Egy gyerek lehet azért elmaradott mert nem foglalkoznak vele ?
Hogy ne lehetne?!
Bőven meglátszik még középiskolás korban is, hogy kivel foglalkoztak kisgyermekkorától kezdve rendesen, és ki az, aki csak úgy nőtt fel, mint a gomba.
De azért ez nagyon extrém helyzet.
Ha már kimegy az udvarra szaladgálni, már attól fejlődik. Óvodában fejlődik. Csak nincs lekötözve egész nap. Lehet, hogy inkább más gond van.
Sajnos nem.
De láttam már olyan eseteket, amikor a gyerek fejlesztő tagozatra került, holott nem ott lett volna a helye, mert az egyetlen gond az volt vele, hogy nem volt megfelelően szocializálva és fejlesztve. Magyarán a szülei egy életre megnyomorították, csak azért, mert a saját kényelmük fontosabb volt és b@sztak foglalkozni a gyerekkel...
És ez miben nyilvánul meg? A gyerek mindenhol ott van, nem tudsz nem foglalkozni vele. Nagyon nagy divat ezt mondogatni újabban, hogy semmi más baj nincs vele, csak nem foglalkoznak vele otthon. Ismered a körülményeket? Az én fiamra is ezt mondja a rokonság, és gőzük sincs róla, hogy mennyi fejlesztőhöz, pszichológushoz, sportra elhordtam. Színezünk, játszunk, játszótérre megyünk minden nap. A rokonság megjegyzése:
-Semmi baj nem lenne vele, csak egy kicsit foglalkozni kéne vele!
Ja, egy kicsit? Akkor lehet az a baj, hogy túltoltuk.
Foglalkozzon mindenki a saját dolgaival, ne a máséval.
De pl ha mindig arra hivatkozik hogy beteg és nem viszi oviba .
Csak a tv és telefon van mindig a kezébe adva , egy panelszobában ahol semmi inger nem éri .
Én is ettől félek hogy egy életre meg lesz nyomorítva ilye n hozzáállással . Ja és semmi szervi , agyi baja mert nagyon sok vizsgálaton volt . Csak visszamaradottság .
Már önmagaban az is hatalmas előny ha egy gyereknek rendszereen felolvasnak meseket.
Ez a villanypasztoros megoldas gyak. erzelmi elhanyagas.
5.-ös értélek, te biztos jó anya vagy !
Pl a gyerek nem tud öltözni magától csak le van szedve meg raadva gyorsan a ruha . Nem tud enni magátol mert par falat belé van tömve ha van mert csontsovány. Pelenkás mert ? Nemtudom miért . Hashajtózva van minden nap mert szorulásos mert nem eszik rendesen . Nem beszél, nem tud játszani.
Nem megy oviba mert lusta az anyja . Ilyenkre gondolok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!