Egy gyerek lehet azért elmaradott mert nem foglalkoznak vele ?
Szóval tudna wcbe bilibe kakálni meg pisilni, de a gonosz anyja inkább cseréli a pelenkáját? Az sokkal macerásabb, miért tenne ilyet?
Nem vagyok ősanya, csak nem kerek a történeted. Főleg az ovi része. Ha nem akarna vele foglalkozni, csak bedobná taknyosan.
De te most komolyan ilyen nehezen fogod fel dolgokat ?
Miért tanítunk meg egy gyereket a wc be végezni a dolgát mert könnyebb ? Nem!! mert ez az élet dolga . Egyszerubb kicserélni mint megtanítani és foglalkozni vele addig is .
De most komolyan szerinted ez egy normalis dolog hogy pelenkás 5 evésen ? Nem csak éjszaka ! Egesznap !
Az oviba meg fel kell kelni időbe elkészíteni a gyereket . Útnak indulni időben buszra szállni .megküzdenünk a gyerekkel ha pl nincsen kedve. nem egyszerűbb majd felkelni valamikor és otthon maradni ha a gyerek ugyis elvan a tv elött egesznap meg a szobában . Nem kell értemenni delután . Stb
Tudod itt az anyánál is oriasi gondok vannak az idoben felkeléssel . Igy mar érted ?
Tudom, hogy az élet rendje hogy nem kakálunk pelenkába, de sokkal macerásabb pelenkázni, mintha a wct vagy bilit használná, amit ezek szerint tudna....
Sajnálom, nem kerek. Nem vagy szimpatikus se, és szívesen meghallgatnám a másik oldalt. Orvoshoz elvinni nem lusta hogy legyen igazolás? Meg miből él? Dolgozni se jár, ha ennyire lusta?
Én megértem, mit nem ért itt más.. De nem tudom mit rugózol a normálison, meg van mondva, hogy a gyereknek visszamaradt az értelme- értelmi sérült.
Pelenkázni nagyobb szívás, mint wcre "szoktatni", de ha nálad megy, nem is az a baj, hogy szoktatni kell, hanem elmenne ott is magától. Szerintem tök oké, hogy 5 évesen pelenkás egy értelmileg nem ép gyerek!
És azt is megértem, hogy nem sok értelme van egy pelenkás, értelmi sérült gyereket bevinni integrált intézménybe, ahol kiutálják és igyekeznek megszabadulni tőle abban a napi 4 órában is, mindenért hazaküldik, stb, gondolom fel sem fogja, tiltakozik kézzel lábbal rugkapálva.. Illetve egyáltalán hogy járhat oda pelenkásan? Nem lehet, hogy az ovi nem látja így szívesen, anyukának meg indirekt mondták, hogy "nem lesz itt jó a gyereknek így nem tudjuk ellátni, járjon kevesebbet, hogy ne terheljük?" az én gyerekemnél ezt mondták, a napi 4 sem ment, "kezdjük kicsivel a gyerek érdekében anyuka".. Ezt csinálják a problémás gyerekek szüleivel..
Menj, vidd be oviba, oldd meg, meglátod hogy fogadják bent, milyen nehéz összekészíteni, és hozd el egy szabadnapodon, hogy megnézd hogy kapod vissza.. Valószínűleg ki lesz bukva, csupa sérülés, veszekedés, kudarc, rossz kedv..
Szerintem nagyon embertpróbáló nem átlagos gyereket nevelni, pláne hogy pelenkás is, és az értelme sincs a helyén.. igazán nem tudom mit vártok, valószínűleg nem lesz önálló élete, nem tök mindegy, hány évesen lesz szobatiszta? Elég sulira összekapnia magát, úgyis egymibe kell majd mennie tanakos osztályba, ott pedig olyanok a gyerekek, hogy.. szóval leginkább az önállóságot tanulják, öltözést, wc használatot, kézmosást, ceruzafogást és kb félévnyi anyagot másfél év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!