Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az baj ha mind két kezével...

Az baj ha mind két kezével tud rajzolni az 5-éves kisfiam?

Figyelt kérdés
köszönöm a válaszokat.
2011. nov. 19. 20:45
 1/7 anonim ***** válasza:
ha nem fáj miatta a feje, sztem nem( azért írom, mert ugye az agy produkálja a mozgáskoordinációt)
2011. nov. 19. 20:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Az én 4 és fél éves lányom is használja mindkettő kezét, rajzo
2011. nov. 19. 21:04
 3/7 anonim ***** válasza:
51%

A szakmai, nevelési és gyermekpszichológiai ismereteket figyelembe véve úgy gondolom, baj ebből csak abból a szempontból származhat a gyermekre nézve, ha esetleg már most megkapja érte a Nobel díjat , és a bicepsze esetleg még nem olyan fejlett, hogy megküzdjön a gravitációnak az éremre gyakorolt hatásával.

Szóval megnyugodhatsz, egészen addig, amíg nem kell aggódnod, hogy a Nobel díjjal járó milliókat hova rejtsd. ;) (Ki tudja, lehet, hogy Nobel díj érme grafikáját tervező vállalkozó lesz a gyerekből ;) Sose lehessen tudni - ahogyan Micimackó fogalmazott volt ... ;) )

2011. nov. 19. 23:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Határozottan praktikus a kétkezűség!

Sajnos nekem nem jött össze, de a nővérem kétkezes!

Gyönyörűen rajzol, ráadásul mikor kificamodott az egyik keze, nem maradt le a jegyzetelésben, már az egyetemen, mert a másik kezével ugyanolyan gyönyörűen leírta. Nem is volt külömbség a két kéz által írt betűk közt.

2011. nov. 20. 08:58
 5/7 anonim ***** válasza:

miért lenne baj? konkrétan gyanakszol valamire? bocsi de nem igazán értem. mondjuk ha egyik kezével se tudna rajzolni 5 évesen, akkor jogos az aggodalom, de így?

mire iskolába kerül, biztos kialakul valamelyik kéznek a domninanciája, ez fontos az írástanulásnál. addig meg ha ilyen ügyes, inkább örülj neki!

2011. nov. 20. 15:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Lábbal még nem fest a gyerek? Ne-em?! Ajajj.. itt problémák lesznek... Komolyra fordítva: dicséretére válik neki, hogy ilyen nagyszerű képességei vannak. :)
2011. nov. 20. 17:57
 7/7 A kérdező kommentje:
még egyszer köszönöm a válaszokat!!!!!!
2011. nov. 20. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!