Ha egy szülő intézetbe adja a gyermekét, örökbe lehet fogadni?
Röviden az a történet, hogy a 16 éves barátnőmnek az anyja bekattant valamin egy ideje, öngyilkos hajlamai vannak, skizo és pszichopata jeleket mutat. A lányától megakar szabadulni, mert teherként tekint rá. Az anyján kívül csak az anyai nagyszülei vannak akik rokonok, de mivel a nagyszülők betegesek, ők sem tudnák elvállalni, ha szeretnék sem.
Ezesetben ha az anya lemond a lányáról, lehet más a gyámja? Gondoltam például az én családomra. Szerintetek megoldható? Mik a feltételek, mennyire lenne bonyolult?
#1 És ennek mi a menete egyébként?
#2 Szerintem mindenki döntse el magának, kinek mi a teher..
#4 Igen, akár :)
Személyeskedünk, vagy kérdésre válaszolunk?
Még mindig jobb kiegyensúlyozott életet élni velünk mint intézetbe kerülni egyedül. Főleg ha mindenki ezt látja jónak, nem?
Én nem személyeskedek csak nem írtad hogy a szüleid is beleegyeztek-e abba hogy odaveszik magukhoz vagy csak te találtad ki.
Amúgy a kérdésre válaszolva ez nem így működik. Akkor működhetne ha közeli családja lennétek, vagy a szüleidnek meglenne a hivatásos nevelőszülői végzettsége, de még akkor se biztos hogy őt kapnák. Ennyi erővel rengeteg pedofil vehetne magához fiatalokat nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!