Autista vagy mi lehet még?
Jézusom.
Akkor leírom. Még nem kell szemkontaktust tartania.
De ha az orvosnak se hiszel, nekünk miért tennéd?
Nekem nem tartott szemkontaktust és autista. De sok mást se csinált. Van még más probléma is?
Igazából elég kevés az info, sokan azt hiszik nincs szemkontaktus közben csak nem néz rá mikor mondják a nevét (5 honaposan nem is elvárt!)
Pl lehet latasserules?
És akkor mi van, ha valaki nem tart szemkontaktust ? Egy csomó kultúrában kifejezetten tiszteletlenségnek számít belebámulni a másik szemébe. Nem kell ahhoz autistának lenni, hogy valakinek kényelmetlenséget okozzon, zavarba jöjjön tőle. És tudom, hogy a tankönyvek mást írnak, de én Apserger-szindrómásként, illetve nem kevés sorstársam ismerőseként bátran ki merem jelenteni, hogy vannak olyan autisták, akik tudják tartani a szemkontaktust. Nem ennek megléte vagy hiánya a mérvadó a diagnózis során.
Egyébként nem kéne betegnek, sérültnek nevezni minket, mi is képesek vagyunk teljes életet élni. A nagyobb részünk legalábbis. Attól, hogy másképp gondolkodunk bizonyos dolgokban, még nem vagyunk rendellenesek. Például a linux sem szar operációs rendszer attól, mert az átlag csak windows-t tud használni. Nem rosszabb, csak más logika kell hozzá.
1 és 2 Tapasztalat? Mert ha nem akkor viszlát.
Többieknek köszönöm.
4es esetleg kérhetek infót, hogy mit nem csinált? A látásával nincs probléma
5 honaposan nem támaszkodott tenyeren, szinte mindig csak maga elé nézett. Nem annyira érdekeltek a játékok (ha messze volt nem próbálta elerni) Ha beszeltel hozza nem gagyogott vissza.
Összességében olyan érzésem volt mintha hónapok óta nem fejlodne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!