Autista kislány felvilágosítása?
Mostanában sokat kérdez arról,hogy miért ilyen a nemi szerve a kislányoknak,nőknek,és miért olyan a fiúknak,férfiaknak. Mire való.
Eddig még elintéztem azzal, hogy ott pisilünk. De a 120as IQ-jával ez nem sokáig fogja csillapítani az érdeklődését.
Ráadásul látta már a császár heget a hasamon,szóval tudja,hogy ő ott született meg. A doktorbácsi kivette,ezt szoktam mondani. Ezt elfogadta,ezzel nincs is baj.
De én még korainak tartom azt elmondani,hogy igazából honnan,és hogy születik a kisbaba.
Viszont nagyon forszírozza mostanában...hajlamos a betapadásokra (egy-egy téma rögzül nála hetekre-hónapokra is).
Szóval,ötlet? 6 éves a kislány, most töltötte a hónap elején.
A figyelemelterelés korlátozottan működik,de próbálkozok. Szerintem ehhez még kicsi.
Ezeket a 4 éves ( nem auti) lányom màr tudja…
Amikor kérdez mindig válaszolok neki.
Nem kezelem tabunak, és nem gondolom, hogy bármihez kicsi..ha egyszer meg tudja fogalmazni a kérdèsèt.
Válaszolj nyiltan a korának megfelelően.
Ismerem a lányomat,pont ezért vagyok bizonytalan. Hajlamos félelmeket gyártani. Ezek néha komolyan akadályozzák a mindennapi életünket is.
Attól tartok,hogy kivetítené magára,és esetleg félne utána. Valamitől,bármitől.
De úgy érzem,hogy anélkül,hogy a válaszolók ismernék őt,nem is adhatnak releváns választ.
Bocs,hogy csak most jöttem rá.
Mondd el, ahogy tudod, de ne hazudj neki. Azt sem, hogy nem tudod elmondani neki, mert máshonnan úgyis hallani fogja.
Az 5 éves lányom egyik nap úgy jött haza oviból, hogy orvosi kifejezéseket használva elmagyarázta a baba születését, mert a csoporttársa bent volt az anyjával a terhes gondozáson az orvosnál, végig hallgatta és elmesélte A-tól Z-ig a többieknek. Nem lehet kikerülni.
Én épp tegnapelőtt jöttem ,,zavarba",hogy hogyan fejezzem ki magam a 4 éves lányom előtt.Többször felmerült mostanában ,hogy hogyan született, hogy jött ki a pocakból és eddig elég volt ez a heget megmutatom, hogy ni innen jöttél, most viszont nagyon kötötte az ebet a karóhoz, hogy oké, hogy ő ott, de más babák azok hol:) Én a végén mondtam neki, hogy vagy úgy születnek ahogy ő, vagy nunuson keresztül.De ezt az utóbbit is inkább azért mondtam így , mert elkezdte fújni, hogy a fenekén keresztül jönnek ki:D azt meg nem szerettem volna, hogy ilyeneket mondjon máshol:D
Őszintén szólva ezzel a felvilágosítósdival meg vagyok kicsit lőve, legalábbis ilyen kicsi gyerek esetén, de azért egy 6 éves gyereknek már biztos nem korai ilyenről beszélni, ha érdekli és kérdez.
Ha bizonytalankodsz hamarabb pánikbaesik.
A gyerekek, ha auti ha nem sokszor elfogadják tényként a dolgokat.
Emlékszem, amikor a nagyim közölte, hogy a nunimon jön ki a gyerek (5 -6 éves voltam, de még ovis)
Mondtam, hogy az nem lehet.
Ő visszakérdezett mennyivel lehetségwsebb a köldökömön, amit addig feltételeztem.
Akkor vállatvontam és tènyként kezeltem, amit mondott.
Csak azért maradt meg bennem, mert nagyim nem sok komoly témát pengetett meg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!