Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szülők! Ti mivel szankcionál(n...

Szülők! Ti mivel szankcionál(ná)tok, ha a gyerek megbukik év végén?

Figyelt kérdés
A 16 éves fiam fizikából és matematikából bukni fog. Hiába mondtuk neki, hogy tanuljon, nem foglalkozott vele és megvan az "eredménye". Ami idáig biztos, az a zsebpénz megvonás, nyári munka, szobafogság, a barátaitól való teljes eltiltás. Ti mivel büntetnétek még ilyen esetben?
2022. jún. 6. 18:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
93%
Én azt csinálnám,hogy heti 2x magántanár nyáron is, de mellé nem büntetném pluszban. Azon a két napon ha órája van hazaér, leülsz vele te vagy az apja és átnézitek mit tanult,megértette-e, ha kell,segítetek neki megérteni és megcsinálni a kiadott házit. A többi napon hadd menjen,hadd éljen.
2022. jún. 7. 07:35
 52/71 anonim ***** válasza:
100%

Nem most kell büntetni, év közben kellett volna, amikor nem tanult. Éppen elég nyomasztó ez így is neki. A szobafogság, barátoktól eltiltás szerintemma legrosszabb amit tehetsz.

Üljetek le, mély levegő, nyugodt beszélgetés, kompromisszumok, jövőbe tekintés. Ne legyélmellenség, akkor csak jobban visszanyomod. Nyárra a feladat a pótvizsgára való felkészülés és a pihenés.

Ha a szobájában egyedül és munkával tölti a nyarat, akkor szerinted, hogy fog indulni a következő tanév? Már eleve mínuszból kezdi a szeptembert.

Próbálj megnyugodni, tudom, hogy nehéz, én is nagyon pipa lennék.

2022. jún. 7. 08:15
 53/71 anonim ***** válasza:
100%

Itt fröcsögsz hogy már elég nagy hogy egyedül tanuljon, de segítséget nem adsz neki. Lehet hogy eddig ment neki, de az ez évi tananyag nem. Mellé még kamaszodik is, csakazert sem tanul hogy ellenkezzen. Ha most bünteted, egy életre elvágod a tanulástól. Még nem 18 éves, még nem repült ki, vagyis még gyerek akinek a támogatásotok kell. Sajnos ezt nem érted, nem fogod fel mert egy séma szerint akarod nevelni, és nem mint6egyént nézed.

Nem lennék a gyereketek!

2022. jún. 7. 11:40
 54/71 A kérdező kommentje:
Annyira jó, hogy itt mindenki tökéletes szülő és mindenki istápolgatja a gyerekét ahelyett, hogy NEVELNÉ! Ki mondta, hogy nem volt támogatva? Mindig nyugodt élet volt megteremtve a gyerekeknek. Soha nem kellett megdolgozniuk semmiért, ezért cserében annyi volt a kérésünk, hogy tanuljanak. Az idősebbik ezt felfogta, a kisebbik inkább ellógta az időt a sporttal, meg a barátokkal. Amit kimondottan ellenzek az a magánóra, mert miért fizessünk sok pénzt azért, amit az iskolában is meg tud, illetve meg tudna tanulni, hogyha odafigyel.
2022. jún. 7. 15:54
 55/71 anonim ***** válasza:
100%

54, amiket leírtál, teljesen EGYÉRTELMŰ DOLGOK (nem kellett megdolgoznia semmiért???), te is egy olyan "anya" vagy, aki azt mondja majd neki, hogy "miért nem szeretsz, hisz tető van a fejed felett és adtam neked ételt, meg vettem neked ruhát". Ezek alapvető dolgok, ami a kötelességed, ezen felül is kell ám valamit nyújtani a gyereknek! És mit nem értesz azon, hogy van, aki gyengébb matekból, annak nem lesz elég, amit az órán vesznek, igenis kell a magántanár, szerinted miért létezik egyáltalán magántanár??Mert az emberek nem tudják hova tenni a pénzüket?

Fhu, de felidegesített ez most :D

2022. jún. 7. 15:58
 56/71 A kérdező kommentje:
A magántanárok drága pénzért tanítják meg azt, amit az iskolában tanulnak a diákok. A magántanárok a legnagyobb maffia jelenleg Magyarországon. Érdekes, hogy mások szorgalommal az iskolában meg tudnak tanulni mindent. Nekem is voltak nehézségeim például földrajzból, mégsem rohantunk drága pénzért privát oktatóhoz, hanem addig tanultam, amíg meg nem jegyeztem. Lehet, hogy az életben nem fogja használni ezt a tudást, de ez iskolában ez az ELVÁRÁS, aminek MEG KELL FELELNI! Nem tudom ismerősek-e ezek a kifejezések?
2022. jún. 7. 16:03
 57/71 anonim ***** válasza:
100%
Huu kérdező, sajnállak. Annyira mérhetetlenül ostoba vagy
2022. jún. 7. 16:03
 58/71 anonim ***** válasza:
85%
Neked egyébként milyen iskolai végzettséged van?
2022. jún. 7. 16:04
 59/71 A kérdező kommentje:
#57 Látszik, hogy téged sem neveltek meg!
2022. jún. 7. 16:04
 60/71 A kérdező kommentje:
A férjemmel együtt mindketten jogászok vagyunk. Szóval, ha az aluliskolázottságunkról próbáltál tanúbizonyságot tenni, akkor ez nem jött össze.
2022. jún. 7. 16:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!