Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves kisfiam nem szeret...

2,5 éves kisfiam nem szeret rajzolni, ez jelent valamit?

Figyelt kérdés
Nagyon okos kisfiú, a kortársainál szellemileg még fejlettebb is (bölcsis, a nevelők szerint is fejlettebb mint a többiek nem csak kitaláltam), de sosem rajzol. 1 évesen firkálgatott ezt-azt, de azóta nem hajlandó, nem lehet rábeszélni sem. Ez jelent valamit, vagy ne foglalkozzak vele?
2015. márc. 19. 08:35
 1/8 anonim ***** válasza:

"Rábeszélni" biztos nem lehet.Már valószínűleg egy ideje ennek a "rábeszélést" akarj megérteni és ezért szinte provokatíve hozza létre a helyzetet. A legjobb lenne, ha te rajzolnál. Csak úgy magadnak. És nagy kegyesen adnál a papírból, krétából neki is, ha szeretné. 7 éves korig utánzással tanul, a rábeszélés nem érthető.

Legyenek kéznél JÓ eszközök: nagy papír, méhviasz tégláncska - ez utóbbi nagy élmény, mert jó a fogása (nem is lehet rosszul fogni) és szép nyomot hagy. Itt kapható, vegyél 5-6 színt (a feketét még ki kell hagyni) egy nagy vázlatfüzetet és TE rajzolj. Ne mondj semmit, csak Te örülj, hogy rajzolhatsz.

méhviasz tégla - kréta (Katica bolt, nem tudom, máshol van-e, itt darabra is megy:

[link]

vázlatfüzet, de vagy rajzlap, kisgyereknek nagyméretű kell:

[link]

2015. márc. 19. 08:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Miben látszik, hogy fejlettebb? Egyébként szerintem semmit nem jelent, hogy nem szeret rajzolgatni.
2015. márc. 19. 08:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 4 éves, és szintén sosem rajzol, mert nem szeret. Nemrég voltunk védőnőnél státuszon, ahol az egyik kérdés volt, hogy a rajza felismerhető-e, mondtam, hogy hát persze, a kör tökéletesen felismerhető, mást nem rajzol. :) Azt mondta, hogy nem gond, majd alakul. Amúgy ő festeni, színezni imád, és szépen is csinálja. Rajzolni azért nem szeret, mert még nem tud (állítása szerint) és ő mindenben olyan, hogy csak akkor csinálja, hogy biztosra tudja, hogy menni fog. Én egyenlőre nem aggódom, ahogy láttam az ovis csoporttársak "rajzait", a legtöbb hasonló a fiaméhoz.
2015. márc. 19. 09:05
 4/8 anonim ***** válasza:
A lányom sem rajzolt kb. 4 éves koráig. Most 6 éves, és naponta 5-6 szép rajzot készít, az oviban a legszebben színez és fest. Ott volt a vízválasztó, amikor egyszer lebiggyedt szájjal kérdeztem, hogy sosem fog nekem rajzolni, amit eltehetek emlékbe? Másnap hozott az oviból egy firkát, nagyon örültem, na azóta rendszeresen csinálja. :) Úgyhogy ne aggódj, nincs elkésve semmiről.
2015. márc. 19. 10:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is megkérdeztem a védőnőt, miért fontos az a státuszon, hogy felismerhető rajz legyen. Azt mondta, ezen szűrik le, mennyire alakult ki a finom mozgás, és az is jó, ha más, kis alkatrészekből álló játékkal ügyesen elvan, pl. szerel.

Négy éves iker fiaim közül az egyikük kezdett pár hete rajzolni, és a napokban vettem észre, hogy már felismerhetően. Mindig el is mondja, hogy mit rajzolt.

Másikukat még mindig nem érdekli, max. színez.

Nálunk is sokat jelentett, hogy az ovis firkálmányokat mind kiragasztjuk a konyhában, és büszkén mutogatjuk mindenkinek.

2015. márc. 19. 11:08
 6/8 anonim ***** válasza:

2 évesem építőkockázni nem szeret, a védőnő szerint ez nem jelent jót. Könyörgöm, én meg templomba nem szeretek járni... :D

Nem lesz ettől baja, egyszerűen csak nem akar rajzolni. Rábeszélni meg tök felesleges, ha megakarod hozni a kedvét akkor vegyél érdekes papírokat, színeset, nagyot, jó kis ceruzát vagy tollat (fiam jobban szereti a tollakat), filceket, esetleg aszfalt krétát (kinti rajzoláshoz) és kezdj el te rajzolni. Ha lesz kedve akkor csatlakozik, ha nem akkor hagyd őt, lehet hogy 3 hét múlva könyörögni fog hogy rajzolhasson.

2015. márc. 19. 14:18
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor türelmesebb leszek :) Szépen fogja a ceruzát (nagy ritkán amikor hajlandó), és ritkán ki tudom provokálni hogy pl füstöt rajzoljon a vonat kéményére mert én "elfeletettem", vagy kereket az autóra mert "véletlenül" azt sem rajzolok, de ennyi. Hát akkor nem kell erőltetni. A kezei ügyesek, imád legózni (Lego Education), pötyizik, csak nem szeret rajzolni. Köszi még egyszer!
2015. márc. 19. 15:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én fiam még 5 évesen sem szeret rajzolni. Ceruzával, zsírkrétával, aszfalt krétával is próbálkoztam. Leginkább a temperával és ecsettel való festegetés ami érdekli - néha. Színezni sem tud, mindig túlmegy a vonalon. De nem erőltetem, mert amúgy okos és örökmozgó. És ahogy pl. Csók István képeit elnézem, még festő is lehet belőle, ha megkedveli. Amúgy balkezes, lehet, hogy ez is szerepet játszik ebben.
2015. márc. 20. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!