Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan lehet az autista...

Hogyan lehet az autista "rohamot" kezelni?

Figyelt kérdés
3 éves lányom autista gyanús, igaz voltunk pedagógiai szakszolgálaton, ott a vizsgálat nem mutatott erre, és korábban sem volt ennek jele. De az utóbbi időben nagyon furán viselkedik, "rohamok" jönnek rá, ordít, nem lehet gyakorlatilag sehogy kizökkenteni belőle, szemkontaktust sem igazán tartja. Arra lennék kíváncsi, hogy egy autista gyermeket hogyan lehet kizökkenteni egy ilyen állapotból. Persze ő nem biztos, hogy az, pszichológus folyamatban van, de most az ünnep miatt ez is tolódik, addig meg jó lenne vmi támpont, hátha segítene, mert már teljesen el vagyok keseredve, annyira nehéz vele sokszor.

2022. ápr. 14. 16:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az enyèm is utalta ha ölelgetni pròbàljàk közben. Fokozatosan növi ki. Szerencsère oviba, iskolaba az enyèm nem jàr.
2022. ápr. 17. 21:26
 12/16 anonim ***** válasza:
69%

Én autista vagyok és alapból nem szeretem, ha hozzám érnek, nemhogy akkor, ha összeomlottam valami miatt. Olyankor azt is utálom, ha az arcomba bámulnak és nem hagynak nyugton. Sok autista ismerősöm van így. Mind magasan funkcionálunk.

Meltdown esetén hagyd őt békén. Majd amikor valamennyire lenyugodott, akkor lehet próbálkozni a megbeszéléssel. Ne nyúlj hozzá, ne nézz a szemébe, ne vágj pofákat, ne beszélj erélyesen vagy magas hangon. Nyugodt, kedves hangon beszélve, lehetőleg minél monotonabb hanglejtéssel, nem őt bámulva, nem túl közel ülve, nem sok információt átadva egyszerre. De ameddig nem reagál rád, rohama van, addig tényleg jobb békén hagyni, különben csak fokozod a zaklatottságot. Az autistáknak olykor szükségük van arra, hogy kiadják magukból a felgyülemlett feszültséget. Egyedül lehetőleg. Sokan el is vonulnak, szaladnak ilyenkor egy eldugott helyre vagy a szobájukba bezárkózva. Ez annyi idő, amennyi. Nem tudsz mit tenni. Nem is kell. Nekünk mások az igényeink, nem ugyanúgy működünk.

2022. máj. 1. 22:17
 13/16 anonim ***** válasza:
69%

Tényleg nem értem mit kell erőszakoskodni annyira az öleléssel. Attól, hogy a nem autista anyukáknak ez jó, fel kéne fogni, hogy nekünk autistáknak nem az. Attól hogy az évek alatt megtanuljuk tolerálni, még jól nem fog esni. Ha nem komfortos, nem kéne erőltetni. Pont az ilyen elfojtott dolgok, ránk erőszakolt normák miatt szoktunk egyre gyakrabban kiborulni. Nem lehet évekig úgy élni, ahogy nekünk nem komfortos. Persze megpróbáljuk, mert nem akarunk nagyon kívülállónak látszani, meg akarunk felelni, hogy ne bántson a környezetünk minket, de ebből előbb-utóbb probléma lesz.

Első körben érdemes lenne kideríteni mi zavarja ennyire a kislányt. Ok nélkül nem szoktunk ennyire kifordulni önmagunkból

2022. máj. 1. 22:26
 14/16 anonim ***** válasza:
A pedagógia szakszolgálat, de még a pszichológus véleménye sem mérvadó. Csak és kizárólag pszichiáter szakorvos tudja érdemben eldönteni, hogy autistáról van-e szó. Esetleg egy másik autista is, mivel felismerjük, ha valaki ugyanúgy működik, mint mi.
2022. máj. 1. 22:31
 15/16 anonim ***** válasza:

Ismét eldöntöttem, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy ide kommenteltem. Eszméletlen, hogy mennyire pofátlanok tudtok lenni.

Leírtam, hogy az én gyerekemnél mi jön be, nem állítom, hogy mindenkinek ugyanaz, de próbáltam segíteni. Erre jön a fikázás. Akkor tomboljatok egyedül, amíg agyvérzést nem kaptok, vagy a szomszéd rátok nem hívja a rendőrséget, egészségetekre.

2022. máj. 2. 12:12
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg több autistát ismerek, aki ha kiborul, megy anyukájához vigaszt keresni. Nem minden autista egyforma, de akkor legyetek meg magatokban.
2022. máj. 2. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!