pedig később. Nem terhelheted rá azt, hogy ő igazolja vissza, hogy te valamit jól csinálsz. Ezt esetleg a férjedtől várhatod, mert az egy felnőtt kapcsolat. Az a helyzet, hogy a gyerek felé bármiféle ilyen "érzelmi" elvárással lenni egészségtelen kapcsolathoz vezet. Természetes módon kialakult köztetek a kötődés, anyás és kellesz neki, te jelented a biztonságot. Ha _elvársz_ tőle bizonyos fajta "szeretetet", akkor ezt a természetesen, magától, szervesen kialakult kötődést bolygatod, roncsolod, manipulálod. Ne tedd, örülj a gyerekednek és bízz benne, a saját önbizalomhiányoddal pedig ne őt terheld, hanem felnőttel próbáld kibeszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!