Szülők! Ti mivel szankcionál(ná)tok, ha a gyerek megbukik év végén?
"Ha elküldöm magántanárhoz, akkor csak azt látja, hogy a bukásért cserébe még méregdrága privát tanárhoz járhat." Nem hiszem, hogy ezt jutalomként éli meg, hogy nyáron tanulhat strandolás vagy bulizás helyett és nincs zsebpénz, mert arra megy el. Ez szerintem is a legjobb megoldás.
Egyébként szerintem sem foglalkoztál a gyerekeddel, pedig kellett volna. Lehet, hogy nem alsós, de nem is felnőtt és most jól elszúrhatja az életét, ennyit nem ér meg. Az első, vagy legalább második, harmadik karónál kellett volna büntetni pl. telóelvétellel, zsebpénzmegvonással, de felajánlani valami jutalmat, ha javít, na meg kérni fogadóórát. És ha az szükséges, korrepetálásra járatni, ha te nem érsz rá vagy kevés vagy hozzá.
Szerintem neked nincs is gyereked, csak jöttél ide hangulatot kelteni.
Ha van:
A matek és a fizika pont nem olyan tárgyak, amit csak úgy meg lehet tanulni, ha nem érti. "Kérdezze meg a tanárt." Te jártál iskolába? Vágod, hogy a matek évről évre egymásra épül? Ezek szerint mindig ötös volt , csak most bukott meg, mert nem tanult a büdös kölyke, ugye? Ha nem, akkor kb.3-4 évnyi anyagot kéne elmagyaráznia a tanárnak, hogy megértse. Nyilván nagyon életszerű 🙄
Mit csinálnék? Magántanárt fogadnék. Nem most, már rég megtettem volna, amikor látom, hogy baj van. Ha nagyon ki akarsz vele cseszni, annyit megtehetsz, hogy zsebpénz helyett fizeted a tanárt.
"Ti mivel büntetnétek még ilyen esetben?" Úgy érted, azon kívül, amiket felsoroltál? Kerékbetörés? Felnégyelés? Bár, gondolom, szerinted ezek túl enyhék🤔
#24 Magának tanul, nem a szüleinek. Már a második elégtelennél elmagyaráztuk neki, hogy aki nem tanul az hogyan végzi. Nem hülyegyerek, fel kellett, hogy fogja, hogy a jövőjét neki kell kreálni. Miért lett gyenge? Mert cseszett tanulni és fontosabbak voltak neki a haverok és a sport! Akkor is megmondtuk neki, hogy ennek nem lesz jó vége és, ha bukni fog, akkor csúnya világ lesz. Nem hallgatott ránk!
#25 Már ne haragudj, de ha ennyire zseni voltál, akkor hogyan nem tudtál összekaparni egy elégségest és hogyan jutottál a bukáshoz? Napi négyórás diákmunkába senki nem hal bele és simán tud készülni a pótvizsgára, ha akar. Sőt mehet magántanárhoz is, ha akar, de azt neki kell finanszíroznia. Volt zsebpénze és a diákmunkával is keres majd.
Én is megbuktam 16 évesen matekból.
A szüleim iszonyat mérgesek voltak, de emellett nem voltak hülyék, és tudták, hogy ha osztályt ismételek, akkor simán kicsúszhat az egész életem. Ezért magántanár járt hozzám egész nyáron. Ma két diplomám van, de ha akkor ott nem megyek át a pótvizsgán, szerintem nagyon elkallódtam volna.
Az a baj, hogy sem a matek, sem a fizika jó része nem olyan, hogy leülöd, és beseggeled. Aki nem érti, az nem érti, és nyár van, még órák sincsenek. Egyedül nem fogja tudni megtanulni. Azzal számolj, hogy ha nem tanul nyáron valakivel, aki érti is az anyagot, akkor évet fog ismételni.
Kérdező, nehogy elhidd, hogy itt bárkinek is van releváns tapasztalata. Csak elmélkednek, meg előadják a nagy bölcset, a valóság meg köszönő viszonyban sincs azzal, amit itt levágnak.
Amúgy meg a gyereknek elég büntetés lesz, mikor a többiek jövőre eggyel fentebb járnak majd, mint ő, ha megbukik.
Jövőre majd elgondolkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!