Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autista kislány felvilágosítása?

Autista kislány felvilágosítása?

Figyelt kérdés

Mostanában sokat kérdez arról,hogy miért ilyen a nemi szerve a kislányoknak,nőknek,és miért olyan a fiúknak,férfiaknak. Mire való.

Eddig még elintéztem azzal, hogy ott pisilünk. De a 120as IQ-jával ez nem sokáig fogja csillapítani az érdeklődését.

Ráadásul látta már a császár heget a hasamon,szóval tudja,hogy ő ott született meg. A doktorbácsi kivette,ezt szoktam mondani. Ezt elfogadta,ezzel nincs is baj.

De én még korainak tartom azt elmondani,hogy igazából honnan,és hogy születik a kisbaba.

Viszont nagyon forszírozza mostanában...hajlamos a betapadásokra (egy-egy téma rögzül nála hetekre-hónapokra is).

Szóval,ötlet? 6 éves a kislány, most töltötte a hónap elején.

A figyelemelterelés korlátozottan működik,de próbálkozok. Szerintem ehhez még kicsi.

2022. márc. 19. 21:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

"persze, hogy jó, az autistáknak sokszor jobb az IQ-juk."

Egy fenét. Tipikus tévhit, amit az esőember és hasonló hollywoodi marhaságok táplálnak.

Az aspergeresekre valóban igaz, hogy átlagos vagy kicsit magasabb, de az aspik az autisták kis részét alkotják csak.

És nem csak kommunikációs difi, hanem eltérő idegrendszeri funkcionalitás, ami rossz esetben teljesen megbénítja az önálló élet lehetőségét.

2022. márc. 20. 08:52
 12/18 anonim ***** válasza:
64%
Sehàny èves kislàny könyv. Nàlunk a 2,5 èvea lànyom is tudja, hogy a pocimban volt ès van kaka, pisi ès baba lyuk.
2022. márc. 20. 13:13
 13/18 anonim ***** válasza:
81%

7 éves autista lányom van, már képben van, de nem igazán érdekli.

Mikor úgy gondoltam elmondom, már kérdezett róla felületesen korábban, mikor el akartam mondani, megkérdeztem érdekli e, és elmondtam. Jó döntésnek gondolom, bár neki is lett félelme, hogy fájni fog a szülés, de fél a rovaroktól meg 50 másik dologtól is, szóval különösebben nem kavar fel a dolog.. így is jól alszik és a hétköznapjait nem befolyásolja.

Nem kell semmi extrára gondolnod, szép tudományosan add elő neki, vegyél hozzá könyvet(gyerekeknek is van ilyen, nem csak tiniknek), hogy a beszélgetés után tudja lapozgatni. Szép nagy vonalakban, kiemelve, hogy ez nem most lesz, jó sok ideje van még.

2022. márc. 21. 07:24
 14/18 anonim ***** válasza:
65%

Na persze, A sehány éves kislány. Abba annyi van, hogy anya egy szép napon ráébredt, hogy gyereket vár. :-/

Azt simán el lehet magyarázni, hogy hol jön ki a baba, meg hogy a hasába nő stb., de az én 6 éves fiam olyanokkal jön, hogy hogy kerül be a baba, meg hogy addig hol van, amíg meg nem születik?

2022. márc. 21. 11:13
 15/18 anonim ***** válasza:
71%
Ha nagyon érdekli, megszerzi az információkat. Én 4 évesen olvastam, az emberi betegségek volt a speciális érdeklődési köröm, anyuék nem tudtak leállítani, az utcán megkérdezem a vak nénit, hogy miért olyan a szeme, nekem is beragadt a téma, hosszú évekre. 6 évesen megtaláltam anyu könyvespolcán a betegségekről szóló könyvet, rongyosra olvastam és iskolában felvilágosítottam a többieket mindenről latin kifejezésekkel. Sok dologról nem hitték el, hogy létezik (agydaganat, menstruáció) és egy darabig ki is voltam közösítve. Jobb, ha őszinte vagy vele. Üdv:egy aspi
2022. márc. 21. 11:35
 16/18 anonim ***** válasza:
82%

Nemtudom mi bajod azzal a magyarázattal, hogy "a felnőtt férfinél is van egy meg, és a felnőtt nőnél is van egy mag belül a testükben. Ha ez a két mag találkozik felnőtteknél, akkor kisbaba kezd belőle fejlődni" A mag olyan kicsi, hogy nem is látod. A felnőtt bácsi rakja bele a saját magját a néni hasába, és ott találkozik és fejlődik a kettő babává. Hogy rakja bele? A felnőtt férfiak bedugjak a felnőtt nők puncusába a fütyijüket. Kisgyerekek, és nagy gyerekek ilyet nem csinálhatnak és nem is nagyon szoktak róla beszélni, mert nem illik. Gyerekek sem felnőttekkel, csak felnőttek egymással. Ezt hívják a nagyok szexnek. Ha kérdésed van, fordulj hozzám nyugodtan"

Az enyém kb ennyit tud, meg meséltem még a menstruációról is, mivel lány, hogyha a mag (én sejtet használok, vagy kicsi részt), nem találkozik a másikkal, akkor minden hónapban kijön a testünkből, és kicsikét vérzik, általában nem fáj, ha mégis, akkor is csak kicsit. Ez a menstruáció, ami téged még nem fog érinteni legalább 2-3 évig, de lehet, hogy csak 8 év múlva, sosem lehet tudni.

Nincs ebben semmi ciki, szépen tárgyilagosan "gyerektudományosan" kell elmondani.

2022. márc. 21. 11:37
 17/18 anonim ***** válasza:
52%
15, de cuki vagy, nálunk az amúgy is ilyen horrorvonalon mozgó kislány (tudjátok, kísértettöténetek, szellemek, ezek a tipikus alsós ottalvósbulis hülyeségek) találta meg az iskolakönytárban(!) a felsős biológiakönyveket, na AZ ijesztő volt... XD mi értékeltük volna a tárgyilagosságot inkább :D
2022. márc. 22. 13:38
 18/18 anonim ***** válasza:

Van egy könyv. Az a címe, hogy "Így működik a tested"

Én azt kaptam meg ennyi idősen és az én gyerekeimnek is megvettem.

Jópofa robot rajzok mutatják be tényszerűen, hogy mi történik és persze szöveg is van, amit együtt elolvashattok.

2022. ápr. 15. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!