Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Egy gyerek lehet azért elmarad...

Egy gyerek lehet azért elmaradott mert nem foglalkoznak vele ?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok , hogy pl: nem jár közösségbe ,oviba . Csak telefon van a kezébe adva egésznap . Szinte csak azokból a videókból beszél szavakat angolul ,magyarul 5 évesen . Még pelusos . Stb
2022. ápr. 20. 21:42
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
Igen en is ezt gondoltam hogy milyen jó anya hogy viszi kivizsgálni ... az emelt családi reményében .
2022. ápr. 20. 22:09
 12/45 anonim ***** válasza:
72%

Te ki vagy a sztoriban?

Én ezt elhanyagolásnak gondolom, s rápattintanám a helyi családsegítőket. A gyereknek lehet, megváltás lesz: kiemelni ennyiért talán nem fogják, de ha ráijesztenek anyukára, egy évig-másfélig ránéznek rendszeresen, keresnek fejlesztőt a gyereknek... az is lehet, összekapja magát, ha tényleg csak lusta. Ha meg nyerészkedik a gyerekből (emelt családi), akkor meg pláne gyermekvédelem.

2022. ápr. 20. 22:54
 13/45 anonim ***** válasza:
83%

Engem is érdekelne, hogy te ki vagy!

Az emelt családi pótlék nem olyan nagy biznisz, az egész olyan, mintha csak találgatnál. Óvoda köteles gyereket egyébként is vizsgálnak, a mentesség nem jár attól, hogy a szülő lusta, ha meg egyébként óvodás, akkor a pedagógusok jelentik, ha az anyuka nem viszi orvosi igazolás nélkül.

2022. ápr. 20. 23:07
 14/45 anonim ***** válasza:
72%

Anyós vagy, mi?

Kétlem hogy a fele is akár igaz annak amit mondasz.

2022. ápr. 21. 00:06
 15/45 anonim ***** válasza:
76%
Ha napi sok órát tévézik, telefonozik kisgyermekkorától kezdve, akkor igen, visszavetheti a fejlődésben. Pl létezik virtuális autizmus is.
2022. ápr. 21. 06:01
 16/45 anonim ***** válasza:
82%
Ha egy 5 éves gyerek pelenkás és nem beszél, azt kiszűrik az oviban, és ezért viszik fejlesztőbe, nem az emelt családi miatt, atyaég. Azt írod, állítólagos betegség miatt nem viszi oviba: ha lenne gyereked, tudnád, hogy kerek 2 éve, amióta tart a Covid-hiszti, egyet fúj a gyerek az orrán, és hazaküldik egy hétre. Manapság sajnos az az elvárás, hogy minden szíre-szóra tartsák otthon a gyereket, akkor is, ha amúgy semmi baja.
2022. ápr. 21. 06:57
 17/45 anonim ***** válasza:
74%

Mi az, hogy "csak" visszamaradottság?

Hát nem elég neked, hogy sérült az értelme? Ez mindent hoz magával, az egymikben arra tanítják őket még suliban is, hogy legyenek önállóak, mossanak kezet, stb.. Mellesleg ha nincs speciális ovi, akkor nagyon nagyon a peremre kerülnek, örülnek, ha megszabadulnak tőlük, abban a napi 4 órában is igyekszik csökkenteni a bejárásukat, stb.. Ne aggódj, jövőre már nem fogja tudni kikerülni a gyerek az ovit, addig is megúsztak bent pár dührohamot, illetve megúszta ő is a gúnyolódást, bunyókat. Olyan 4 éves korig valamennyire elfogadóak a kicsik, de 5-6 évesen már nem.

Nem lehet ettől értelmi sérült. Amúgy én(meg sok gyerek) csak nőtt, mint a gomba, nem színeztek velünk, nem játszottak velünk, mert "ők felnőttek, találjuk fel magunkat". Mi feltaláltuk, engem a tv nevelt, nagyon magas iqm van, minden délután, hétvégente végig azt néztem, mellette kicsit voltam kint is, de nem játszottam másokkal, nem voltak barátaim, csak ugye az oviban. Ez születési dolog, genetika, az anyja nem tehet róla.

Gyerekem csoportjában volt értelmi sérült lány, volt bent egy olyan játék, ami ha megnyomtad, világított és hangot adott. EGÉSZ NAP azt nyomkodta, ők jobban rákapnak ilyenekre, amikor meg valamit muszáj volt váltani, mert nem hagyhatták ott egyedül, úgy üvöltött, rugdosódott, mintha nyúznák, pedig elvileg nem volt súlyosan sérült. Ez volt a kedvenc szokása, a másik meg a mszturbálás. Napi 2-3 órától nem lesz semmi baja. Az tök jó, hogy megtanul egy két szót, de gondolom magyarul is mond valamit, nem?

Van itt egy enyhe értelmi sérült kislány közel hozzánk, vele rengeteget foglalkoznak, integráló ovi, majd spec suli, de nem változik. Nem a foglalkozástól függ! Lassan beszél, kevésbé választékos, látod, hogy üresen bámul, olyan, mintha mindig le lenne szedálva, legtöbbször csak néz téged, vagy néz valamit, mindig ilyen volt, babának is. A gyerekekre MINIMÁLISAN hat a nevelés. Ismerek olyat rajtunk kívül is, akinek a gyerek viselkedése miatt minimális ovit javasoltak, 2-4 óra fokozatosan növelve, illetve olyat, aki végig csak 2 órát járt a 4 év ovi alatt, nem maradtak ki semmiből.. Bár az enyém akart járni, csak nem maradhatott, majd öngyilkos akart lenni, ha beviszik és szökött, a másik gyereknél stabil 2 óra volt, ennyi bőven elég volt neki, ilyenkor is csak fejlesztést kapott.

2022. ápr. 21. 07:15
 18/45 anonim ***** válasza:
92%
#16: én is úgy gondolom, hogy még ha csak ritkán is megy oviba, tutira észreveszik, hogy ötéves és nem szobatiszta... És értesítik a gyermekvédelmet, ha a szülők nem partnerek a kommunikációban...
2022. ápr. 21. 08:13
 19/45 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező! Nincs olyan hogy nem jár oviba! Kötelező az óvoda 3 éves kortól.
2022. ápr. 21. 08:14
 20/45 A kérdező kommentje:
Az apa vagyok de pont ezért nem akartam leírni ki vagyok én ebben a történetben mert ha írom , hogy anyós stb akkor nyílván túl van színezve a dolog . Mindig is egyedül nevelte az édesanya a gyereket . Nekem nem célom elvenni tőle de látok amit látok és már bicskanyitogató ahogy látom tönkre tesz a nemtörődömségével egy életet. Orvosi igazolásai vannak egy kis nátha ezaz . Ebben az evben megtudom számolni egy kezemen hányszor ment oviba, és ez igy működne covid idején azért ez túlzás !!
2022. ápr. 21. 08:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!