2,5 éves kisfiam nem szeret rajzolni, ez jelent valamit?
"Rábeszélni" biztos nem lehet.Már valószínűleg egy ideje ennek a "rábeszélést" akarj megérteni és ezért szinte provokatíve hozza létre a helyzetet. A legjobb lenne, ha te rajzolnál. Csak úgy magadnak. És nagy kegyesen adnál a papírból, krétából neki is, ha szeretné. 7 éves korig utánzással tanul, a rábeszélés nem érthető.
Legyenek kéznél JÓ eszközök: nagy papír, méhviasz tégláncska - ez utóbbi nagy élmény, mert jó a fogása (nem is lehet rosszul fogni) és szép nyomot hagy. Itt kapható, vegyél 5-6 színt (a feketét még ki kell hagyni) egy nagy vázlatfüzetet és TE rajzolj. Ne mondj semmit, csak Te örülj, hogy rajzolhatsz.
méhviasz tégla - kréta (Katica bolt, nem tudom, máshol van-e, itt darabra is megy:
vázlatfüzet, de vagy rajzlap, kisgyereknek nagyméretű kell:
Én is megkérdeztem a védőnőt, miért fontos az a státuszon, hogy felismerhető rajz legyen. Azt mondta, ezen szűrik le, mennyire alakult ki a finom mozgás, és az is jó, ha más, kis alkatrészekből álló játékkal ügyesen elvan, pl. szerel.
Négy éves iker fiaim közül az egyikük kezdett pár hete rajzolni, és a napokban vettem észre, hogy már felismerhetően. Mindig el is mondja, hogy mit rajzolt.
Másikukat még mindig nem érdekli, max. színez.
Nálunk is sokat jelentett, hogy az ovis firkálmányokat mind kiragasztjuk a konyhában, és büszkén mutogatjuk mindenkinek.
2 évesem építőkockázni nem szeret, a védőnő szerint ez nem jelent jót. Könyörgöm, én meg templomba nem szeretek járni... :D
Nem lesz ettől baja, egyszerűen csak nem akar rajzolni. Rábeszélni meg tök felesleges, ha megakarod hozni a kedvét akkor vegyél érdekes papírokat, színeset, nagyot, jó kis ceruzát vagy tollat (fiam jobban szereti a tollakat), filceket, esetleg aszfalt krétát (kinti rajzoláshoz) és kezdj el te rajzolni. Ha lesz kedve akkor csatlakozik, ha nem akkor hagyd őt, lehet hogy 3 hét múlva könyörögni fog hogy rajzolhasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!