Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szülők! Ti mivel szankcionál(n...

Szülők! Ti mivel szankcionál(ná)tok, ha a gyerek megbukik év végén?

Figyelt kérdés
A 16 éves fiam fizikából és matematikából bukni fog. Hiába mondtuk neki, hogy tanuljon, nem foglalkozott vele és megvan az "eredménye". Ami idáig biztos, az a zsebpénz megvonás, nyári munka, szobafogság, a barátaitól való teljes eltiltás. Ti mivel büntetnétek még ilyen esetben?
2022. jún. 6. 18:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
35%
31. Tehát neked lehet csak másnak nem. Ki vagy te, valami gyakori népe felett álló öreg bölcs? A te véleményed is ugyanannyira semmit ér :D
2022. jún. 6. 20:22
 32/71 anonim ***** válasza:
78%

30

Nem kell elhinni. :) Vétek hibákat, ezért is nem lett 100% a magyar érettségim. Csak 95. :) És ez is már 10 éve volt, egyetemen meg természettudományi szakon voltam.

27

Úgy, hogy a matek és a fizika az nem ment, hiába ültem felette órákat, hiába oldottam a példákat. Nehéz felfogni, ugye? Mondod te, aki még a 16 éves gyerekének sem tud segíteni, mert azt az anyagot már maga sem érti.

2022. jún. 6. 20:25
 33/71 anonim ***** válasza:
93%
Minden nap fix időt tanulással töltsön, ki is kérdezném valamennyire. Magántanart ha kell fizetnem és muszáj lenne eljarnia, valószínűleg kelleni is fog mert ezek nehéz tárgyak és jó lenne ha meg is értené. Valószínűleg a tanár is sok feladatot fog adni. A maradék idejében járhatna találkozni a barátaival, ez is fontos,szobafogsag nem lenne. Zsebpénz megvonása jó ötlet de inkább csökkentés formájában hogy 1-2 program azért kijojjon belőle, de azért nem tudjon sok mindenre jutni belőle, mert most a tanulás az első. Munka azért nem jó most mert a tanulástol venne el az időt max 2-3 hétre ha mégis fontosnak tartod.
2022. jún. 6. 20:55
 34/71 anonim ***** válasza:
67%
El sem tudom képzelni, hogy a gyerekem bukás közeli állapotba kerüljön... Nagyon le kell sz*rni ahhoz szerencsétlent. És mi van akkor ha te nem vagy matek/fizika zseni? Utána kell nézni, azért nem egy egyetemi szintet kérdeznek...
2022. jún. 6. 21:00
 35/71 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező!

És év közben, amikor már láttátok, hogy egyre nagyobb a baj, miért nem fizettetek neki magántanárt?

Most a gyerekedre mutogatsz, hogy megbukott. De valószínűleg nem bukott volna meg, ha magántanár foglalkozott volna vele.

És nagyon helyesen írták többen, hogy a matekhoz és fizikához kell érzék és kell magyarázat. Adott esetben sokkal több, mint amire órán idő és lehetőség van.

2022. jún. 6. 21:01
 36/71 anonim ***** válasza:
90%
A matekot meg a fizikát érteni kell, ha bemagolja a definíciókat nem nem képes alkalmazni, akkor persze, hogy megbukik. Inkább ti nézzetek magatokba. Miért nem tanév közben kértetek segítséget az iskolától, a matektanártól, miért nem fogadtatok magántanárt? A gyerek nevelése nem ér véget 16 éves korában, ti szülők gyöngye!
2022. jún. 6. 21:06
 37/71 anonim ***** válasza:
23%
Nyári munka valami nagyon szar helyen, hogy megértse miért kell tanulni.
2022. jún. 6. 21:06
 38/71 anonim ***** válasza:
16%
*ha bemagolja a definíciókat és nem képes alkalmazni
2022. jún. 6. 21:08
 39/71 anonim ***** válasza:
19%

Akkor leírom a sztorimat.

Első gimiben félévkor 5, év végén 3 tantárgyból buktam. Nem engedtek pótvizsgázni,évismétlés. Anya nyilván nem volt boldog,de nem volt bünti,csak annyit kérdezett,nem ciki-e? (De,nagyon az volt). Neki is mindenki mondta,zárjon be, semmi buli meg barátok etc. De anya sosem volt keménykezű velünk. De tanultam az esetből. Felfogtam,hogy én voltam hibás,nem tanultam, lesz.rtam az egészet. Onnantól kezdve még csak a bukás szele se ért el,csak matekból de abból menthetetlenül hülye vagyok ( kb.5 különtanár, fakt és otthoni görcsölés után is éppen kettes lettem).

Na ez én vagyok,viszont te ismered a fiad. Van-e annyira "lelkis",hogy megbánja/szégyelli a dolgot és összeszedi magát,ezzel lehet egy -tanulás mellett-elfogadható,jó nyara,vagy muszáj vagy vele keménynek lenni,mert tojik rád,de ezzel meg lesz egy totál szívás,semmilyen nyara? Beszélj vele erről. Adj neki időt,nézd meg,tanul-e rendesen tiltások,bünti nélkül és ha nem,maszerint szankcionálj. De ne legyél kemény,mert 16 évesen bevillan a dackorszakos piros gomb és azért se fog tanulni és még "utálni" is fog.

Ps.19 éves korom óta tartom el magam,egész jól keresek,lett egy rendes férjem,most van 2 éves fiam. Szóval nem züllöttem el,vagy ilyesmi, a bukások miatt. :)

2022. jún. 6. 22:49
 40/71 anonim ***** válasza:
62%

40 vagyok

Még annyit írnék a sok perfekt szülőnek,hogy nem mindenki ér rá fogalkozni azzal,tanul-e a gyerek. Apám kisemmizett és itthagyott minket, anya 3 helyen melózott,hogy ne kerüljön utcára 2 kiskorúval. (Most 2 háza is van). De sok év kellett,hogy összeszedjük magunkat. Szegény nagyon ki volt merülve, mondjuk ez is motivált utólag,hogy értem dolgozza ki a belét én meg bukdácsolok és égetem őt..

De a lényeg,ha megfeszült volna se ért volna rá még tanulni is velem. Kérdezte,tanultam? Kész a házi? Én meg bólogattam..ő meg elhitte. Nekem nagyon kellett ez a pofon az élettől,nem is bántam meg igazából.

2022. jún. 6. 22:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!