Mit tegyek, ha 4,5 éves kislányom nem szeret rajzolni?
Mit jelent az, hogy nem szeret rajzolni? Sosem rajzol? Szerinted „le van maradva” rajzolásban?
Engem a minap riogatott egy „kedves” rokon, hogy „jesszus, a gyerek sosem rajzol, mi lesz vele az iskolában, ha írnia kell majd”. Való igaz, az utóbbi egy évben nem érdekli a rajzolás, sosem volt az a színezgetős fajta, előtte viszont volt olyan időszaka, hogy rajzolgatott-színezgetett.
Ez szerintem nem aggasztó, az óvodában rajzol, ha valami feladat van, egyébként meg hadd csinálja, amit szeret!
Szia! Szerintem ne aggódj azon, hogy meg fogja unni az olvasást! Szuper, hogy szeret olvasni, és el nem tudom képzelni, hogy lehet azt megunni. Vegyél neki minél jobb könyveket!
A rajzolást pedig megpróbálhatnád összekötni az olvasással, hogy mondjuk rajzolja le, a szereplőket, egy szitut a meséből – pl. el tudom képzelni, hogy megkéri az ember a gyereket, hogy „lerajzolnád nekem XY-t, hogy néz ki / ez vagy az hogyan történt, én nem tudom elképzelni”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!