Hogyan tanítsam meg 1,5 éves kisfiamat az utcán közlekedni?
Kismotro vagy tricikli?
S ha lehet válasz olyan útvonalat ahol kevesebb a lehetősége úttestre kiszaladni. Vagyis ahol el-el szaladhat előled balesetveszély nélkül.
Köszönöm a válaszokat!
Kismotor nem érdekli.Szerintem a tricikli sem bár azt még nem próbáltuk.Ha fogom a kezét és nem engedem kihúzni amikor menni akar,akkor jön a vonaglás sikítozás,földhöz csapja magát stb.Hol rontottam el???
Fogd a kezét, ne engedd el, bármit is csinál. ha kitépi, abban a pillanatban felkapod, és visszafordultok. Ennyi idősen az én lányom is hisztizett, rángatta a kezét, de nem engedtem neki, mivel tudtam, az élete a tét. Pár nap alatt megtanulta, hogy csak kézenfogva mehet az utcán. Annyira fegyelmezett lett ebben, hogy ha a járdán én elengedtem egy pillanatra a kezét (pl. lecsúszott táskámat megigazítani) abban a pillanatban lecövekelt, és csak akkor indult el újra,mikor megfogtam a kezét. Ezt nem én tanítottam neki, hanem magától alakult ki benne.
Én egyébként sok mindenben engedékeny szülő vagyok, de az utcai közlekedés nem játék.
szia, gondolom egy akaratos kisfiad van, aki szeret amaga feje után menni. :)
nálunk is ez van. bár már régen gyakoroljuk az utcai sétát, már több mint fél éve (most 18 hós). azt már nagyjából megtanulta hogy nem együnk le az úttestre, és inkább akkor próbálja és hisztizik be ha nem engedem, amikor fáradtabb. amúgy náha ő is simán szó nélkül leszaladna az úttestre. mindig lemondom neki hogy nem, mert jönnek az autók, elütik, és ő el fog törni (ezt már érti, mi az hogy eltörik, mert a múlkot eltört egy bögrét, és nagyon megijedt tőle). de azért így is van probléma, ha nagyn nem megy, felkapom és viszem, ha nincs kedvem cipelni, mert a gyalogos séta ált. ebbe fullad, akkorm együnk babakocsival. (abban meg mondjuk feláll, hiába van becsatolva az öv), néha viszünk bébitaxit, azzal az út kb. 1/4-ét megteszi a boltig, utána én ciőelem a bébitaxit, visszafelé meg őt is....nálunk egy időben a fa tolóka jött be, azt nagyon szerette tologatni, azzal tanulta meg nagyjából, mi az hogy haladni az utcán, mert előtte minden fűszálnál megállt, de ez meg érdekes volt neki. én kergetni nem szoktam, hanem nagy határozottság és szigorúság van ebben. de úgy látom, nagyon apró lépésekben haladunk a megértés és engedelmesség terén...de haladunk, főleg ha a pár hónappal ezelőtti helyzetet nézem. szóval kitartást neked, meg következetességet, aztán majd alakul, meglátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!