Baj az, hogy az 5 éves kisfiam (decemberben töltötte) még nem tud felismerhetően rajzolni?
Figyelt kérdés
Megnevezi a rajzát, de csak kriksz-kraksz, számunkra nem kivehető. Aggódom, mert a csoporttársai szépen rajzolnak, sőt, van aki nyomtatott betűkkel ír is. Nagyon le van maradva?2014. febr. 16. 10:10
1/12 anonim válasza:
Az én 4,5 éves kislányom (júlisban lesz 5) most kezdett el valamiket rajzolni, most már tud füvet meg napocskát, mást még nem nagyon. Kicsit le van maradva, de emiatt ne aggódj! Biztasd a rajzolásra, dicsérd meg a kriksz-krakszot (az én lányom eddig mindig csak "klérancsot" rajzolt). Rakd ki a hűtőre, falra az alkotásait, hogy önbizalma legyen, szívesen rajzoljon. A kézügyességét lehet fejleszteni gyöngyfűzéssel, gyurmázással, rajzolással.
2/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem tudom az asztalhoz ültetni semmilyen rajzolással, gyöngyfűzéssel, mert nem köti le, mindig azt mondja, hogy majd holnap. Folyamatosan autózna csak :-(
2014. febr. 16. 10:15
3/12 anonim válasza:
Oviban sem rajzol? Az ovis rajzait is kirakhatod a falra. Az én lányomnál ez bevált, szívesebben kezdett rajzolni.
4/12 A kérdező kommentje:
Sajnos nem. A kérdést is azért írtam ki, mert az óvónő most azzal ijeszteget, hogy így a jövő évi (2015. szeptemberében kezdené, de így lehet, hogy halasztania kell) iskolakezdés kétséges, mert le van maradva. Oviban csak délig van egyébként, mivel a kisebbel otthon vagyok, haza kell hoznom.
2014. febr. 16. 10:33
5/12 anonim válasza:
szerintem baj. az én kislányom is decemberben volt 5 éves, figyelemzavaros, nagyon okos, de nem szeret rajzolni, de tud felismerhetőeket, és ha azt mondom neki, hogy na rajzoljukn kicsit, akkor belemegy, ha nincs is kedve, mondjuk ő szerencsére elég együttműködö fajta, meg belátja a dolgokat. megbeszéltük, hogy igen, fárasztó a rajzolás, és nem is mindig úgy sikerül neki, ahogy szeretné, de pont azért kell gyakorolni, és az iskolában mad akkor fog tudni ügyesen megtanlni írni, ha addig megerősödik, megügyesedik a keze. úgyhogy emiatt hajlandó. vagy kijelenti, hogy valamit szeretne rajzolni, és nem sikerül, hogy nem tudja. akkor leülök vele, és lépésről lépésre megrajzoljuk. mondjuk akar rajzolni egy akármilyen dinót, akkor na itt a feje, na hol a nyaka, fogai, teste lába stb- és így meg tudja rajzolni. vagy pl. eddig pácikaembert rajzolt, szerintem lustaságból, mert egyszerűbb, a másikkal szöszölni kell, fárasztó, de leültünk, és rajzoltunk együtt vagyis ő rajzolta, én mondtam , hogy hogyan , egy nem pálcikát, és le tudta rajzolni. mondtam neki, hogy ez azért is jobb, mert lehet rá ruhát adni, (tudom, nem jó az irányított rajzolás, de úgy látom, neki muszáj, mert különben vígan ellene azon a szinten, ahol már két éve van, az oviban meg nem ösztönzik sehogy, mondjuk gondolom a másik 25 gyerek mellett nem nagyon van ilyenre lehetősége az óvónőnek). szóval szerintem gond, ha nem tud/és nem szeret rajzolni. hiszen ezzel teremtődik meg a későbbi írás alapja. egyéb téren (magatartás, önállóság, beszéd, szociális készségek) nincsenek gondjaitok?
6/12 A kérdező kommentje:
Magatartás téren nincs, de beszélni későn (2,5 éves kora után) kezdett, most már szépen beszél, bár még vannak pontatlan hangok.Önállóságban vannak gondok, pl. nem öltözik egyedül, de ez szerintem inkább lustaság nála. Kicsit visszahúzódó volt, de ez is sokat alakult, amióta ovis.
2014. febr. 16. 14:39
7/12 anonim válasza:
Nem semmi, hogy az óvónők már most azzal riogatnak, hogy majd jövő szeptemberben nem mehet oviba! Egy fél év alatt nagyon sokat fejlődhet egy gyerek. Ha aggódsz miatta, meg gondolom gyakran megpróbálod rávenni, már csak azért se lesz kedve hozzá. Szerintem ne erőltesd! Ha az autók érdeklik, ajánld fel például, hogy rajzolsz az autóinak garázst/autópályát/kedvenc autóját, és mindent kérdezz meg "szerinted hova rajzoljam a kereszteződést" vagy "milyen is a kereke", ha nem is ő maga rajzolja, legalább vegyen részt benne. Próbáld először meghozni a kedvét a dologhoz! A lányomnál is fél év volt, mire egyáltalán kedve lett rajzolni, mert előtte nagyon erőltettem. Próbálkozhatsz festéssel, ujjfestékkel, színezővel, feladatgyűjteménnyel is.
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Az a baj, hogy ezen a téren egyet is kell, hogy értsek az óvónőkkel, én is látom a lemaradást az ismerős hasonló korú gyerekekhez képest, de érdekelt, másnál hogy van. Amiket javasoltatok, megpróbálom, hátha segít.
2014. febr. 16. 16:00
9/12 anonim válasza:
Az én 5 és fél évesem sem rajzol és szerintem gáz. Egyáltalán nem érdekli az egész, ceruzát sem tudja fogni rendesen, így mi szeptemberben nem tudunk sulit kezdeni.
Az önálló öltözés viszont rajtad is múlik, az én gyerekeim sem öltöznének önállóan, ha nem "követelném meg".
Ha nem öltözteted mit csinál?
10/12 anonim válasza:
Fiam 5,5 éves, nem rajzol. Embert rajzol,részletesen...de nagyon ritkán.Itthon lehetetlen rávenni,oviba se....
Figyelemhiányos . fejlesztésekre járunk.Nevelési tanácsadóba menjetek el,ott felmérik és ha kell megfelelő fejlesztéseket adnak. Kb. egy órás a vizsgálat,ahol te is végig ott vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!