Valakin ötlete? Kisfiam lassan 6 éves és nem tud rajzolni, színezni, de nem is szeret, nem tudom, hogy tanítsam meg neki. Leülök vele csinálja, de gyorsan megunja.
Vettünk különböző feladatos könyveket, színezőket, de nem nem érdekli, csak összefirkálja.
Oviba keveset jár, mert nagyon sokat beteg.
(kicsit meg is volt késve,később lett szobatiszta,később beszélt,ment...)
Az én kisfiam is kerülte a labdát, és a színesceruzát amióta csak az eszét tudja. Az oviba úgy találtam meg a falon a rajzát, hogy kiválasztottam a legcsúnyábbat, és együtt örültünk, hogy rájöttem az Övé. :)
Ne törődj vele, nem lehet művész mindenkiből.
Az írás egy kicsit nehezen ment a fiamnak, de az is a kézügyesség hiányának volt betudható. Bízd rá a tanárokra majd, Ők tudják kezelni a helyzetet.
Szerintem is érdemes lenne leülni színezni, ne kérd, hogy csatlakozzon hozzád, csak színezgess néha egy-két lapot, hátha kedvet kap.
Érdekes módon ezt összefüggésbe szokták hozni a mozgásfejlődéssel. Keresztfiam nem kúszott kisbaba korában, utána oviban nem rajzolt szinte semmit, elküldték mozgásfejlesztésre (játékos, nagyon élvezte), most meg állandóan ceruzával a kezében mászkál, karácsonyra tízezerért bevásároltam neki írószert meg füzeteket, mert állandóan rajzol. Védőnővel érdemes lenne beszélgetni.
Ne erőltesd a színezést!
Fessetek kézzel, ujjal, ha sűrűre kevert keményítőbe ételfestéket keversz, olcsóbb, mint a valódi ujjfesték. Engedd borotvahabbal vagy krémmel pacsmagolni élénk színű műszaki rajzlapon, tálcán, csempén, tükrön (ha van megfelelő).
Gyurmázzatok! Később a színes gyurmát kilapítva képek is kialakíthatók.
És vond be minden tevékenységbe, ami a kezét ügyesíti. teregetésnél a csipeszelés, bab válogatás főzéshez, zokni párosítás (tekerje össze!), csipetke készítés,ruha hajtogatás.
a szokásos gyerekjátékok között is sok ilyen van. Mozaikok, legó, gyöngyfűzés, építőkocka stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!